Last news in Fakti

10 Май, 2021 15:23 1 660 5

Германия ще предлага ваксината на "Джонсън и Джонсън" на всички пълнолетни

  • германия-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • джонсън енд джонсън

Всички на възраст от 60 години и нагоре, които желаят да се ваксинират, могат да го направят до края на май или в началото на юни

Германия ще предлага ваксината на "Джонсън и Джонсън" на всички пълнолетни - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германия ще направи ковид ваксината на "Джонсън и Джонсън" достъпна за всички пълнолетни граждани, обяви днес министърът на здравеопазването Йенс Шпан и добави, че те ще могат да се имунизират по съвет на лекар.

Миналия месец европейският лекарствен регулатор одобри ваксината на "Джонсън и Джонсън", след като проучи редки случаи на поява на кръвни съсиреци в САЩ при пълнолетни пациенти, на които е бил инжектиран този препарат.Въпреки това Европейската агенция по лекарствата остави на държавите членки да решават как да използват ваксината на "Джонсън и Джонсън", предаде БТА.

Решението на Германия да предлага еднодозовата ваксина на "Джонсън и Джонсън" до голяма степен е резултат от отмяната на ограниченията за прилагане на ваксината на "АстраЗенека", станала миналата седмица. Препаратът на "АстраЗенека" беше отделен за хора над 60-годишна възраст, след сходни съобщения за много редки случаи на поява на тромби, понякога с фатален край, дори и при по-млади хора, като жените бяха много по-силно засегнати.

Решението на "Джонсън и Джонсън" е отражение на напредъка на Германия във ваксинирането на най-възрастните хора, каза министър Шпан. Той изтъкна, че очаква всички на възраст от 60 години и нагоре, които желаят да се ваксинират, да могат да го направят до края на май или в началото на юни.

Като се има предвид предстоящото пристигане на милиони дози от препарата на "Джонсън и Джонсън" по-късно през второто тримесечие, има смисъл този препарат да се използва по-широко, подчерта здравният министър. Прогнозите на Шпан са, че 10 милиона дози от препарата на "Джонсън и Джонсън" ще пристигнат в Германия до края на второто тримесечие.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ристю

    3 0 Отговор
    Как ще я предлага? По улиците ли? Безплатно. За реклама и халба студена бира сигурно.
  • 2 Майна

    7 0 Отговор
    Мекел прилага невиждан геноцид....Тези, които са против ковид пландемията се обявяват за екстремисти, наблюдават се от службите, привикват се....КАК Е ВЪЗМОЖНО ДА СЕ ДОПУСКА ТОВА! На 15 май ще се проведат в цял свят протести срещу тази пландемия!!!
  • 3 Майна

    4 0 Отговор
    Публикувано е , че се дава награда на този , който представи изолиран SARS COV 2 ,от милион и половина евро...Досега никой не го е изолирал..Задава се въпроса ,тогава какво се открива с тестовете....ОТГОВОР НЯМА, ЗАЩОТО ТОВА Е ДИКТАТУРА НАЛАГАНА ОТ СВЕТОВНИЯ ЕЛИТ ИЗПОЛЗВАЩ СУОВИ ПОЛИЦЕЙСКИ МЕРКИ
  • 4 Дъ Мозък

    4 0 Отговор
    Скоро очаквайте ваксини КокаКола, Ариел, Адидас и Филипс
  • 5 aaaaaa

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Норвегия спира "АстраЗенека" и "Джонсън и Джонсън"?
    Това се прави заради риск от редки, но вредни странични въздействия....
    ИНТЕРЕСНО?!?!?!?!?!