Last news in Fakti

25 Май, 2021 23:02 1 533 20

Меркел: Доволна съм, че Байдън и Путин най-после ще се срещнат!

  • ангела меркел-
  • владимир путин-
  • джо байдън-
  • женева

По думите на канцлера тези срещи и разговори винаги са били важни, дори по време на Студената война

Меркел: Доволна съм, че Байдън и Путин най-после ще се срещнат! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че ще е много доволна, когато Владимир Путин и Джо Байдън се срещнат лично, съобщава ТАСС.

"Можете да бъдете на противоположното мнение, но въпреки това говорете и провеждайте срещи", обясни тя пред репортери във вторник след срещата на върха на ЕС.

"Ние с руския президент правим това", коментира Меркел.

Според нея, "можем да насърчаваме нашите европейски интереси в диалог с руския президент в по-голяма степен".

"Ще се радвам много на такава среща", подчертава канцлерът.

По думите на канцлера тези срещи и разговори винаги са били провеждани, дори по време на Студената война. Дипломацията ще има шанс за успех само ако има диалог".


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе да се видят

    15 0 Отговор
    Путин отива при Джо на свиждане,дано оня го разпознае без секретаря си..
  • 2 Брендица

    3 6 Отговор
    Меркел, и след среща няма да поумнеят! На твое място щях да изградя защита на ЕС, присъединяване на Западни Балкани и дипломация с Турция.

    Коментиран от #5

  • 3 Мешерето

    20 0 Отговор
    Васалът Германия бил доволен,че победителите във войната ще се срещнат.
  • 4 ШЪ СЪ СРЕШНЪТ!!!ЪХЪ АКО БАЙДЕНА

    15 0 Отговор
    УСПЕЕ ДА ИЗКАЧИ СТЪЛБИТЕ В САМОЛЕТА..ХА ХА 🤪🤪🤑🤑
  • 5 Добре,ама не си на нейно място

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Брендица":

    Дидемке,Кралице източна..

    Коментиран от #8

  • 6 ТЯ Е ДОВОЛНА ЖЕНАТА. ГАЗ ЩЕ ИМА ОТ РУСИЯ

    12 0 Отговор
    ЗИМИТЕ СА СТУДЕНИ В ГЕРМАНИЯ!!ДОВОЛНА Е..НО НЕ Е ЗАДОВОЛЕНА 🤑🤑🤑
  • 7 Шляхтиц

    10 0 Отговор
    Че ще се срещнат, ще се срещнат. И какво след срещата??????? Поне АЗ не очаквам каквато и да е промяна в отношенията между Русия и САЩ. Всеки по пътя си..........
  • 8 Брендица

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "Добре,ама не си на нейно място":

    Е какво? Не си ли съгласен, не подкрепяш ли коментара ми?
  • 9 Бях пасив на коментара ти

    4 1 Отговор
    Нито да,нито не.Не мисля че е сполучливо да ги слагаш под общ знаменател..

    Коментиран от #11

  • 10 Squad 2015

    8 2 Отговор
    А ние ще сме доволни, ако беше на мястото на Милошевич в Хага за престъпления срещу човечеството и вкарването на милиони имигранти джихадисти в Европа

    Коментиран от #12, #14

  • 11 Брендица

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Бях пасив на коментара ти":

    Монетата има две страни и ръб. Република България РБ😂. САЩ и Русия в световноинформационните агенции не са много различни като държави, нищо че едната в някои поведения превъзхожда другата. Например явна намеса в някоя суверенна държава, г-н пасив. Та коментара ми си е на място!
  • 12 Брендица

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Squad 2015":

    По твоята логика всички сърби са направили геноциди. Освен Милишевич, Желко Аркан, ген.Ратко Младич, Радован Караджич и пр. А тия дето разцепиха СФРЮ 90-те са вероятно най-нормалните хора или?!
  • 13 барчо

    1 1 Отговор
    Така наречената пустяшка ще е тази среща. Нищо няма да се реши, нищо няма да се направи, нищо няма да се обмени. Ще говорят общи приказки, ще се здрависват и ще се усмихват и ще си направят взаимни комплименти, като на пресконференцията ще кажат, че са постигнали съгласие по всички въпроси и са изключително доволни от срещата. След като патакламата приключи, след ден два ще се окаже, че това, което съм написал в първите три реда е вярно също.
  • 14 барчо

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Squad 2015":

    На 24.03.2016 г Международния съд в Хага отсъди, че Слободан Милошевич не носи отговорност за военните престъпления в Босна и на практика е оневинен. Само че той умира в затвора на 11.03.2006 г, горе долу 10 години преди оневиняването. Демек си лежа невинен като пич 5 години. Въобще правото е гоуема работа. Та какво искаше да кажеш за Милошевич, че нещо не разбрах?
  • 15 ПИРАМИДКА

    1 0 Отговор
    ЩЕ ПРАВЯТ ЛИ ПИРАМИДКИ С РЪЧИЧКИ ПРЕД КОРЕМЧЕТО?СЕКТА ГЛОБАЛИСТКО САТАНИСТКА...
  • 16 big

    3 0 Отговор
    Не е важно дали ще се срещнат, важното е резултата от тази среща! Проблема е, че на този етап няма никакви предпоставки за положителен резултат. Търси се някакъв политически пиар от страна на Байдън след думите му за Путин, а и заради засилващата се роля в световен мащаб на Русия. Докато политиката на Русия върви в една посока десетилетия, а тази на САЩ в друга, няма шанс за пресичане, т.е. САЩ да я променят кардинално. Казвам САЩ, защото Русия няма да застане в партер!
  • 17 Гост

    1 0 Отговор
    Меркел и Путин могат да си говорят и без преводач. На руски или на немски. Меркел е била комсомолски активист на високо ниво в ГДР. Те с Путин се знаят още време Оно. Но виж срещата на Путин и Байден ще си бъде цяло събитие. Колкото и да напомпат американския президент с таблетки за адекватрост, възможно е алцхаймер да даде знак за съществуване си в главата на първото лице на САЩ.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 бай Пешо

    0 0 Отговор
    И що трием?? Ами тогава ще перифразирам: на 16-ти Байдънчо и Путин ще ''полеят'' тържествено ''Северен поток цвайн'', защото на практика той бил вече готов, а най-вече защото Путин е джудист. Така по-добре ли е?
  • 20 скандал

    0 0 Отговор
    Агенцията за национална сигурност на Съединените щати е използвала партньорските си връзки с датското разузнаване, за да шпионира висши официални лица от съседните европейски държави, включително германския канцлер Ангела Меркел, предаде Ройтерс, като се позова на Датското радио. Меркел кога ще изгоните щатската измет и шпиони от Гернания и ЕС ?
Новини по държави: