Last news in Fakti

10 Май, 2021 22:05 4 188 69

Русия при Путин: Въпросите за Втората световна война са нежелани

  • русия-
  • владимир путин-
  • ссср-
  • втора световна война

Неприятните моменти като военните престъпления, извършени от войниците на Червената армия в Източна Европа, са табу за руската общественост

Русия при Путин: Въпросите за Втората световна война са нежелани - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия се опитва да затвърди законодателно съветския възглед за Втората световна война. Много историци са объркани, пише германският вестник "Франкфуртер рундшау".

"Победата във Втората световна война, спечелена с големи жертви, остава централното събитие в руската история", отбелязва вестникът. "Като част от конституционната реформа, проведена през април миналата година, Владимир Путин предписа" защитата на историческата истина "за "героичното дело на народа" в основния закон на страната. Преди това, на срещата на върха на ОНД в края на 2019 г., държавният глава изнесе едночасова лекция в защита на пакта Молотов-Рибентроп от 1939 г., който се счита на Запад за един от "задействащите фактори" на Втората световна война.

През февруари тази година Държавната дума въведе наказателна отговорност за "разпространение на умишлено невярна информация за дейността на СССР по време на Втората световна война."

"Много руски историци са объркани." Историческата истина не може да бъде записана в закон ", каза експертът по сталинизма Никита Петров в разговор с "Франкфуртер рундшау". "Ако историците са заплашени от държавно наказание за определени научни открития, това означава край на всяка историографска дискусия." И трябва да се очаква, че законът ще бъде формулиран толкова неясно, че никой няма да знае със сигурност кои твърдения могат да бъдат наказани и кои - не".

Със загиналите 27 милиона души в Русия преобладава консенсусът, че СССР е изиграл решаваща роля за побеждаването на нацистите. Но такива неприятни моменти на победа като военните престъпления, извършени от войниците на Червената армия в Източна Европа, са табу за руската общественост. Нови руски филми с ентусиазъм продължават традицията на съветското кино да прославят своите фронтови войници.

В това Петров вижда средновековен подход, който му напомня за инквизицията. Русия се страхува да изследва собствената си история от гледна точка на науката, вместо това прокламира квазирелигиозни доктрини, в които всеки трябва да вярва.

Пред Залата на славата, на мраморните стени на които със златни букви са изписани имената на над 11 800 герои на Съветския съюз, стои семейна двойка и говори за гордост от страната си и за героизма на хората. Какво мислят за германците? "Виновни", казва мъжът. "Те бяха други хора", добавя жената.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 444

    36 71 Отговор
    Добре,че се откачихме от тази престъпна и тъпа простотия!

    Коментиран от #4, #11

  • 2 БОЛШЕВИК

    56 14 Отговор
    Хитлер ако не беше нападнал великият СССР - Сталин нямаше да си мръдне и пръста да спасява западните изроди.

    Коментиран от #7, #43

  • 3 Алексей

    52 22 Отговор
    Слава на Вова 🇷🇺🇷🇺🇷🇺
  • 4 555

    32 7 Отговор

    До коментар #1 от "444":

    ако визираш опг гроб , правилно думаш
  • 5 Жужето е убиец

    20 53 Отговор
    А ватниците диваци света нема нужда от тех
  • 6 Вова

    39 15 Отговор
    Хитлер ако не беше нападнал великата Руска Федерация🇷🇺 - Руския президент Сталин нямаше да си мръдне и пръста да спасява западните изроди.
  • 7 ааа ъъъ

    32 5 Отговор

    До коментар #2 от "БОЛШЕВИК":

    а щатити , дет дойдоха в последния момент ?
  • 8 Я да отгърнем одеялото

    56 5 Отговор
    и да видим документално какви са ги вършили всички.Чичо Самита,английски Томита,чешки швейковци,полските мумуни,особено с победената Германия,френските мосюта и тн.Ще ви издържат ли нерваците?!

    Коментиран от #32

  • 9 КОТарАК

    18 11 Отговор
    Хитлер направи щатите и Русия велики сили
  • 10 Пепи

    43 6 Отговор
    Да бе. Как не ги е срам? Дали някакви си 27 000 000 жертви. Абе колко трябва да си плосък да говориш такива глупости и още по-вдлъбнат да ги препишеш на страниците на новинарски сайт? Някой помни ли изобщо как Сталин каза на площада: Цяла Европа чака нас?
  • 11 Пепи

    15 4 Отговор

    До коментар #1 от "444":

    Повярвай ми - ти не си се откачил.
  • 12 1234

    52 8 Отговор
    Преди Молотов Рибентроп имаше Мюнхенски сговор. Той сваля бариерата пред Хитлер, сред което той се разправя с Чехосронакия. На призива на СССР към Франция и Англия за създаване на общ фронт срещу хитлир, те отказват. СССР последен от всички страни подписва договор с Германия за ненападение.

    Коментиран от #50

  • 13 яяяя

    47 6 Отговор
    Победените нацисти, не само пренаписват историята, но и поучават руснаците, какви трябва да са техните ценности! Надали автора от Франкфуртер-ала-бала, знае къде са погребани кокалите на дедо му!
  • 14 Дърт пее..раст...

    42 7 Отговор
    При война от такъв мащаб,всички въпроси са неудобни и не на място..Германците какво направиха в Белорусия,Украйна,Русия. Полша,.Изтребление...Тях питайте!!!.. Първо.Послее и САЩ и Англия,Австралия..
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 JEB

    12 29 Отговор
    жужи определено успя да ги върне в 19 век
  • 17 акуде

    15 37 Отговор
    Масовите изнасилвания през 1945: "За руснаците бяхме беззащитни жертви"
    Стотици хиляди германки стават жертва на сексуално насилие след Втората световна война. Изнасилванията през 1945 са били масови. Много от жените слагат край на живота си. Трагичните им съдби задълго остават тема-табу.

    Коментиран от #26

  • 18 Тия мушмо

    39 4 Отговор
    Преди пакта Молотов-Рибентроп имаше японска инвазия срещу Китай,италианска в Африка,итало-немска в Испания, немска срещу Австрия,немско-унгарско-полска срещу Чехословакия. Имаше и полски,и френско-британски договори с Хитлер. През м.август в Москва е британо-френска делегация за преговори зо отбранителен договор срещу Хитлер,но тия мушмороци само тупкат топката и чакат Хитлер да нападне Полша и да я завладее цялата та да излезе на обща граница със СССР. Сталин ги почака три седмици и към края на август сключи пакта с Хитлер защото беше прозрял,че тия мушмороци го разиграват.

    Коментиран от #60

  • 19 Някой

    35 4 Отговор
    Да, не може истината да се запише в закон. Но защо тогава истината за Холокоста е записана в закон, и който каже че не го признава, е подсъдим?
    Защо едното не може да се оспорва, а другото може?
  • 20 Ланс Линк

    17 0 Отговор
    Въпросите не са нежелани-отговорите са нежелани.Поляците първи го разбраха
  • 21 Поляците и чехите

    24 11 Отговор
    са наши неприятели по рождение,те са католици,ние сме православни,точка по въпроса..
  • 22 БОЛШЕВИК

    34 5 Отговор
    Фашистите говорят за престъпления върха на наглостта, може скоро да им се напомни къде им е мястото в историята на немците!
  • 23 Пропагандистите на сороснята

    22 4 Отговор
    и техните откровени лъжи!
  • 24 Начо Крика

    18 3 Отговор
    Ех, тия Франкфурти беееее. Германеца знай винаги по-добре.
  • 25 КОНТРАТА

    23 3 Отговор
    Където и да убиеш фашист никога не е престъпление дори и в Източна Европа!
  • 26 Строго

    40 4 Отговор

    До коментар #17 от "акуде":

    Колко са изнасилили руснаците за 4 месеца и колко немците за 4 години? А знаеш ли колко десетки хиляди нацисти са се самоубили от страх пред възмездието? Това и днес в Германия е срамна и строго засекретена тайна.

    Коментиран от #31

  • 27 АнтиСоросоид

    32 5 Отговор
    Като военните престъпления, извършени от войниците на Червената армия в Източна Европа, са табу за руската общественост."
    Има архиви и документи, Заповеди, разстрел-Сталин.
    Нищо не споменавате за по-късно пристигналите "съюзнически войски" и престъпленията им.
    Табу ли е, или Западът надмина Гьобелс по Пропаганда.
    "С ентусиазъм гледам, надписите на англосаксонски Райхстаг-бях тук-Джон,, и се чудя, как е възможно при наличие, че Русия печели битката при Берлин, и не е имало англосакси, да съществуват подобни надписи без дати",.
    Така пропагандно и гнусно се изкривява историята, Джон бил в превземането на Берлин, не не е бил, може да е изнасилвал седмици
    Роднините на Джон финансират ПСВ и ВСВ, Труман "да ги оставим да се избият взаимно".
    Много е гот Фриц да изнасилва Александра, в реда на нещата е, не е геноцид, фешън е.
    Благодарете се, че не ви избиха до крак, отново Сталин спира Геноцидът на цивилно немско население, с прочутата фраза: "Хитлер идва и си отива, немският народ остава".
    Нищо не споменавате и за програмите на Хитлер за русокоси дечица, родени и изоставени в "скандинавските държави".

    Геноцид ли е САЩ и Британия да сринат изцяло десетки немски градове? Огнен смерш!
    А сриването на десетки градове в Япония, за които пресата упорито мълчи.
    А отделно атомните бомби-Хирошима и Нагазаки.
    А доброволните дивизии на Европа СС-геноцид ли за над Русия, най-гнусните жестокости извършени от тях-Утгария, Чехия, Сровакия, Литва, Латвия, Естония,
  • 28 Гфгфгф

    13 23 Отговор
    Много странен е живота .Победители от войната емигрират при победените и слугуват на победените.Явно нещо не сме разбрали- през 1945 битката е загубена от Германия,а през 1989 войната е спечелена от .....ГЕРМАНИЯ.Честито на печелившите.
  • 29 kkk

    21 1 Отговор
    На мястото на една конкретна тежка битка в СССР има един не малък паметник с един прост надпис:

    ВИЕ ЖИВИТЕ ЗНАЙТЕ, че ние от тази земя не искахме да си отидем
  • 30 САЩ

    10 40 Отговор
    След включването на САЩ света победи а СССР просто бяха толкова жалки че американците ги снабдяваха с всичко за да оцелеят

    Коментиран от #35, #51, #66

  • 31 Чёрный аист

    27 1 Отговор

    До коментар #26 от "Строго":

    Кой допусна Германия да спре изпълнението на разоражаването след ПСВ и да създаде армия.
    Това бяха Сащ
  • 32 Един случаен

    16 0 Отговор

    До коментар #8 от "Я да отгърнем одеялото":

    въпрос - Безспорна истина е, че в Украйна и някои части на Беларус хитлеровите войски са посрещнати като освободители. Твърде скоро обаче след това посрещане изненаданите от хуманността и добронамереността на освободителите си домакини стават най- силните и многобройни техни врагове /погледнете справките за партизанското движение там./ Защо ли?
  • 33 Геноцидчо

    28 2 Отговор
    А бомбардирането на София ВСВ, над мирно цивилно население-ГЕНОЦИД ли е.
    САЩ И АНГЛИЯ.
    Или не е политкоректно и удобно за англосаксонската пропаганда?
    А избиването на индианците-ГЕНОЦИД ли е от САЩ и Англия, и европейските емигранти в САЩ.
    А Сърбия обеднен уран - геноцид ли е?
    А ДНР и ЛНР-теноцид ли е убийство на деца.
    А Ирак, Сирия, Либия, Йемен -геноцид ли са?
    А Чили, Филипините, Куба, Китай-ПСВ-опиумни войни-геноцид лиса.
    А Африка и концлагери Англия- геноцид ли са?
    А Ирландия-от Англия геноцид ли е.
    А Полша-СС дивизии и опожаряването на Москва-геноцид ли е?

    Коментиран от #69

  • 34 Фейк

    24 2 Отговор
    Гнусна англосаксонска Пропаганда!
  • 35 След включване

    28 2 Отговор

    До коментар #30 от "САЩ":

    САЩ олапа всичко, до което се докопа. Още се издирват откраднати еврейски картини из частните американски колекции. То и филм си направиха за кражбите из евгопа- с Джрдж Клуни. Цялата им ракетна програма бе една голяма кражба на технологии, оборудване и специалисти, да не ховорим и за реактивната им авиация.

    Коментиран от #42

  • 36 Много фашисти

    21 2 Отговор
    Се изказаха тук.


    Явно не всички са били пречукали през войната
  • 37 400

    20 3 Отговор
    И по времето на соцав СсАЩ и зап. Европа се пишеха такива страшни неща за ССССР и соц. държаавитее, а ние през това време строяхме язовири, фабрики и завдди , които сега изчезнаха в джообовете на еддна шепа хора .Тази пропагандда и прии бабите на село не върви .
  • 38 GnG

    21 3 Отговор
    НЯМА по-пострадал НАРОД от руския по време на Втората Световна Война !

    Русия дава във Втората Световна Война повече от 20 милиона жертви, докато САЩ и Великобритания заедно нямат и 800 хиляди !
  • 39 не може да бъде

    27 2 Отговор
    Западът непрекъснато се опитва да принизява ролята на СССР за победата срещу Германия,защото има една голяма слабост в тяхната теза за всепобеждаващата роля на демокрацията и евроатлантически ценности!И това не се връзва с тезите им за "империята на злото" СССР,за кръвожадния "некадърник" Сталин,за пропадащата сега Русия и "агресора" Путин Не бива в никакъв случай да се принизява ролята на САЩ и Великобритания,но главните събития са се разиграли на Източния фронт!Главната роля за победата е на сухопътните войски и танковите съединения,а бомбардировките на германските промишлени обекти от американци и англичани имат само спомагателна роля и десантът в Нормандия изобщо не е най-великата операция!Освен това Великобритания участва с 28 дивизии,САЩ с 99 ,а само на границата с Германия през 1945 г. по данни на немското разузнаване е имало 220 мотострелкови и 20 танкови съветски дивизии!При това са пропуснати т.н.артилерийски дивизии за пробив -около 1000 оръдия в дивизия -както е известно за превземанито на Берлин руснаците са разположили в Първи Белоруски фронт,командван от Жуков около 15000 оръдия,по около 400 оръдия на линеен километър!!?Сега основно САЩ и Великобритания не искат да признаят ,че победата е спечелена от един диктаторски,недемократичен режим,от армия много по-лошо екипирана и нахранена,но много по-боеспособна ,от един народ,живял при много тежки условия ,но показал дух и морал,който на Запад липсва!?Няма да идеализирам Русия и руснац

    Коментиран от #65

  • 40 kkk

    22 3 Отговор
    Мразете и не харесвайте дедо ви Путин колкото щете, но забравяте една подробност- за СССР това е ВОВ или Великата ОТЕЧЕСТВЕНА война, за тях никога не е била просто "световна" война.

    На мястото на една конкретна тежка битка при обсадата на Ленинград за да се осигури пробив в немското обкръжение и да се доставят провизии има един не малък паметник с един прост надпис:

    "ВИЕ ЖИВИТЕ ЗНАЙТЕ, че ние не искахме да напуснем тази земя. И НЕ Я НАПУСНАХМЕ- бранихме до смърт тъмната Нева. Ние загинахме за да живеете вие. "


    Руските ****** имат навик да си лепят по колите стикери "1941-1945 можем повторит" и някой се е погрижил да им покаже какво означава "да повторят" - пуснете в тубата "Война в твоем городе - хочешь повторить?"

    Та дайте поне малко да уважавате държавата която съвсем буквално ви е спасила зад ниците от изтребление- според плана на дедо Хитлер всички славянски народи са били предвидени за "обслужващ персонал", а излишните за ликвидация. И ние сме били в общи линии от "излишните"

    Коментиран от #61

  • 41 не може да бъде

    19 1 Отговор
    Нямам намерение да идеализирам СССР,Русия и руснаците ,но фактите са си факти и затова Путин е прав!
  • 42 Ели Оригинал

    14 1 Отговор

    До коментар #35 от "След включване":

    Ако знаете какви "безценни" японски мечове има в частни колекционери САЩ, "уж, изхвърлени в океана", капитулация Япония.
    В прекия смисъл на думата-безценни, за Япония.
    Понякога съжалявам, че не съм мецанат по западните стандарти, за да върна откраднатото от народите.
    Що "история" се изнесе от Ирак, Сирия, Египет-нямате представа, включително ръкописи от "Александрийска Библиотека", част от тях в Европа.

    Коментиран от #52

  • 43 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 15 Отговор

    До коментар #2 от "БОЛШЕВИК":

    Cтaлин бeшe кaчил aрмийтe cи нa влaкoви eшaлoни и oфoрмил aтaкувaщи клинoвe...Гeрмaнцитe гo изпрeвaрихa и гoлямa чacт oт cъвeтcкaтa вoeннa тeхникa, caмoлeти, тaнкoвe, oръдия, e унищoжeнa дирeктнo във вaгoнитe. Ocвeн тoвa, CCCР нe e пoдгoтвил пoзиции нa aрмиятa зa oтбрaнa, a зa нaпaдeниe, кoeтo улecнявa вклинявaнeтo нa нeмцитe и плeнявaнeтo нa 2 милиoнa coлдaти oщe в първитe дни....
  • 44 Американець

    5 8 Отговор
    А за Ленд Лийз някой чувал ли е нещо?

    Коментиран от #46, #47, #54

  • 45 JEB

    5 9 Отговор
    19 век другари..скоро ще почнат да управляват с декрети в русията
    ..а както практиката е показала не може един човек да разбира и от икономика и от война и от външна политика..буквално ви е спукана работата идните 20 години..дерзайте
  • 46 kkk

    9 1 Отговор

    До коментар #44 от "Американець":

    Чували сме, и к'во? Някой да оспорва важността на осигурените провизии и оръжие? Едва ли има такъв... А и да не забравяме, че НИЩО не е било безплатно и е плащано не по себестойност, а с бясната печалба за ФАЩ от минимум 300%

    Не случайно 90+% от хората казват, че това "на ти оръжие- отивай там да се биеш и умираш" е 100% поведение на жалък страхливец. Ще посмееш ли да оспориш?

    Коментиран от #49

  • 47 Знаем знаем

    14 2 Отговор

    До коментар #44 от "Американець":

    Чували сме, и знаем кога са сключени със СССР първите протоколи. Преговорите.кога започват да пристигат, колко са дефектни оръжия и боеприпаси, знаем за откраднатите от Англия.
    Какъв процент от общото производство на оръжия в СССР са помощите.
    Много неща знаем, и каква е била целта на ленд-лийза, и план Маршал.
    По-добре си мълчете за ленд лийза,че е срамно петно в историята на САЩ.
    Не е повод за хвалба, докато едни умират, САЩ да броят пачките.
    Една Нормандия опитахте, и там Сталин ви спаси д...тата.
    Сега няма много войни пак сте го закъсали САЩ, коя е поредната глобална война, да натрупате милиони?!
  • 48 JEB

    5 12 Отговор
    знаете ли кое срути ссср..не бяха американците а беше невъзможноста на КПСС да си контролира собствените чиновници по региони..сега пътуват с бясна скорост пак натам..което мен много ме радва
    истината е че след като честните според закона ви болшевики избиват интелигенцията..русия и руският народ са game over..потенциала им е заминал в периода между двете войни
    каквото и да излезе от там представлява зло и така ще си остане
  • 49 Въпросчета

    9 1 Отговор

    До коментар #46 от "kkk":

    70% от ленда е за Британия. Останалите за другите държави в цял свят.
    Питайте ги какво казва Труман за ленда.
    И маркуча на Рузвелт.
    И кога започват да идват първите доставки.
    И кога започват да идват читавите техники.
    И как плюнчат пръстчета да броят трилионите,докато милиони умират на фронта.
    И докога ненужно продължава ленда-имало далавера, след 1929 г. САЩ се изправят, благодарение на ленда.
    Къде е Чърчил 1929 г., в деня на борсовия срив.
    Те САЩ не обичат да си спомнят тъмните петна от историята.
    Питайте и кой спонсорира Хитлер и има ли нещо общо със сграда номер 7-рухнала от самосебе си, архиви.
  • 50 Да допълня

    10 1 Отговор

    До коментар #12 от "1234":

    Пилсудски(полският президент)помага на Хитлер в разпарчетосването и окупацията на Чехия.Попитайте самите чехи какво мислят за съседа си Полша
  • 51 Неграмотнико,

    2 1 Отговор

    До коментар #30 от "САЩ":

    Имаш ли понятие от мин.св.време,мин.несв.вр.,сег.време?Ти на очевидец ли се правиш?Я завърши началното си образование и после се изявявай тука.
  • 52 Ха ха

    9 1 Отговор

    До коментар #42 от "Ели Оригинал":

    Ели,а мумийте чий го дирят в Британския музей?А защо Божков изкупуваше тракийски съкровища по чужди аукциони?А къде е Кехлибарената стая,открадната от фашагите,но след това.....
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Ха ха

    10 0 Отговор

    До коментар #44 от "Американець":

    Всичко е платено.Ленд лийз е търговска операция,не хуманитарна програма .Русия е плащала със злато и диаманти за консервите с изтекъл срок и джипките за офицерството .Между другото руските войници са наричали консервите: "Второй фронт." Това е би

    Коментиран от #55

  • 55 !!!?

    2 1 Отговор

    До коментар #54 от "Ха ха":

    Добре че руснаците не са русофили !!!?

  • 56 име име

    4 5 Отговор
    Българската армия е по-силна от руската.
  • 57 ок имаш

    3 7 Отговор
    Жалко, че по това време България не воюва на територията на СССР.
  • 58 Кво ставаа

    8 8 Отговор
    Четем библията като дявола, а... избирателно. Западняците вярно грешат по отношение на Хитлер. Ама да ми ръсиш откровена лъжа. Скрий се. Договора Рибентроп-Молотов, не е САМО за ненападение. Скритата договорка от този договор е НАПАДЕНИЕТО НАД Полша и разделянето и между Нацистка Германия и болшевишка Русия. Мръсните болшевики са по отвратителни и от нацистите. У лево отивай... в канала утичай с лъжите си...

    Коментиран от #59

  • 59 амеба

    8 1 Отговор

    До коментар #58 от "Кво ставаа":

    Това го има дори в Уикито, не се прави на тряснат! "Договорът за ненападение между Германия и Полша (наричан също Пакт Пилсудски – Хитлер[1][2][3][4][5][6]) е договор, сключен между Германия и Полша на 26 януари 1934 г.
    Германският посланик Ханс-Адолф фон Молтке, държавният глава на Полша Йозеф Пилсудски, германският министър на пропагандата Йозеф Гьобелс и министърът на външните работи на Полша Йозеф Бек на среща във Варшава, 15 юни 1934 г., 5 месеца след подписването на договора за ненападение.
    Договорът е подписан в Берлин от министъра на външните работи на Германия, Константин фон Нойрат и посланика на Полша в Берлин Йозеф Липски на 26 януари 1934 г. " Този договор е преди
    Рибентроп-Молотов! Полската доктрина е била-сме с всички, които са против Русия! Първи откъсват територия от Чехия при нахлуването на немците в страната!
  • 60 Логика

    6 1 Отговор

    До коментар #18 от "Тия мушмо":

    И САЩ пораснаха с няколко щата , за сметка на своите съседи , НООО ,,,, това не е война , това е налагане на демокрация с бомби и самолети , и не се брои.
  • 61 може би

    5 1 Отговор

    До коментар #40 от "kkk":

    Може би ние нямаше да сме от "излишните" , но това не оправдава чутовната олигофрения на Хитлер да нападне СССР , там е заровено кучето . Лошото е , че ставаме свидетели на съвременна поредна олигофрения.
  • 62 Шляхтиц

    11 3 Отговор
    70 години какво ли не прочетох колко милиона руснаци е убил СТАЛИН в лагерите, колко изнасилвания са извършили съветските войници в Германия. Никъде не прочетох колко ГЕРМАНЦИ, комунисти, социалдемократи, евреи са умъртвени в ГЕРМАНСКИ КОНЦЛАГЕРИ, колко ПОЛЯЦИ са умъртвени в ПОЛСКИ КОНЦЛАГЕРИ, Освиенцим, колко ЧЕХИ са умъртвени в Терезин,, колко ЦИВИЛНИ РУСНАЦИ, ЖЕНИ ДЕЦА СТАРЦИ са събирани и заключвани в ЦЪРКВИ и църквата запалвана отвън с огнеметни машини от ГЕРМАНЦИ........... НЯМАМ ПОВЕЧЕ МИСЪЛ.........
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Ген Иван Колев

    4 5 Отговор
    Бъдете горди Българи Били сме ги и имаме пленени руски бойни знамена Ние нямаме пленено знаме във войните
  • 65 Шляхтиц

    4 0 Отговор

    До коментар #39 от "не може да бъде":

    Моите почитания към ВАС, ГОСПОДИНЕ! Много малко останахме такива като ВАС и МЕН. Моя теория е, че светът се е пренаселил и бавно, но неотклонно върви към събития с непредвидим край. Една ТСВ може би ще означава край на всякаква цивилизация и животът ще започне с динозаври. Човешкият живот е твърде кратък, а човешкият разсъдък е твърде ограничен, за да обхване и осмисли космическите цикли от хиляди и милиони години. Черепът, намерен в Австралия и наречен Австралопитек е датиран на три милиона години.............
  • 66 Некой

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "САЩ":

    Ко! Не!
  • 67 Олга

    5 2 Отговор
    Що касае “милиони” изнасилени немкини от красноармейци.Нека ентусиазиран автор на статията да прочете книгата “Crimes unspoken” (Ненаказани престъпления) от Miriam Gebhardi и ще му падне ентусиазмът да иронизира над руския патриотизм и над отдаване почит на руския войник. В тази книга-изследване по въпроса се говори за случани на изнасилване от красноармейците, но те са били разстрелвани както и тези,които мародерствовали. Имало такава заповед. Но основните и масовите изнасилванията са били извършвани от американските войници, френските и английските. При това никой не е бил наказан дори в тези случаи, когато от пострадалите жени имало исканията за наказания както и за компенсации за родени нежелани деца.
    От години се насажда, че в Германия руски войници зверствовали (а жените им, майките и децата им масово изтреблявани) , но старателно се покрива и се премълчава за престъпленията на западните съюзници все едно,че техния крак не е стъпвал в Германия и те са били благородн хуманитарии възпитани в манастири в пълно въздържание, а Русия не може да е друга освен да бъде престъпник и насилник.
    Започваме да стигаме до разрушаване на елементарните етични норми. Какво е това да се присмиваш над светите за руснака неща загубил 27 милиона живота.

    Коментиран от #68

  • 68 падналия ангел

    3 2 Отговор

    До коментар #67 от "Олга":

    Баба ми е разказвала, когато руснаците са минавали през града, тя е седала пред къщата с щайги с някакви плодове и зеленчуци. Един солдат дръпнал една щайга и баба ми се развикала след него. настанала суматоха, някакъв руски офицер се върнал с войника и го застрелял пред баба ми. Когато разказваше тази случка баба винаги казваше-ако знаех какво щеше да се случи за една щайга гък нямаше да продумам! Това знам аз от баба ми, а са хора на които новата власт им прибра кръчма и 300 декара земя!
  • 69 уфф

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Геноцидчо":

    Отговора за София дали е геноцид, го има в тълковния речник - Оди да четеш, пък после и запомниш... Сложничко е, учим се, учим се.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания