10 Май, 2021 18:45 2 710 15

Китай: ООН ни обижда!

  • китай-
  • оон-
  • синдзян-
  • уйгури

Някои западни страни и групи за защита на правата обвиняват властите в Синдзян, че задържат и изтезават уйгури в лагери, което САЩ определят като геноцид

Китай: ООН ни обижда! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Говорителят на китайското външно министерство Хуа Чунинг заяви в понеделник, че използването на ООН като платформа за виртуално събитие за репресиите срещу мюсюлманите-уйгури и други малцинства в Синдзян е обида за институцията, съобщава "Ройтерс".

Китай призова държавите членки на ООН да не присъстват на виртуалното събитие, планирано от Германия, САЩ и Великобритания.

"САЩ се обединиха с няколко държави, злоупотребиха с ресурсите и платформата на ООН, оклеветиха и нападнаха Китай, за да обслужват собствените си интереси", обясни тя в Пекин.

Китай заяви, че организаторите на виртуалното събитие на ООН, което трябва да се проведе в сряда, използват "въпросите на правата на човека като политически инструмент за намеса във вътрешните работи на Китай".

Някои западни страни и групи за защита на правата обвиняват властите в Синдзян, че задържат и изтезават уйгури в лагери, което САЩ определят като геноцид.

През януари Вашингтон забрани вноса на памук и домати от Синдзян заради обвинения в принудителен труд.

Пекин отрича обвиненията и определя лагерите като центрове за професионално обучение за борба с религиозния екстремизъм.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 14 88

    21 10 Отговор
    Китайците не са виновни на немците за провала си.
    Китай благодарение на новите технологии ще промени човечеството а не като немските примитиви да трепе хората като добитък в камери.

    Коментиран от #10

  • 2 хахахахахаха

    5 17 Отговор
    Все някой го бил клеветил Мечо Пухльо. Нито е окупирал Тибет, нито е заграбил погранични райони от Непал, нито пък безчинства в Южно пухлианско... Въобще само го клеветят безпричинно! За "донорството" на органи от практикуващите Фалун гонг няма нужда въобще няма смисъл да се говори... ХАХАХАХА! Хващайте се за ръчички с краварите, руснаците и бритишите и да ви няма от тази планета!

    Коментиран от #3, #9

  • 3 14 88

    24 3 Отговор

    До коментар #2 от "хахахахахаха":

    А кои да ги има психично болните немци ли дето са от крайност в крайност единият ден избиват дадена етническа група в газови камери като животни на другият ден признават гей бракове и педофилия.
    Светът няма нужда от слабохарактерните и с психични отклонения германци холандци и тн.
  • 4 GnG

    29 3 Отговор
    Северно-американската държава САЩ, защо не признае за ГОНОЦИД унищожаването на ИНДИАНСКОТО население, което е обитавало Северна Америка, преди европейците да анексират континента ?!

    ГЕНОЦИД е, и използването на ЯДРЕНО оръжие срещу МИРНО население, което е довело до повече от 200 000 жертви !
  • 5 Targeted Individual

    14 1 Отговор
    ЕС ако видят диктора Борисов какъв Концлагер е направил в Перник България ще се засрамят да се наричат Европейци!
  • 6 уточнение

    4 13 Отговор
    уйгурите между другото са роднини на пра пра българите според някои стари книги.Иначе няма как да си обиден на организацията на света в която членуваш. Жалко е и че този уйгурски народ е еретичен
  • 7 Смърфиета

    8 1 Отговор
    Немските пудели ги е страх Конгреса да не им одобри следващото правителство. Хи хи хи хи хи хи хи хи хи..
  • 8 Де бреее..

    5 1 Отговор
    Ол Америка уит дъ америкънс утечейшън у канализейшън, very sorry..
  • 9 Русофил плюс

    15 2 Отговор

    До коментар #2 от "хахахахахаха":

    Практиката показа, че мюсюлманските екстремисти са отлична маша в "чистите" атлангтически ръчички за мръсна деструктивна работа. Но при Русия и Китай този номер не минава. Китай ще се справи с югурските екстртемисти така добре, както Русия успя да се справи с чеченците. Много важно, че западните демагози надават писклив вой за правата на човека. То, ако не е това, все ще намерят за какво друго да си наложат все по-неработещите санкции.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Лека вечер

    7 1 Отговор
    Мисля да напиша няколко реда на адвокат Нийлс Мелцер за изтезанията и концлагера в Перник България ЕС и за Прокурор Гешев естествено, все пак Мелцер е главен докладчик към ООН в Женева за изтезанията и човешки права!
  • 12 Be_google, жив и здрав съм :)))

    6 6 Отговор
    Usa, 20 години убива въоръжени терористи, а Китай 20 години ги учи да работят и изкарват хляб.... Кое лошо преценете сами!?!
  • 13 САЩ

    0 7 Отговор
    Китай Индия Арабите Африка Латиносите Корея са най голямата заплаха за света
  • 14 12345

    3 1 Отговор
    в Куба също имаше лагер за профисионално обучение на ООН не го знае
  • 15 Българин

    2 0 Отговор
    Най големият терорист и убиец на народи е сащ!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания