17 Май, 2021 18:52 4 951 9

Големият обрат в Австрия

  • австрия-
  • правителство-
  • себастиан курц

Себастиан Курц в сложен момент

Големият обрат в Австрия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Австрийският канцлер се намира в най-сложната позиция от началото на своята кариера, съобщи Ди Пресе.

Прокуратурата започна проучване за неговите действия. Твърди се, че той е дал подвеждащи показания пред парламентарна комисия.

До преди година Себастиан Курц изглеждаше непобедим. Сега обаче е първият австрийски канцлер срещу когото се води подобно проучване.

Обвиняват го, че е дал подвеждащи показания, относно това дали е повлиял за назначението на свой приятел в публичен холдинг. Наскоро се появиха текстови съобщения между тях двамата, които намекват обратното.

Преди Курц стана най-младият лидер на изборна длъжност в Европа. Разкритията за неговия коалиционен партньор Ханс Кристиан Щрахе, който се опита да предлага услуги на представители на руски магнати, обаче поставиха под въпрос неговото правителство.

Той успя да постигне нова изборна победа, но сега ще трябва да намери начин да възстанови доверието към своята група.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Пръц

    24 7 Отговор
    Когато не играеш по свирката на ултра левите Троцкисти—Сатанисти започват да ти се случват най невероятни неща.
  • 3 ОПГ-то

    21 3 Отговор
    Бойку,Меркел,Курц и сие почнаа се разпада!
  • 4 Ха-ха

    19 1 Отговор
    Невероятно, за какво го разследват. При нас никога не може да стане това нещо.
  • 5 потребител

    10 2 Отговор
    Той затова Жипко го нарича "Моят приятел Себастиан". Ама то народът го е казал: "Краставите магарета през девет баира се подушват".
  • 6 шоп

    13 1 Отговор
    Австрия и Северна Македония. И двете малки държавици си приличат по това, че говорят чужд език. Разликата е, че Австрия говори немски и няма проблем от това, а Северна Македония говори български диалект, и с цялата си наглост се обижда от този факт?!?

    Коментиран от #8

  • 7 Келнера си замина и бардаците на чайници

    2 0 Отговор
    Майор Земна Майор Трамп и КУРцич
  • 8 Ами, зависи

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "шоп":

    Немският се води за плурицентричен (=полицентричен) език. Германският, австрийският и швейцарският немски са със статут на признати равнопоставени стандартни варианти на немския. Може би затова Австрия няма проблем с това - австрийската разновидност на немския призната и равнопоставена на тези на Германия и Швейцария. От такава гледна точка може да се каже, че и Германия няма проблем с това. 😉😄😆😂😂
  • 9 Лора

    0 0 Отговор
    Да, но австрийците не твърдят че говорят австрийски!
Новини по държави: