Last news in Fakti

21 Май, 2021 17:36 6 963 72

Русия предупреди: Не забравяйте Втората световна война, това е основният урок!

  • русия-
  • втора световна война-
  • сергей лавров

Светът вече не е ориентиран към Запада, а е многополюсен, тъй като новите геополитически играчи са израснали и набират сила, защитават правото си да участват в решаването на ключови въпроси

Русия предупреди: Не забравяйте Втората световна война, това е основният урок! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Втората световна война и приносът на СССР за победата над нацизма са основният урок в международните отношения, който никога не трябва да се забравя, заяви в петък руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

"Ако вземем някое събитие, днес най-важният е урокът, извлечен от Втората световна война. Вече говорих за това, сигурен съм, че това е нашето общо наследство, в никакъв случай не трябва да се губи или размива", каза той, отговаряйки на въпроса, какъв урок от международните отношения би определил като най-важният за света.

Русия се застъпва за мир, но никога няма да "обърне другата буза" в отношенията с други държави.

Лавров заяви, че държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън на срещата в Рейкявик не му е предоставил доказателства за претенциите, които Вашингтон отправя към Москва.

"Говорихме много в Исландия с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън. Бях много откровен, той също. Изборите, след това за хакването на някои важни системи, но аз му напомних, че ние искаме от нашите американски колеги да предоставят поне едно доказателство, поне едно за наши действия. Отговорите бяха странни, че ние сами сме знаели всичко, не могат да ни кажат каквото и да е, било тайна и т.н."

Според Лавров, Русия сега заема "позиции в света, които се уважават от всички", предизвиква недоволство сред някои страни и те се опитват да попречат на това в различни области, например в икономиката и военно-техническото сътрудничество. Той обърна внимание на факта, че американците принуждават държавите, които имат споразумения за военно-техническо сътрудничество с Русия, да отказват да купуват руско оръжие и налагат собствени доставки.

"Нашата основна цел е осигуряване на интересите на страната и нейните граждани. Мир - да, ние винаги сме за мир, но никога не сме казвали, колкото и да обичаме Лев Толстой, че ще обърнем другата буза", каза Лавров.

Министърът припомни ситуацията с разширяването на НАТО за сметка на балтийските страни. "Те бяха увлечени в НАТО и ни беше казано: просто не се притеснявайте, те ще се успокоят от фобиите си, всичко ще се оправи, вие ще бъдете спокойни на границата. Нищо подобно. Сега в НАТО размахва опашка кучето на русофобското малцинство както в НАТО, така и в ЕС. Балтийската "тройка" е лидер на русофобското малцинство, те постоянно изисква все повече и повече наказания на Руската федерация. И се надяват, че американците ще ги подкрепят".

"Друг пример - на двора, когато растях, излизаха момчета - някои повече, други по-малко - и винаги имаше един голям и най-важен побойник. Той седеше, гризеше слънчогледови семки, пушеше цигара. И около него те бяха като залепени риби за акула. ​​Те дотичваха до новодошлите: дайте 10 копейки или 15 копейки, тогава това бяха много пари. И когато получаваха отрицателен отговор, това момче веднага излизаше за да осигури суверенитета на своята територия".

Лавров не е съгласен с твърдението, че Русия позволява на западните страни да се измъкнат от всичко. "Този период отдавна отмина. След разпадането на СССР бяхме толкова нетърпеливи да влезем в западните структури при техните условия ... Бяхме твърде големи, за да ни смелят, така че никой, никъде не ни прие и слава Богу. Тогава това се възприе като слабост. Този период отдавна е оценен у нас, уроците са научени и това безвъзвратно остава в миналото".

Осигуряването на благоприятни условия за развитието на Русия и растежа на благосъстоянието на руснаците са основните цели на руската външна политика, обясни Лавров.

Руският външен министър обърна внимание на пропагандираната на Запад теза, че руското ръководство утвърждава така наречените великодържавни амбиции на международната сцена, а не интересите на своите граждани, което в крайна сметка вреди на тяхното благосъстояние. "Кажете, да бъдем приятели със Запада и всичко щеше да е наред. Ние сме готови да бъдем приятели със Запада, но само с чувство за собствено достойнство, което сме наследили от нашите предци през вековете, хилядолетие на съществуване на страната ни. Благополучието на нашите граждани е основната цел на външната политика. Но ние не можем да се придвижваме към нея, напълно игнорирайки нашата история, игнорирайки традициите, заложени от нашите предшественици, нашите история, която е много, много ценна, по мое мнение, за всеки руснак."

"Винаги сме държали на националната гордост - това е много важна характеристика, не всички нации я притежават - нашият патриотизъм, включително защитата на справедливостта и готовността да се помогне на слабите. Това са най-големите човешки качества и ако във всекидневния живот ние им се възхищаваме, тогава несъмнено те трябва да се проявят в нашата позиция на международната арена, когато не става въпрос за човешки, а за междудържавни отношения", добави той.

Основната цел на руската дипломация, както е записано в Концепцията за външна политика, е да направи всичко, за да осигури благоприятни външни условия за развитието на страната, да подобри благосъстоянието на гражданите и да подкрепи икономическите оператори на Руската федерация в международната арена.

Той посочи, че Русия ще постигне тези цели единствено въз основа на международното право.

Москва винаги ще бъде готова за открит, свободен и равен диалог с всички страни, които са готови да си сътрудничат при същите справедливи условия. Според него преобладаващото мнозинство от чужди държави в Евразия, Латинска Америка и Африка заемат абсолютно същите позиции, разбират необходимостта от принципа на справедливост, равенство в международните отношения и търсене на баланс на интересите.

"Ако вземем аритметично, страните, с които поддържаме отношения на такава основа и те съответно ни отвръщат и се ръководят от принципа на международното право, това е някъде, вероятно, 80% от световното население. И ние не изхвърляме останалите 20%, готови сме да разговаряме и с тях, но само при същите условия, както казах: взаимно уважаващи, равнопоставени и отчитащи взаимните опасения и интереси".

Светът вече не е ориентиран към Запада, а е многополюсен, тъй като новите геополитически играчи са израснали и набират сила, защитават правото си да участват в решаването на ключови въпроси от международния живот.

Русия играе на международната сцена точно тази роля, която може да играе и не преследва никакви рейтинги, коментира Лавров. Той припомни случаи на военна намеса на САЩ и техните съюзници и даде за пример бомбардировките над Югославия, поражението на Либия и нахлуването в Ирак. Както подчерта Лавров, подобни сценарии могат да се случат със Сирия, но Русия ги предотврати и изкорени основното гнездо на тероризма.

"Ние не гоним никакви рейтинги, но обективните наблюдатели, вероятно, сами трябва да следят кой какви резултати постига. Когато казват: "Ето американци с благородни мисли, те винаги правят всичко", моля ви да дадете един пример , когато някоя международна инициатива, използваща не само властта, но и въоръжените сили на САЩ, доведе до подобряване на ситуацията. Аз изброих примери, когато те се намесиха, можете да намерите други примери", коментира Лавров.

"Русия играе точно тази роля, която може да играе, и не го прави безуспешно", подчерта Лавров. "Сега ние помагаме за нормализиране на азербайджано-арменските отношения, като цяло ситуацията в Закавказието, където се отвори възможност, включително чрез нашето посредничество, да се деблокират всички икономически и транспортни комуникации, които останаха затворени от началото на 90-те години поради Карабахски конфликт".


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 58 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Squad

    114 17 Отговор
    Русия предупреди, светът вече не е многоджендърен и Западно ориенталско настроен и мултирасов. Русия държи на ценностите на мъж и жена и православието . А в САЩ може да си вкарат още 500 милиона мултирасови ориенталци да си направи белите роби и да излъчи ислямско протестанско правителство начело с траннсексуални афроамерикански глобалисти
  • 2 Сандо

    82 20 Отговор
    Те не я забравят,ТЕ я пренаписват,така,както им харесва и какщвато им е нужна.ТЕ смятат,че е дошло време да прикрият престъпленията си и да приспят съвестта се,доколкото им е останала.А какво следва,когато забравят уроците от ВСВ?Историята е категорична - отново поход на Изток и отново рев и сополи!
  • 3 jorj

    32 132 Отговор
    Ако небяха американците сега основния език на руснаците щеше да бъде немският!!! Това е основният извод другарю Путин, не го забравяй!!!!

    Коментиран от #6, #11

  • 4 дедо Герчо

    51 10 Отговор
    И КВО СТАНА СЪС СЕВ.ПОТОК-2!?.....ХЪХЪХЪ.....

    Коментиран от #29, #45

  • 5 Аман

    27 95 Отговор
    Нещастни алкохолици!!!!!

    Коментиран от #8, #58

  • 6 Все наопаки сте

    121 17 Отговор

    До коментар #3 от "jorj":

    Ако не бяха руснаците, не само в Лондон, а и във Вашингтон щеше да се говори на немски.
    А американците дойдоха в Европа, за да не стигнат руснаците до атлантика.
    Не го забравяй.

    Коментиран от #12, #38, #51

  • 7 az #Победа76

    96 18 Отговор
    Доживяхме нещата да бъдат наричани с истинските им имена на официално, държавно ниво! Браво на руснаците, в тях е надеждата, както и преди 76 години...

    Коментиран от #10

  • 8 Nord stream 2

    65 7 Отговор

    До коментар #5 от "Аман":

    Ще пикаеш газ. А газ ще има в изобилие. СП-2 ще го бъде.
    Приятен уикенд.
  • 9 Серьога

    31 10 Отговор
    Дали светът е многополюсен лесно може да се разбере по военните бюджети на големите сили. На пет държави се падат 62 процента от глобалните военни разходи, посочва Statista.com. САЩ са на първо място със 778 млрд. долара. През 2020 г. военните разходи на САЩ нарастват за трета поредна година след седем години непрекъснат спад.

    На второ място по военни разходи е Китай – 252 млрд. долара, като се покачват за 26-та поредна година.

    Индия е на трето място със 72,9 млрд. долара, следвана от Русия с 61,7 млрд. долара.

    След нея са Великобритания, Саудитска Арабия, Германия и Франция.
    Според Стокхолмския международен институт за изследване на мира през 2020 г. разходите за отбрана на САЩ надминават тези на Китай, Индия, Русия, Великобритания, Саудитска Арабия, Германия, Франция, Япония, Южна Корея, Италия и Австралия, взети заедно.


    За мен той вече е двуполюсен, останалите са едни малки плюсчета.

    Коментиран от #15, #20

  • 10 Идиоти,сър

    17 52 Отговор

    До коментар #7 от "az #Победа76":

    Каква надежда бе цървул,преди 76 губим войната,а с нея и територии,плюс социализъм 45 години!

    Коментиран от #14, #50

  • 11 1000

    56 3 Отговор

    До коментар #3 от "jorj":

    Целта на ВСВ е Русия и Германия да се изтощят взаимно и САЩ да ги завладеят ама нейсе
  • 12 Другарииии

    17 57 Отговор

    До коментар #6 от "Все наопаки сте":

    Ако не бяха руснаците сега България щеше да бъде на две морета, Македония, Беломорието и Поморавието щяха да са наши при обща територия от 215 000 кв.км.

    Коментиран от #34, #37, #47

  • 13 Монгола

    43 9 Отговор
    Който не разбира от приказки ще разбере от тояга, май краварите ще си научат урока по трудния начин!
  • 14 az #Победа76

    39 11 Отговор

    До коментар #10 от "Идиоти,сър":

    Първо след ВСВ България излиза с териториални придобивки - Южна Добруджа. Слаб 2 по история! Лошото е, че сега, както и тогава пак сме на грешната страна, но този път наистина има реална опасност да загубим територии...

    Коментиран от #31

  • 15 Ха ха

    12 1 Отговор

    До коментар #9 от "Серьога":

    И ти си мислиш че тези цифри, които представяш са реални? Ха ха. Реалните никога няма да ги имаме. Всичко е военна тайна!

    Коментиран от #22

  • 16 😉😉😉

    27 2 Отговор
    Помните ли какво каза полковник Кадафи приживе.Само турците, само в Германия са 7 МИЛИОНА!Хубаво си спомнете думите му
  • 17 ПАВЕЛ МОРОЗОВ

    29 9 Отговор
    Ще свършите като Хитлеров Германия соросоиди обаче няма да имате късмета на нацистите да влезете за малко в Русия!
  • 18 Федя

    24 6 Отговор
    Кравата на грила без много церемонии.
  • 19 Допълнение

    41 8 Отговор
    Освен другото,Путин каза вчера и това:
    "Много са си точили зъбите, а някои продължават да ги точат, за да отхапят нещо от нашата страна, но ако някой наистина опита, то ние ще му ги избием веднъж завинаги и то по такъв начин, че никога повече да не си помисли за това отново".
    Има и патили. Питайте ги.
  • 20 Лети ли рапторчето?

    24 6 Отговор

    До коментар #9 от "Серьога":

    Голям бюджет затова Рапторчето е в музея, а вече правят място в музея и на ЕФчето 35 разработено с бюджет от 1,3 трилиона и пълна скръб на края!

    Коментиран от #26

  • 21 Баце

    21 4 Отговор
    Кратко и ясно. Кой разбрал, разбрал. За другите по трудния начин. Харесва ми ВВП.
  • 22 Серьога

    15 23 Отговор

    До коментар #15 от "Ха ха":

    Кое му е нереалното бе, другар ! Виж картата на България през 1941 г. Знам, за вас е по-важно България да е малка и слаба, но да е 16 республика. Вие отдавна не сте българи, а --- и вие не знаете какви хибриди сте ! При приблизително равни показатели през 1941 г. между България и Гърция, днес БВП на Гърция е 3 по-висок от нашия , а БВП на глава от населението - 2 пъти. Както ми каза навремето една рускиня: Разликата е че в Гърция влезе английската армия , а у вас - червената армия.

    Коментиран от #32

  • 23 гост

    15 33 Отговор
    75 години след войната Раша продължава да няма друг повод за "хвалба" , освен същата война , при това СИИИИИИЛНО изопачена , да не кажа нагла лъжа !!!!! Победената и разграбена до шушка Германия сега има над ТРИ ПЪТИ по-голяма икономика от "победителката" Раша , за доходи и жизнен стандарт дори няма да споменавам , при два пъти по-малко население и поне двайсет пъти по-малка територия и почти никакви ресурси !! Преди войната СССР е бил над 10 % от световната икономика , в момента Раша е ПОД 2 % от същата !!! Единственото което трябва да помни джуджето и дружките му е , че и на оня свят няма да му простят обикновените руснаци за проваления им и съсипан живот за всичките години крадене и репресии !!!!
  • 24 Светла

    7 19 Отговор
    Какъв много-полюсен свят бе - има само един полюс

    Звездния американски!
  • 25 Истеричка

    5 2 Отговор
    кой пък се учи...от уроците...на историята...те не се учат от собствените си грешки, нито от грешките на другите, ти ще ги чакаш да се учат от ...грешките на историята...непорасналите деца...
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 БОЛШЕВИК

    22 7 Отговор
    Запада забрави за ВСВ последните 20 години. Днес няма заплаха от кафявата чума, но дивия капитализъм е завлядял много страни и не е по-малко опасен от фашизма!

    Коментиран от #44

  • 28 Руски патриот

    16 15 Отговор
    Бягството на руски граждани в чужбина не само не забави темповете си, но и превърна в Русия в един от най – големите донори на мигранти в света. При управлението на Путин от картата на федерацията изчезнаха 23 000 селища. Закрити бяха 24 000 средни и големи предприятия, както 25 000 училища, 5500 болници, 340 библиотеки. Все повече руснаци разбират, че НАТО няма нищо общо с това поражение, което не може да се припише на Запад.

    Коментиран от #42

  • 29 ГруЮ

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "дедо Герчо":

    Ми к’во стана- през Ноември ще бъде пуснат.
  • 30 Джунгла

    11 5 Отговор
    Верно бе, сякаш в Русия живеят само орангутани, а не хора...те поне нямат този важен проблем расисткия, но ако сравниш един орангутан, оранжев, с един черен такъв, аз си мисля, че по-добре е че няма черни такива...поне в такава многочисленост като в щатите, а, забравих и другите - от многоцветното общество
  • 31 Тери

    18 3 Отговор

    До коментар #14 от "az #Победа76":

    Първо ще си загубим населението ...от българи и когато циганете станат повече, за кво ви е територия - бъдете спокойни, много бързо те ще я превърнат я в бардак, я в свинарник, я в конопена нива...
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Русия предупреди

    11 16 Отговор
    Добре, че бяха американските братушки. Помогнаха ни да бъдем сред победителите във Втората световна война. Това е основният урок. Бяхме жив зян. Впрочем, такива сме си и севодня.

    Коментиран от #35

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Професора

    17 11 Отговор

    До коментар #33 от "Русия предупреди":

    Руснаците спечелиха ВСВ за голямо нещастие на сороснята която няма никакви впечатляващи победи. Едно абатството в Италия го превземаха съюзниците 6 месеца, а през туй време,, Червената армия" освобождаваше столица след столица точно 16 на брой!

    Коментиран от #55

  • 36 RED ARMY ☭

    16 7 Отговор
    Амерската кочина няма никакво място на стълбичката на победителите от ВСВ също и среахливите брити и франсета дето се криха до 1943 Ноември месец!
  • 37 Онзи

    9 7 Отговор

    До коментар #12 от "Другарииии":

    След сюза с Чичо Гитлер е чудо,че България я има на картата...Американците щяха да напранят това,което направиха с Дрезден.Влече ви хитлеризма,но минало бешело.
  • 38 Чичо Сам...

    11 4 Отговор

    До коментар #6 от "Все наопаки сте":

    Ако не бяха руснаците в Германия шеще да е като в Хирошима и Нагасаки.
  • 39 Хо хо

    12 10 Отговор
    тия глупости за публиката в Евразия моля....тук е Европа и съвеЦки опорки не вървят!!
  • 40 ФАКТ

    17 13 Отговор
    Русия в момента е по-силна,дори от времето на СССР.Това дразни САЩ и мишките от Запада.

    Коментиран от #43

  • 41 TAKA

    16 10 Отговор
    Всички с изключение на имперски настроените шефове в Москва, помнят пакта Рибентроп-Молотов, вероломното нападение на СССР срещу Полша, подялбата и с Германия, съвместните паради на Червената армия и Вермахта, нападението след това над Финландия и Балтийските държави и още много неща. За пореден път се правят опити вътрешните промлеми да се решат с външния враг. Напред другари, цялото "прогресивно човечество" е с вас и от вас взима пример за преиначаване на историческите факти.
  • 42 Онзи

    7 5 Отговор

    До коментар #28 от "Руски патриот":

    Кажи и за Латвия,Литва,Естония,Полша,Словакия,Румънияколко са в емиграция??Най-вече за първити 3,и го кажи в проценти от населението.
  • 43 Даул

    11 9 Отговор

    До коментар #40 от "ФАКТ":

    В голяма грешка си, Русия е поне ДЕСЕТ пъти по слаба от СССР, изключвам и сателитете от който цоцаше най-нагло!
  • 44 ТАКА

    16 7 Отговор

    До коментар #27 от "БОЛШЕВИК":

    Та в Русия да не би да е по-различно. Див капитализъм придружен обаче и с носталгия и опорни точки от соца. За сега върви защото има доста балъци, които се връзват.

    Коментиран от #68

  • 45 НАТО

    5 12 Отговор

    До коментар #4 от "дедо Герчо":

    северен паток 2 няма да носи евро за ръждиви ръкети още десетилетия или поне докато изгният тръбите, поставени в северно море!

    Коментиран от #54

  • 46 МАЛОУМНИКА

    3 7 Отговор
    ТОЯ съвсем е изперкал, много повече от мен.

    Коментиран от #49

  • 47 ОНЯ С ПРЪТА

    4 9 Отговор

    До коментар #12 от "Другарииии":

    ТОВА Е ИСТИНАТА, ВСЕ СИ МИСЛЯ, ЧЕ ПРИ МЕЛЕЗИТЕ ЩЕ НАДДЕЛЕЕ БЪЛГАРСКОТО, НО УВИ ТЪРСЯТ СИ СОПАТА РАСАФИЛЯТА!!
  • 48 СИБИРСКИ КИТАЕЦ

    11 6 Отговор
    На "дебелата подметка" май и писна никой да не и обръща внимание, а и сигурно вече има стабилни комуникации с/от бункера и започна да се пъчи и надига на пръсти.
  • 49 СИБИРСКИ КИТАЕЦ

    12 4 Отговор

    До коментар #46 от "МАЛОУМНИКА":

    Нищо чудно пак да са сменили двойника :) Тъкмо свикнеш с един и хоп - нов.

    Коментиран от #53

  • 50 Идиоти

    7 7 Отговор

    До коментар #10 от "Идиоти,сър":

    но руски идиоти!
  • 51 Шляхтиц

    10 7 Отговор

    До коментар #6 от "Все наопаки сте":

    Не само до Лондон. Ако американците не бяха хвърлили бомбите над Хирошима и Нагазаки и Япония не подписа пълна и безусловна капитулация, едномилионна СЪВЕТСКА АРМИЯ вече беше освободила Манджурия и съвсем спокойно можеше да завземе половин Япония, точно така, както завзе и половин Европа. Американците от страх да не навлезе СССР в Япония, хвърлиха атомните бомби и принудиха Япония да подпише КАПИТУЛАЦИЯ, за да нямат РУСНАЦИТЕ право да навлезнат в Япония. Има ИСТОРИЯ, но малко "хора" вече ЧЕТАТ. Имат смартфони.

    Коментиран от #57, #59

  • 52 Петър Велики

    11 4 Отговор
    Русия, като най голямата страна в света, би трябвало да допринася повече за добруването на човечеството, чрез по големи инвестиции за развитие на науката и технологиите, чрез споразумения с другите държави за прекратяване на надпреварата във въоръжаването и чрез зачитане на националния суверенитет и териториалната цялост на всяка страна!

    Коментиран от #66

  • 53 Ха ха

    4 5 Отговор

    До коментар #49 от "СИБИРСКИ КИТАЕЦ":

    тоз май е под един и седемдесет!
  • 54 Варшавския договор

    11 8 Отговор

    До коментар #45 от "НАТО":

    Кравария ръждеса от давна не могат да си обслужват външния дълг и затова печатат хартия!
  • 55 Професоре !

    11 11 Отговор

    До коментар #35 от "Професора":

    Когато съюзниците направиха десанта в Нормандия, Червените орди все още "освобождаваха" СССР. Нацистите се принудиха да изтеглят десетки дивизии от Източния фронт за да запълнят пробойните на Запад. Вот тагда ватниците се разшетаха и за 9 месеца стигнаха до Берлин. А до този десант, цели 3 години едва ли не тъпчеха на едно място.
  • 56 Гого

    13 8 Отговор
    Е, време беше Русия да си го извади и да го удари по масата. И изведнъж памперсите в САЩ свършиха. Времето на свикналите да си го размахват американци свършва и е време да си го приберат в гащите. Защото ако се наложи насила да им го приберат, няма да го вадят повее никога. Време е САЩ да подвият опашки и да престанат да се самоопределят като световен лидер и жандарм. Никой не им е делигирал такива права.
  • 57 Грешиш

    10 7 Отговор

    До коментар #51 от "Шляхтиц":

    Японците не се предадоха поради бомбите, а точно поради факта, че СССР превзе Манджурия.Некой не иска да се предаде на исторически неудачници!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Крепостен мужик

    6 14 Отговор

    До коментар #51 от "Шляхтиц":

    "Номерът на китайката" е " Пърл Харбър ". Таким образам Щатите отклониха Япония от мераците и да завладее Сибир. Иначе бяха се разбрали с таварищ Хитлер да се срещнат и прегърнат братски на Урал. Войната щеше да завърши още в края на 1941 година. Та рано или късно янките ще купят от алкашите няколко "Аляски" за цистерна водка.
  • 60 Бесен Язовец

    12 12 Отговор
    По тихо соросня, че още малко ви остава да шавате!!!

    Коментиран от #63

  • 61 Бесен Язовец

    13 12 Отговор
    Чантичката шекели няма да си избави от руския гняв соросня, няма да имате време да се извинявате!
  • 62 нико

    12 6 Отговор
    Чак когато войските на СССР стигнаха ГЕРМАНИЯ САЩ се намесиха . Иначе сега цяла европа щеше да говори руски .

    Коментиран от #64

  • 63 TAKA

    10 6 Отговор

    До коментар #60 от "Бесен Язовец":

    Обремененият, заради мисловния процес, който при него тече в обратна посока, се появи на небосклона. С гръмки и кухи фрази, но толкова си може (май са му отнели правата на червен тролей). После защо всеки се бъзика с русофилистиците? Питам и отговор на чакам.
  • 64 ТАКА

    9 5 Отговор

    До коментар #62 от "нико":

    По-спокойно. Още преди 1939 год. и оня ПАКТ, който сега е трън в четирибуквеника на "дебелата подметка", руснаците са започнали да говорят немски. В края на 20-те и началото на 30-те години, СССР работи за германската армия, а за това си трябва и език. Преди преврата от 1917 г. нормалните руснаци са говорили свободно френски и немски език.
  • 65 И аз да кажа

    8 8 Отговор
    Тоя каканиже като масовиците при соца: ние сме добрите, ние сме за мир, ама злият Запад ни предизвиква . Аз още недоумявам тоя не разбира ли, че държавите имат право на самоопределение в кой военен блок да бъдат. Едва ли не, те позволили на Балтийските страни да взязат в НАТО! Еее, о-о, къде се намирате? После три пъти повтори как работели за добруването на народа си- ми всяко правителство за своя народ работи, това са приказки за вътрешна употреба, какво занимаваш света? И що спира с историята до ВСВ? Нека каже как приключи студената война, надпреварата във въоръжаването и в космоса? Защо соцът се докара да иска хуманитарна помощ от Запада, дето уж щеше да го погребва ?( Гробокопач на капитализма били, ти да видиш!)Та другарят Лавров да си припомни и по- скорошните уроци, преди да се зъби. Вече се изтърка припевът, че искали да ги превземат: пълни глупости-! Западът да не е луд да ги превзема, че да бере грижа на 100 милиона зомбита и алкохолици, да им осигурява заплати кат си в Щатите- много по-изгодно е да ги оставя руските олигарси да им дерат кожата и разпродават природните богатства за копейки. А пък примерът с хулиганите на двора направо изби рибата- да слуша светът за 10-те и 15-те копейки ,вече си е старческо слабоумие- по същото време в Щатите е имало цели супери "За 10 цента"
  • 66 Госあ

    8 1 Отговор

    До коментар #52 от "Петър Велики":

    Хм е защо толкова минуси.... много са зле

    Коментиран от #67

  • 67 СИБИРСКИ КИТАЕЦ

    9 5 Отговор

    До коментар #66 от "Госあ":

    Защото за някои летоброенето започва от 1917 г. Какъв ти Петър Велики, каква ти могъща империя, след като не е замесен ситния сифилистик.
  • 68 Хахаха

    1 7 Отговор

    До коментар #44 от "ТАКА":

    Капитализъм, да, но с човешко лице е.

    Коментиран от #69

  • 69 ТАКА

    7 4 Отговор

    До коментар #68 от "Хахаха":

    Нашата диващина в бизнеса и живота е много бледо копие на руската действителност. Било заради мащабите на страните, било заради умствения багаж на нашите НАЗНАЧЕНИ милионери и "бизнесмени".
  • 70 Дидо

    5 5 Отговор
    Тия руснаци за нещо друго освен тая Втора световна война и техните оръжия могат ли да се похвалят.Не могат,нищо не са дали на света смислено освен военна техника.Народ с промити мозъци готвещ се за някаква война неизвестно с кого и кога непрекъснато.Ти да си в бойна готовност всеки ден 76г след края на войната ще се побъркаш ако ще да имаш и най-здравата психика.
  • 71 Конспиратора

    0 4 Отговор
    Истинският Путин почина още през 2017г. Това е двойника му. Двойникът му е по висок на ръст от истинския Путин с нялолко сантима
  • 72 Рико

    1 5 Отговор
    ВСВ е най-голямата катастрофа на Русия! Катастрофата е в мислене, в манталитет, в световъзприятие. Поколенията от тогава лягат и стават с думата "война". Вече генетично са увредени. Хората на живота се радват, тези само войни бълнуват.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания