Last news in Fakti

27 Май, 2021 12:18 11 524 27

Откриха връзка между тромбозите и тези 2 ваксини

  • тромбози-
  • кръвни съсиреци-
  • астразенека-
  • учени-
  • германия-
  • джонсън и джонсън-
  • коронавирус-
  • пандемия

Важен извод, направен от професор от Франкфурт

Откриха връзка между тромбозите и тези 2 ваксини - 1
Снимка: Shutterstock

Германски учени смятат, че са успели да установят причината за възникване на случаи на тромбоза след използване на ваксини от британско-шведската компания AstraZeneca и американската Johnson & Johnson (J&J), съобщава в. Financial Times, предаде агенция "Фокус".

Според Ролф Маршалек, професор от университета Йохан Волфганг Гьоте във Франкфурт, който изучава болестта от март, тя е свързана с аденовирусни вектори, които доставят „генетични инструкции“ за SARS-CoV-2 в тялото. Попадайки в клетъчното ядро, определени части от протеиновия шип се разцепват, създавайки мутантни версии, които според експертите не могат да се свържат с клетъчната мембрана, където се извършва имунизационният процес. Според изводите на Маршалек, мутиралите протеини влизат в организма през клетките и образуват тромбози при един човек на 100 хиляди. „Когато тези вирусни гени са в ядрото, те могат да създадат някои проблеми“, заяви ученият пред авторитетното британско издание.

По негово мнение проблемът може да бъде решен, ако разработчиците на ваксини могат да променят последователността на гените, кодиращи протеиновия шип, за да предотвратят разцепването му. Johnson & Johnson вече са се свързали с лабораторията на Маршалек с молба за съвет и обмислят да коригират ваксината, за да предотвратят разцепването, информира ученият. „[J&J] сега се опитва да оптимизира ваксината“, каза той. Германският изследовател предостави получените данни на Института Пол Ерлих в Ланген и на консултативния орган на страната за ваксинация и имунизация.

Няколко учени вече заявиха, че теорията на Маршалек е само една от многото и че са необходими повече доказателства, за да потвърдят неговите предположения. „Няма доказателства, показващи причинно-следствена връзка“, каза професорът по трансфузионна медицина от университета в Бон, Йоханес Олденбург. „Това все още е хипотеза, която трябва да бъде потвърдена от експериментални данни“. В началото на април се появиха съобщения за образуването на кръвни съсиреци във вените при някои пациенти, ваксинирани с AstraZeneca и по-късно с ваксините на Johnson & Johnson. Ваксинацията с първото лекарство беше спряна в някои страни по света, по-късно регулаторът на ЕС внесе появата на съсиреците в списъка на редките странични ефекти. Властите на САЩ препоръчаха спиране на употребата на ваксината на Johnson&Johnson, след като експертите решиха, че тромбозата е рядък имунен отговор на аденовирусния вектор, използван от ваксината. В резултат на това компанията спря доставките за ЕС и учените започнаха да проучват подробно страничните ефекти, свързани с всички видове ваксини. През май бяха регистрирани няколко случая на образуване на кръвни съсиреци и смъртни случаи от тях на територията на Република Кипър, където се използва ваксината AstraZeneca.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На кой му дреме

    24 9 Отговор
    за вашите ваксини и тромбози?! Искаме Хляб и Зрелища,ясно??
  • 2 Претопляне

    23 7 Отговор
    Това е стара информация.
    Откриха ги преди 4-5 месеца.
    Илиоще има неразбрали?
  • 3 Х7V7

    49 9 Отговор
    Руснаците имат още три вакцини, две от които са на съвсем различен механизъм от действие, само че европа не иска и да чуе за тях.

    Коментиран от #11, #22

  • 4 др Гей Билтс

    20 10 Отговор
    Звучи доста невероятно и сложно за разбиране, само за да ви объркат, а просто във ваксините слагат синята кръв на подковообразен рак, най-мощния съсирващ елемент в природата.

    Коментиран от #13

  • 5 Не бързайте

    44 5 Отговор
    Абе стана ясно,че една ваксина, докато не мине десеина години проучване, не я използувайте.
  • 6 чисто голи

    33 4 Отговор
    ни работят измислиха си вирус бил изпуснат неволно... та да си направят ваксини и респективно траен бизнес за милиарди евра е голема работа ,че ще измрат малко милиони тая е като руската рулетка сега да чакаме проба -грешка...

    Коментиран от #24

  • 7 Госあ

    23 4 Отговор
    Откога пиша за този шипов протеин, който трябва да произвеждаме в клетките си, за да печели простолюдието ? Истинските ваксини са китайските конвенционални и протеинова и двете нови руски. До които европейците нямат достъп.
  • 8 Сандо

    8 8 Отговор
    Ако вярваме на една съседна статия,най-вероятно тия са купени от руснаците да очернят най-демократичните ваксини.
  • 9 Госあ

    13 2 Отговор
    И отново да напиша, сам по себе си шиповия протеин предизвиква клетъчен стрес и дори клетъчна смърт. А в секвенцията му има прион подобни участъци. Доказано.
  • 10 Някой

    25 3 Отговор
    Аха, а останалите две американски ваксини не причинявят подобни, че и по-страшни странични ефекти.
    Добре, че медиите услужливо мълчат (възмездно, де).
  • 11 леле майко

    8 24 Отговор

    До коментар #3 от "Х7V7":

    Руснаците са най-великата нация, руските ваксини са най-великите на света, ама защо ли не могат да минат тестовете?
    Освен това в Словакия и Унгария няма желаещи за руската ваксина!
    Българинът знае само да лае и да плюе, ама като дойде време да го боцкат със спутник и бяга с 200!

    Коментиран от #25, #26

  • 12 абг

    15 3 Отговор
    От тези ваксини човек може и да оцелее, от генната терапия с мРНК "ваксините", не.

    Коментиран от #14

  • 13 3333

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "др Гей Билтс":

    Тогава този рак, защо не получава трмбози?
  • 14 Госあ

    10 4 Отговор

    До коментар #12 от "абг":

    Така е, векторните ваксини имат предимството, че все пак има селективност по отношение на клетките заради лиганд-рецепторното разпознаване на вектора и клетката. А не всички клетки имат рецептори за аденовируси. При РНК'овите ваксини всичко е на абсолютно случаен принцип.
  • 15 оня

    11 3 Отговор
    Боц боц опитни мишки:))
  • 16 Франкенщайн

    16 3 Отговор
    Убеден съм на 100% ,че няма да е само тромбозата като страничен ефект от ковид ваксините ! Тепърва ще започнат да никнат като гъби нови странични ефекти , които ще вкарат ваксинираните в още по страховит филм на ужасите !
  • 17 проф Шефкова

    2 1 Отговор
    Направо не е истина ! Ше ми свърши уискито бре серсеми да ви гледам как ви клатят.
  • 18 отвратителен

    3 1 Отговор
    превод: "прoтeинoвия шип ce рaзцeпвaт, cъздaвaйки мутaнтни вeрcии, кoитo cпoрeд eкcпeртитe нe мoгaт дa ce cвържaт c клeтъчнaтa мeмбрaнa, къдeтo ce извършвa имунизaциoнният прoцec. Cпoрeд извoдитe нa Мaршaлeк, мутирaлитe прoтeини влизaт в oргaнизмa прeз клeткитe и oбрaзувaт трoмбoзи "...протеиновият шип (спайк протеин)...ужас.
  • 19 Коко

    8 1 Отговор
    Думата ваксина е неправилна :Ваксината трябва да има траен имунитет!Това е химическа терапия според доста доктори!!
  • 20 Една Вакса

    18 2 Отговор
    COVID-19 (SАRS-СоV-2) не е ВИРУС, защото няма ДНК. Затова се казва КОРОНА-ВИРУС. Има частично РНК и всъщност е огромна органична молекула с неустойчив строеж, което води до безброй мутации... Ефективна ваксина не може да се създаде заради БЕЗБРОЙНИТЕ му мутанти. В природата са регистрирани НАД 1700 корона-вируси, най-много по животните...
    Спасението е здрав и силен организъм, който НЕ Е ТРОВЕН ОТ ДОКТОРИТЕ С ВСЕВЪЗМОЖНИ ХАПЧЕТА ЗА ЩЯЛО И НЕЩЯЛО С ГОДИНИ.
    Чoвeшкият oргaнизъм e eднa cлoжнa cиcтeмa c гoлeми възмoжнocти зa caмoрeгулирaнe, нo зa бeдa, ниe нeпрeкъcнaтo нaрушaвaмe бaлaнca кaтo бoгoтвoрим дoктoритe и ce ocлaнямe нa фaрмaцeвтичнaтa прoмишлeнocт нa кoятo вcъщнocт cмe крaйнoтo звeнo.

    Коментиран от #23

  • 21 иван

    6 1 Отговор
    Все пак е откритие. Преди месец твърдяха, че тромбоза получава "един на милион ваксинирани". Сега са открили, че 10 пъти повече. Очакваме следващите открития на уч'ените ;)
  • 22 рашка с фурашка

    1 6 Отговор

    До коментар #3 от "Х7V7":

    А ти да си гледал скоро руска телевизия. а да си разбрал че рашките не щат да се ваксинират с тяхната ваксина. Или си толкова заслепен от любовта към Русия,че пропускаш другите неща
  • 23 Asterix

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "Една Вакса":

    Най после да се появи смислен коментар по темата!Намерете изявленията,дадени по темата от Sona Pekova от миналата година. :)
  • 24 Бивш канадец

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "чисто голи":

    Да, руска рулетка е - но с пистолет, а не с револвер! Гаранцията е 101%!
  • 25 Ти може ли

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "леле майко":

    да пишеш такива лъжи бе ахмак. Словакия започва ваксинирането с руската ваксина,понеже е одобрена,унгарците отдавна я прилагат,а на ЕМАи е заповядано от краварника колкото се може по-дълго да отлага регистрацията на руската ваксина,защото много народ желае да се ваксинира именно с нея,разбира се ако има възможност. Още преди месец руснаците казаха защо се получават тези странични явления като тромбозите при ваксините на АЗ иДж и Дж,а именно защото не са пречистении то трикратно,като този проблемсе е явил при тях,но са го избегнали чрез това пречистване.
  • 26 Боцльо

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "леле майко":

    С путник като не искаш да се боцкаш, ела да те боцна с моя курник.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.