Last news in Fakti

12 Май, 2021 14:52 2 340 12

Прокурори проучват канцлера на Австрия

  • австрия-
  • прокурори-
  • себастиан курц

Твърдения за неверни показания

Прокурори проучват канцлера на Австрия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Прокуратурата в Австрия стартира разследване на канцлера Себастиан Курц, съобщи Фигаро.

Решението беше обявено днес. То беше потвърдено от самия Себастиан Курц.

Обвиняват го в неверни твърдения пред парламентарната комисия по корупция. Започнало е проучване и на ръководителя на неговия кабинет Бернхард Бонели.

Канцлерът отхвърля твърденията, че е извършвал неправомерни действия. Той обяви, че е отговарял честно на всички въпроси.

Работата на прокурорите няма да окаже влияние върху неговата работа и не се очаква да има влияние върху правителството. Предходното правителство на канцлера беше свалено, след разкрития на медиите за представителя на коалицията Ханс – Кристиан Щрахе.

Той беше заснет на вила в Ибиса, в която се вижда, че предлага услуги на жена, която смята за представител на руски богаташ, в замяна на дарение. Разширяват се докладите за Народната партия, като разпитани бяха редица нейни представители.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    11 3 Отговор
    И той, и Макрон, и Меркел ..са нечитави личностти , затова са поставени по върховете от ГЛОБАЛИСТИТЕ , ЗА ДА ИЗВЪРШАТ ТОЗИ ГЕНОЦИД СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО...ТОЙ , БОРИСОВ ПРАВИЛНО НАМЕКВАШЕ, ЧЕ МУ Е ,,ПРИЯТЕЛ,,
  • 2 цербер

    8 0 Отговор
    Работата на прокурорите няма да Окаже влияние върху неговата работа. Указвам,указание е" посочвам посока,направление,давам обяснение,къде се намира даден обект".

    Коментиран от #6

  • 3 бомбата

    3 1 Отговор
    Каво е направил погрешно канцлерът Себастиан Курцък-цък?
  • 4 Австрия да

    13 0 Отговор
    а нашия каскет мълчи
  • 5 Пловдив

    10 0 Отговор
    Простия милиционер Гешев, да се поучи от прокуратурите в цивилизованите страни, и да започне да си върши работата, за която му плащаме заплатата!!!
  • 6 А БЕ...

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "цербер":

    ЧОВЕК.... ТЕ ДА НЕ БИ И ТАМ ДА
    ИМАТ ЕДИН КАСКЕТ ЗАВИСИМ?!!??
    ТЪПО Е.
  • 7 1234

    8 1 Отговор
    Стискам му палци! Невероятен патриот! Нашия кога дава отговори пред прокуратурата, само с детектор на лъжата трябва, и пак не е сигурно! Лъжите на БМБ ще излязат след години в тритомна поредица! Патологичен лъжец
  • 8 Сандо

    11 0 Отговор
    Много грехове му се натрупаха.Явно с отказа да приема мигранти от Лампедуза чашата на Господарите е преляла,а прокуратурите винаги са готови и съгласни да помогнат,знаем ги по нашете цацатури,гешефтури и изобщи всякаквинитури.
  • 9 Смешници

    9 1 Отговор
    Забележете,той и Орбан са против нови наказания срещу Русия и непрекъснато им търсят да им спретнат някой комплот.Това е "великата демокрация"
  • 10 Zentramant

    3 0 Отговор
    Един от малкото кадърни политически фигури в европа, показващи независимост и патриотизъм, бистър ум и разум, трезвомислещ млад политик. Натиснаха го соросоидите. Пожелавам му успех!
  • 11 КУРТЦ !? Евиновен ! Той не воюва с ....

    1 0 Отговор
    Путин !
  • 12 Дилма Русеф !? Е виновена ! Тя не ..

    0 0 Отговор
    Воюва с Путин !
Новини по държави: