Last news in Fakti

13 Май, 2021 23:20 2 415 13

Сърбия похвали Преспанския договор

  • сърбия-
  • преспанско споразумение-
  • гърция

Страната го смята за много добър пример

Сърбия похвали Преспанския договор - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Договорът от Преспа между Северна Македония и Гърция е добър пример за решения на Балканите. Това обяви сръбският премиер Ана Бърнабич, цитирана от Катимерини.

Сръбският премиер участва в икономическия форум в Делфи. Сърбия може да вземе пример от споразумението за решение на въпроса с Косово.

Според нея, когато се намери компромис, всички трябва да го приемат. Това може да се постигне чрез диалог.

Припомня се, че сръбското правителство веднага подкрепи Преспанския договор. Това е било важно, за да може Северна Македония да продължи по своя европейски път.

Посочва се, че сръбският напредък е обвързан с напредъка на целия регион. Това кара страната да следи напредъка на своите съседи.

Сърбия е готова да помогне на всеки от тях. Страната продължава да гледа към европейско присъединяване.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гешев

    18 2 Отговор
    Е как няма да го хвали този джендър договора като превърна макетата в северняци.
  • 2 Вергина

    17 2 Отговор
    Да се смееш ли да плачеш ли !? С тоя договор една "държава" стана северна и още нещо

    Коментиран от #4

  • 3 ха-ха

    17 1 Отговор
    Оой на мама хубавеца! Голям мерак имат сърбите за Гейсъюза, щом са си избрали това НЕЩО !!!!
  • 4 Мехмед

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "Вергина":

    Както Източна Румелия стана България така и Макетата станаха северняци сигурно ще видят северните елени в Финландия
  • 5 лгбти

    12 1 Отговор
    Кога Навратилова ще върне титлите и спечелени в Големият Шлем тя беше мъж а се състезаваше при жените и нямаше конкуренция десетилетия наред.
  • 6 шерпата

    7 1 Отговор
    Ами нашия велик балкански стратег къде го забравихте,бе?В Памир или в Хималаите?Срамота!!!
  • 7 Ще има и още

    22 2 Отговор
    Започнаха отново Антанта градят около България. Знаехме си го. Затова и 30 години преглъщахме македонските хули и си мълчахме. Беше ясно че скръцнем ли със зъби Сърбия и Гърция тутакси ще реагират, ще забравят противоречия и спорове , ще прегърнат македонците и отново и отново ще посочат с пръст основния враг - България !! Рефлекс !! Накрая търпението ни се изчерпа, скръцнахме със зъби .....и рефлекса очаквано сработи. И все пак съм оптимист. Не е 1913г. Ако топките на политиците ни издържат, вярвам че ще постигнем своето. Нищо неочаквано от съседите...

    Коментиран от #10

  • 8 ХХХ

    7 1 Отговор
    Местим за Сърбия и хи'каме отгоре й
  • 9 мъка српска

    4 1 Отговор
    В Дай България (политическото крило на ЛГБТ) има едно такова Чудо, ама като влезе в парламента се беше маскирало на жена!
  • 10 Въпроса

    16 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ще има и още":

    е да водим разумна политика!!! Знам, че много ще възроптаят, но Гърците ясно трябва да разберат, че в споровете им с Турция, България може да вземе " правилната " позиция, а Сърбите, че няма нищо лошо да има обединена Албания и че трябва да спазва правата на малцинствата особенно на унгарското във Войводина и т.н. и т.н., да не говорим, че " малката Русия" т.е. Сърбия не е член на НАТО и издейства ето на санкции от САЩ, поради закупуване на руско оръжие е възможно!! Но за да се случи това външното ни министерство а и президента не трябва да са пасивни наблюдатели!!! Отдавна трябваше да е привикан посланика на Северна Македония и да е поискано обяснение за активната очерняща България политика на тяхното правителство!!!
  • 11 Гръцки новини

    2 1 Отговор
    Ципрас даде интервю вчера и каза, че ако това не се беше случило, всички Балкани на север от Гърция щяха да станат като Либия и че това е в интерес на стабилността за всички.
  • 12 ОФ ОФ

    1 1 Отговор
    Много добре се рабираме с Ани и Алекс. Всички сме съгласни за Федрация която ще подпомогне икономически политически регионът наречен Федерална Република България
  • 13 Полковник РУМНО

    1 0 Отговор
    Да, ама се пропуска, че 28 години се водиха преговори с РСМ и накрая макетата клекнаха на Гърция. Приеха техните условия.-
Новини по държави: