Last news in Fakti

11 Май, 2021 11:57 1 282 11

ООН: ЕС се нуждае от по-ефективни механизми за мигрантския натиск

  • оон-
  • мигрантски натиск-
  • италия-
  • филипо гранди-
  • илва йохансон

Миналата седмица нaд 1400 мигрaнти акостираха нa мaлкия ocтрoв в Южнa Итaлия

ООН: ЕС се нуждае от по-ефективни механизми за мигрантския натиск - 1
Снимка : Shutterstock

Европа би могла по-добре да управлява мигрантския поток към нейните граници, ако разполагаше с предсказуеми държавни системи по тези въпроси, каза шефът на бежанците в ООН, визирайки пристигането на стотици на италианския остров Лампедуза през уикенда, предава Ройтерс.

Миналата седмица нaд 1400 мигрaнти акостираха нa мaлкия ocтрoв в Южнa Итaлия.

„Фактът, че отново станахме свидетели на прииждания през централното Средиземноморие е допълнително доказателство, че Европа се нуждае от предвидими механизми за справяне с тези въпроси“, каза Филипо Гранди, комисар на Върховния комисариат на ООН за бежанците.

На съвместна пресконференция с Илва Йохансон, европейски комисар по вътрешните работи, Гранди допълни, че е необходима система за приемане и преместване на мигранти и че тяхното връщане не трябва да се толерира.

Представителят на ООН заяви, че е съгласен с европейския комисар по вътрешните работи Илва Йохансон, че Европа се нуждае от механизъм, който балансира "договореностите за пристигане със солидарността чрез преместване".

"Аз лично смятам, че това е най-малкото, което Европа може да направи", каза Гранди и уточни: "Ние също се нуждаем от... справедлив механизъм за връщане в техните страни на тези, които не са признати за бежанци."


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    21 0 Отговор
    Европа не се нуждае от мигранти, а от увеличаване на раждаемоста! Това лесно може да се постигне, но не искате! Смятате че с мигрантите ще ви излезе по-евтино, но грешите!

    Коментиран от #11

  • 2 честен ционист

    11 0 Отговор
    ЕС се нуждае от бежанския лагер - Македония.
  • 3 ИВАН

    12 0 Отговор
    От поне 50 години мислите от какво се нужда Европа, а за това време континента тотално се ислямизира и почерня ... ще пише в учебниците по История, че някога е имало блондинки - руси и синеоки - звездни принцеси ама едва ли някой ще вярва
  • 4 Centurion

    13 0 Отговор
    ЕС се нуждае да бъде управляван от решителни мъже,а не от хомобандити.Всяка лодка,гемия или корабче натоварено с африканци и азиатци трябва да се торпилира и да отива на дъното на Средиземно море.Отделно тази мюсюлманска зараза в Европа трябва да се изчисти до дъно.Само така ще запазим идентичност и културните ценности на Европа,в противен случай ще се превърнем е история!!!
  • 5 бяло и черно

    8 0 Отговор
    На тези в ООН нещо не им харесва бялия цвят и искат да ни направят меланж . Зап. Европа да се боядисва както си иска , ние на Балканите и така си се харесваме .
  • 6 НЯКОЙ

    9 0 Отговор
    ефикасният механизъм е един,нито една лодка да не достига бреговете на европа,освен ако е празна.
  • 7 Мнение

    7 0 Отговор
    Какви точно мигранти са? Имат ли работна виза? Както навремето-след '90-та година българите се редяха на дълги опашки за туристически и работни визи? Нахлуват нагло и организирано и искат благата на европейците,а властите се правят на спасители. Докато не се наложи спасяване на местните заради "гостите". Този съюз изгуби най-малко 10 години вместо да развива технологии, да кани де що има човекоподобни да издържа и развива. Деградирал и ретардирал съюз
  • 8 Шефът на бежанците в ООН

    5 0 Отговор
    Предлагам да ни закривате вече. Само харчим грешни пари.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 U.S.Imperialism

    5 0 Отговор
    Не съществуват механизми нелъжете хората, има един начин и той е стрелба по лодката и да потъват. Всеки чул за новината няма да тръгва с лодката към Европа а да отиват през суецкия канал и да отиват към демократичните Саудитска Арабия, Китай, Северна Корея водещите демокрации които те сами се водят за такива
  • 11 Не става

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    въпрос за евтино и изгодно. Просто това си е план за внедряване на несъвместими с европейския и християнски начин на живот и манталитет. Вкарват паразити в здравия организъм. Това изтощава и без това отслабените икономики, принудени да изчуват паразитите. Те не идват като хора, търсещи помощ, а с нагласа на завоеватели. Ако не се опомнят продажните полЮтици, какво ще стане след време, ще е страшно. Като поукрепнат нашествениците ще започнат с най - различни изцепки и по - късно ще бъдат активирани от соросите по тяхно усмотрение по различни предлози и поводи. Цел ликвидиране на моралните , християнски и семейни устои на бялото общество до пълната му деградация и лумпенизация.
Новини по държави: