Last news in Fakti

13 Май, 2021 18:57 3 062 12

Гърция и Сърбия махат роуминга

  • сърбия-
  • роуминг-
  • гърция

Двете страни обявиха договор

Гърция и Сърбия махат роуминга - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Гърция и Сърбия ще обявят договор за премахване на роуминга през следващата седмица. Това заяви сръбският премиер Ана Бърнабич, цитирана от ПИНК.

Премиерът участва в икономическия форум в Делфи. След събитието тя обяви, че е договорено споразумение с Гърция.

Според него сръбските граждани няма да плащат роуминг при престоя си в страната. Реално ще им се отчитат вътрешни разговори и изпращане на СМС.

Следващата седмица сръбският министър Татяна Матич ще пътува до Атина. Там ще бъде одобрен договорът, който автоматично ще влезе в действие.

Сръбското правителство е направило всичко, за да улесни сръбските граждани, които ще пътуват до Гърция. Тя благодари за партньорството на гръцкия премиер Кириакос Мицотакис.

Сърбия се надява да продължи успешното партньорство с Гърция.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Четете ли преди да публикувате или?

    7 0 Отговор
    Сърбия се надява да продължи успешното партньорство със Сърбия.
  • 2 Гост

    5 0 Отговор
    “ Сърбия се надява да продължи успешното партньорство със Сърбия.” - вижте се умници!
  • 3 Гоуст

    21 0 Отговор
    А при нас - дали някой се е сетил дори да помисли да махне роуминга за Руснаци, Израелци, балканските комшии и тн. С такива 'дребни' наглед неща византийците често наклоняват везните в тяхна полза. Отделно обслужване, отношение и тн.

    Коментиран от #9

  • 4 Хотелиер

    15 0 Отговор
    За това сърбите ще ходят на почивка в Гърция,а ние ще ревем ,че нямаме адекватна политика за привличане на туристи.А тия които си пълнят гушките от телекомите,дали са олигарси или бизнес мениджъри ?
  • 5 Фери

    1 5 Отговор
    Очаквам радеф да рсзрши роуминга с русия.

    Коментиран от #11

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 гост

    5 0 Отговор
    Северна Македония, Сърбия, Черна гора, Албания, Косово и БиХ ще започнат да прилагат споразумението от Втората дигитална среща на върха през 2019 г. на 1 юли, което предоставя на гражданите по-евтин роуминг за телефонни разговори, SMS съобщения и използване на интернет.

    Първата фаза от изпълнението на споразумението започна през 2019 г., когато цената на роуминга беше намалена с 80 процента, докато втората фаза, т.е. пълното премахване на роуминга, е обявена за 1 юли тази година (2021 ) !!!!!!
    Ако пак ми изтриете коментара ще питам където трябва на какво основание !!!!!! А глупавата статия си е ваш проблем !!!!!!

    Коментиран от #8

  • 8 гост

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Пак да обясня за неразбралите , Сърбия сваля роуминга за ЦЕЛИЯ ЕС , включително България , а не само за Гърция !!!!!!! Както и Гърция не го сваля само за Сърбия , а и за Македония , Косово , Албания и Босна и Херцеговина !!! Просто са споменали , че ще изпълнят договор отпреди 3 години !!!!!!
  • 9 Реалист

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гоуст":

    Та нашето Мутроморие не страда от много мозък
  • 10 Милчо

    1 0 Отговор
    Пак ще си останем зад Сърбия!!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Стоян

    0 0 Отговор
    Като се премахне роуминга, как ще използват услугите, клиентите на един оператор, в мрежата на друг ( в случая граждани на една държава, на територията на друга)? Изразявайте се по-точно!
Новини по държави: