Last news in Fakti

17 Май, 2021 13:22 3 790 21

Русия: Незабавно прекратете насилието!

  • израел-
  • палестина-
  • русия-
  • ивица газа-
  • насилие-
  • война-
  • убити-
  • сергей вершинин

Русия предложи преговори в Москва между техните лидери

Русия: Незабавно прекратете насилието! - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Русия призова за незабавно прекратяване на насилието между израелци и палестинци и предложи преговори в Москва между техните лидери, предаде БНР.

На извънредно онлайн заседание на Съвета за сигурност на ООН руският заместник-министър на външните работи Сергей Вершинин прикани страните в конфликта да спазват нормите на международното хуманитарно право и да не допускат жертви сред цивилното население. Вершинин повтори предложението на ръководителя на руското външнополитическо ведомство Сергей Лавров за среща между Русия, Съединените щати, Европейския съюз и ООН:

„В интерес на деескалацията на обстановката и създаването на атмосфера на доверие смятаме за важно спешно да бъде проведено заседание на близкоизточния квартет международни посредници на равнище министри. За координация на четворката с ключовите регионални играчи предлагаме също така свикването на министерска среща в разширен формат с участието на водещите страни в региона“. Сергей Вершинин посочи, че остава в сила и руското предложение за преговори в Москва между израелския премиер Бенямин Нетаняху и палестинския президент Махмуд Абас.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хдфх

    16 60 Отговор
    путя ,незабавно изчезни с 200
  • 2 Софиянец

    14 67 Отговор
    Тея здраво си вярват че са сила световна

    Коментиран от #5

  • 3 Банг-банг

    38 3 Отговор
    Дааа... Едните призовават към примирие а другите подклаждат огъня. Да споменавам ли кои бутат фогите на Израел? Задачка само за досетливи...
  • 4 не рипайте

    53 7 Отговор
    Русия е трайно в Сирия.Да не отскочат скоро и до Газа.

    Коментиран от #10

  • 5 Курти

    41 1 Отговор

    До коментар #2 от "Софиянец":

    Ти пък, здраво си вярваш, че си софиянец, а?

    Коментиран от #15, #18

  • 6 Хасан

    6 12 Отговор
    Чеченците и татарите правят натиск срещу Израел ...дълги години мюсюлманите бяха използвани от Запада за дестабилизация на източния блок и сега обратното

    Коментиран от #13

  • 7 Амин

    21 5 Отговор
    Русия и Сащ се управляват от едно и също място.
    Няма двуполюсен свят има само един.
    Евреите убиха инакомислието.

    Коментиран от #20

  • 8 Готвач

    5 15 Отговор
    Тези пак на всяка манджа- меродия.
  • 9 Blackthorn

    8 1 Отговор
    Да отидат и да напляскат и едните и другите и ще си седнат на Д -то :D
  • 10 Кака Мара

    1 13 Отговор

    До коментар #4 от "не рипайте":

    И да завърши като в Афганистан
  • 11 мдам

    8 21 Отговор
    колко са изкривени медиите
    1. израел не воюва срещу Палестина, а срещу обявената от цял свя терористична групировка хамас.
    2. махмуд абас не живее в газа а на западния бряг, той няма думата в газа и няма как да седне да преговаря от името на терористите.
    3. 80 процента от жертвите са терористи
    4. всички разрушени сгради са складове за ракетини и оръжия, офиси на хамас, домове на лидери на терористи, мрежа от тунели и т.н

    това е изкривения поглед на медиите или меко казано промиване на мозъци
  • 12 Газа

    4 0 Отговор
    Ами тези хиляди тежки ракети от къде дойдоха?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Army Ranger

    2 14 Отговор
    А когато Борис Елцин биеше чеченците всеки ден и изпращаше по над 45 хиляди войници да не би днешния руски президент да е протестирал за намаляването на насилието в Чечня а проруските опълченци и руски войници в Донбас които недава да си върне региона военно от Украйна
  • 15 Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Курти":

    По точно от Факултето.
  • 16 ПЕНКО

    0 10 Отговор
    ВОЕННИТЕ СБЛЪСЪЦА СА ПЛАНИРАНИ ОТ НЕТАНЯХУ И ПУТИН ПРИ СРЕЩАТА ИМ МАЛКО ПРИДИ КОНФЛИКТА !!!!! ПО ТАЗИ ПРИЧИНА ИМА "МАЛКО " ЖЕРТВИ В ГАЗА /СРАВНЕНО С ПРЕДИШНАТА ИНВАЗИЯ НА СЕМИТИТЕ ЦИОНИСТИ / !!! КАК СА КУПИЛИ ИМОТИ -ЦИОНИСТИТЕ В ИЗТОЧЕН ИЕРУСАЛИМ ПРЕЗ 1948 ГОДИНА ????????????
  • 17 МЕДИУМ

    0 0 Отговор
    Защо ? Да не би да са свършили ракетите на Хамас?
  • 18 Сух

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Курти":

    Той тоз е бот..
  • 19 ЪРП

    3 0 Отговор
    БРАВО НА РУСНАЦИТЕ!!!
    САМО ТЕ ЩЕ ВЪВЕДАТ МИР !!!!!!! НИКОЙ ДРУГ!
    АКО СЕ РАЗЧИТА НА ГОВЕДАРБОЙС, ТО ТЕ НЕ СПИРАТ ДА ПРОДАВАТ ОРЪЖИЯ НА ИЗРАЕЛЦИТЕ И ДА ПОДКЛАЖДАТ САМО СМЪРТ И РАЗРУХА!!!!!!!!!
  • 20 Ein Stein

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Амин":

    няма инакомислие!!! Има един Бог и има БЕЗСМЪРТНИ ДУШИ! И Бог не наказва, а ни връща на ВСЕКИ това което да му служи като огледало! Евреите си приватизираха "око за око, зъб за зъб", а това е закона на нашата вселена и НЕ е за Лично ползване - грях! В началото бе Словото! Но ние всички сме тези, дето сме инакоМИСЛЕЩИ.
    Айнщайн, заедно с Подолски и Розен са поставили основата (по-скоро случайно, те са били скептични спрями квантовата теория) на 'Оплетеноста' - ЕПР-парадокс. Айнщайн е нарича "Призрачно Далекодействие"! Хайзенберг: Оплетеност! ... Матей: 12 - 43!!! Важното е: че това е фундаментален закон на нашата вселена: оплитането на две части (противоположен спин) от едно цяло. Ядренно магнитно резонансовата томография (ЯМР или МРТ) работи на основата на този спин! ----
    А днес, от десетина години се ползва Оплетеноста в КВАНТОВИ КОМПЮТРИ, Телепортация в комуникацията. В природата се смята Фотосинтеза, ориентацията на птици, ... че базира на оплетеност.
    С.Н. Лазарев от '70год. в Ленинград е участвал в изучаване на билогичната оплетеност - с явен успех! 1994г. първата книга, вече преведена... От друга страна ГРАВИТАЦИЯТА, е изкривяването на ВРЕМЕ И ПРОСТРАНСТВО!
    Това е танца около ЗЛАТНИЯТ ТЕЛЕЦ - ГРАВИТАЦИЯТА НА ЧЕРНИТЕ ДУПКИ!
    Само ЛЮБОВТА е тази, която помага на всички! Христоз го е обяснил!!!
  • 21 ДОКО

    0 0 Отговор
    НЕМА ДА ГО СПРЕМ
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания