Last news in Fakti

28 Май, 2021 20:08 3 412 71

Обявете награда за главата на Лукашенко

  • александър лукашенко-
  • беларус-
  • награда-
  • нато-
  • сащ-
  • русия

Да обявим награда за главата му, да го заплашим и да го натикаме в ъгъла. Да се уверим, че на литовската граница има достатъчно военен персонал. Да изолираме Беларус. И нека видим кой ще мигне пръв.

Обявете награда за главата на Лукашенко - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Ужасно е, когато трябва да бъдете разкъсани. Миналата неделя беше Международният ден срещу акушерската фистула, изключително болезнено тазово заболяване, което засяга родилките. Искрено исках поне по някакъв начин да отпразнувам това събитие, но в неделя беше и Световния ден на костенурките, който, разбира се, също ми беше по вкуса. След като се замислих, се надявах, че тези, които страдат от акушерска фистула и които не са безразлични към съдбата на костенурките, ще оставят настрана противоречията си и ще демонстрират единство, така че да не се налага да избирам между тях, пише отговорният редактор на британското списание The Spectator в материал, представен без редакторска намеса от агенция "Фокус".

Но би било още по-добре, ако миналата неделя беше обявена за Международен ден на бомбардировките на Минск. Понякога изглежда, че когато избират следващата тема за кампанията, хората не виждат гората зад дърветата. Костенурките и така нататък са изключително достойни теми, но либералите (и тези въпроси се решават изключително от тях) трябва да си съберат акъла и да опознаят по-добре реалността. Въпреки че се притеснявам от акушерската фистула и за всички видове морски влечуги, без изключение, аз съм още по-притеснен от колективната ни склероза и липсата на воля по отношение на бандитските държави, които лесно могат да бъдат наречени фашистки. В отговор на техните заплахи ние сме неактивни. Мисля, че умиротворяването и успокояването отново е най-удобният начин. Единствената страна, която притеснява либералния Запад, е Израел, либерална демокрация, която се опитва да се защити срещу атентаторите-самоубийци от „Хамас“, които искат да избият еврейското население.

Беларуски изтребител МиГ прихвана граждански самолет на Ryanair, летящ от Атина до Вилнюс и заплаши да го свали, ако не кацне на летището в Минск. Пилотът от изтребителя каза на колегата си от Ryanair, че му е било позволено да открие огън - тоест това не е произвол или беззаконие, а се извършва със санкцията на президента на Беларус Александър Лукашенко. След като самолетът кацна в Минск, белоруски бандити нахлуха в кабината и завлякоха младия журналист Роман Протасевич, за когото се твърди, че е казал на своята спътница, че ще бъде изправен пред смъртно наказание. Нашият отговор на отвличането и заплахата за живота на гражданите беше само траурно раздразнение. Казахме на беларусите, че този път сме се ядосали сериозно, ама наистина сериозно и сега нашите самолети вече няма да летят над облачната им блатиста страна. Не се съмнявам, че старият Лукашенко беше толкова смаян, че си сложи ръцете в джоба.

И той, и кукловодите му в Москва ни се подиграват: знаят, че няма да направим нищо. Междувременно сериозно обмисляме какво още може да се направи, за да не скандализираме обществеността. В дългосрочен план може да въведем санкции върху вноса на чесън от Беларус, когато Протасевич най-накрая бъде измъчван в килията си. А ООН ще бъде толкова заета да обсъжда последната резолюция срещу Израел, че дори няма да използва малкото си влияние. Разбира се, на Запад няма да има протести срещу Лукашенко - умовете на демонстрантите са заети само с антисемитски лъжи. Международната репресия ще продължи безнаказано. Как да го разбирам? Защото това се случва всеки път. Ние, либералният Запад, свиваме мускулите си само когато трябва да накажем някой слаб арабски деспот или луди ислямистки радикали. Срещу истински врагове ние се отказваме всеки път.

Не направихме нищо нито когато Русия нападна Грузия, нито когато Путин анексира Крим. Когато Китай е вкарал хиляди свои граждани в концентрационни лагери, ние отново не правим нищо и също не правим нищо, когато Хонконг, противно на всички споразумения, губи дори сянка на независимост. Правим се на малко обидени, когато Владимир Путин убива хора у нас - например Александър Литвиненко или опита срещу Сергей Скрипал - но в крайна сметка няма да му направим нищо. Когато Китай заплашва Тайван или нашия близък съюзник Австралия, като го нарича „незначителен“ и казва, че ще „пострада“пръв, ние също не правим нищо. Инцидентът с Беларус обаче е много по-важен: тиранинът заплашва гражданите на нашите страни с репресии, ако те не се подчинят на исканията му. И тук е проблемът: Лукашенко знаеше, че няма да направим нищо, защото да правим нищо е всичко, на което сме способни. Авторитарните азиатски побойници (Русия, Китай, Турция) знаят, че сме слабаци. Ще хленчим малко, ще наложим някакви санкции и ще се успокоим.

Този ред на мисли, продиктуван от страха да защитим това, в което вярваме - демокрацията и върховенството на закона - е изпълнен с разруха. Този въпрос беше повдигнат от държавния секретар на президента Айзенхауер Джон Фостър Дълес в началото на 50-те години. Незначителните, но скандални нарушения от идеологическа гледна точка на нашите противници продължават поради факта, че не искаме да влизаме в битка по проблем, който може да изглежда тривиален - например, „отвлякохме граждански самолет и задържахме един от пътниците му“. Затова се обръщаме и гледаме на другата страна, докато не стане късно. Дълес мислеше така и потвърждавам, че беше прав. Успокоението работи чудесно. Но не за дълго. Какво да правим с Беларус? Докато Протасевич не бъде освободен и страната не признае злодеянието си, не пускайте нито един белоруски самолет в европейското и северноамериканското въздушно пространство – под страх от сваляне. Да хакнем безполезните им компютърни мрежи и да им изключим електричеството. И да се отнасяме с Лукашенко така, както САЩ с Бин Ладен: да обявим награда на главата му, да го заплашим и да го натикаме в ъгъла. Да се уверим, че на литовската граница има достатъчно военен персонал. Да изолираме Беларус. И нека видим кой ще мигне пръв.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойкошенко

    8 27 Отговор
    Мой другар Лукашенка

    Коментиран от #21

  • 2 Последния Софиянец

    44 10 Отговор
    Аз обявявам награда за главата на Бойкошенко.Един обяд в ресторанта ми.

    Коментиран от #3, #55

  • 3 Кър

    19 5 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Един твой колега кръчмар от Пловдив преби момче продаващо чорапи.
  • 4 Шизофрения

    44 6 Отговор
    Тия яко ги апе гъсока...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ей клечовци

    63 9 Отговор
    Какво му е на човека! Защитава народа си! Защо не ревнете за УСА п - те свалят от самолети пасажери които летят над други контитенти дори...защо за тези случай се затварят очи... А някой ще си направи ли труда да търси вина за преди години когато америка си потопи Свой кораб за да обяви война

    Коментиран от #16

  • 7 хъхъ

    61 7 Отговор
    Награда за главата на Сорос рептила!
  • 8 Стар комуняга

    56 9 Отговор
    ДА ЖИВЕЕ ЛУКАШЕНКО!!!

    Коментиран от #48

  • 9 Читател

    45 7 Отговор
    Това ме накара да се замисля . Защо ни занимаваха с някаква ферма за норки ? Ами да ревнем и за горките пилета ,които ядем .
    Постоянно акции за уличните куенца . А когато куенцето стане пес и ръфа дете ... никой не поема отговорност .

    " Но би било още по-добре, ако миналата неделя беше обявена за Международен ден на бомбардировките на Минск. "
    А защо не международен ден нс щатските бомбардировки над София ?
  • 10 пешо

    42 7 Отговор
    преди това дали да не обявят награди за клинтън, буш, хюсеинович и още кого ли не?
    защо препечатваме като папагали пропагандни материалчета на бивши и по-бивши колониални империи, от чиито ръце още столетия ще капе кръв? те си преследват интересите, а ние?
  • 11 Простотия

    49 9 Отговор
    Аз искам награда за главата на Байдън,президента на най престъпната и агресивна държава в света.....Абе хора!Кой допуска до публикация такива терористични призиви и явни лъжи за случката с арестуването на един терорист и престъпник.
  • 12 Русия 24 тв

    45 7 Отговор
    Как така тази злобна статия срещу Беларус не са ги написали от Дойче Веле , вечната пропагандна машина на Германия

    Коментиран от #52, #66

  • 13 Дългият

    6 32 Отговор
    Точно казано,само повтаряме...с Вас сме в болката....призоваваме за еди какво си,но няма скърцане на зъби,имам чувството че всички в Брюксел са с ченета...За това всеки Тоталитарен режим ще се е...ва с Е.С.
  • 14 Ланс Линк

    48 4 Отговор
    Писача на тази глупост май го стягат прашките
  • 15 Kcaniba

    32 4 Отговор
    типични терористични похвати на фащ!
    Първо обявиха награда на своя васал Садам Хюсеин, после на офицв=ера на спецслужбите на фащ осамчо бин ладънчо, сега на независим, и за това в пъти мразен диктатор патриот на БелаРусия!!!

    Коментиран от #63

  • 16 Скорпи

    6 30 Отговор

    До коментар #6 от "Ей клечовци":

    От какво го защитава бе бастун шлифован...хептен си изгубил ориентация..

    Коментиран от #19, #31

  • 17 Марийче

    38 4 Отговор
    Марийке не тъ знам отде си го преписала туй материал, но оня ако мигне пръв напрао ши са окендзате на Запад поне до Берлин, а на Изток поне до Сан Франциско...беларусите са част от единния руски народ и Русия ще воюва заедно с тях...а да дразните хората, които са ходили два пъти до Берлин и веднъж до Париж не е много умно....д,в таковам у тиквт
  • 18 И тоа скоро ше умре

    6 35 Отговор
    И промяната там ше започне бавно както и в русия като умре жужето

    Коментиран от #23, #25, #68

  • 19 жужетоЗе

    21 5 Отговор

    До коментар #16 от "Скорпи":

    ми ела да ти покажа, ма таковта , не си слагай мазилото!

    Коментиран от #27

  • 20 Гост

    12 7 Отговор
    А пък аз с удоволствие бих ти заврял пистолета в задника и натиснал спусъка да слушам с удоволствие врещенето ти като заклана свиня.
  • 21 Коректор

    31 4 Отговор

    До коментар #1 от "Бойкошенко":

    Точно обратното - Беларус буди завистта на запада и атлантиците опитват да дестабилизират тази равославна държава .
    Лукашенко служи на народа си , Бойкошенко и Гешевко - на Саш и Турция .

    Православието е нашия най-голям враг - Збигнев Бжежински - полски евреин , щатски държавен секретар .
  • 22 илийката

    5 30 Отговор
    1 ТРИЛИОН ДОЛАРА за главата на Путлер!

    Коментиран от #29, #45

  • 23 жужетоЗе

    19 2 Отговор

    До коментар #18 от "И тоа скоро ше умре":

    ти нали нема да умреш!
    Ела в окупираните треритории, ке ти турим модерна тениска с мишена
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Гост

    11 3 Отговор

    До коментар #18 от "И тоа скоро ше умре":

    Здравей мъртвец скорошен...
  • 26 Хахаха

    21 5 Отговор
    Русия никога не е нападала Грузия.Стига с лъжи.

    Коментиран от #35

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Русия 24 тв

    22 0 Отговор
    А колко е наградата за политиците в САЩ които посочват белите за расисти, а за политиците на Франция които направиха нов Алжир, примерите са много и наградите са много
  • 29 Kcaniba

    19 1 Отговор

    До коментар #22 от "илийката":

    1 стотинка за главите на сороснята.
    Ма те нямали.. е ми, нема глава, нема сабя, да ги сече, наведените

    Коментиран от #57

  • 30 Kcaniba

    9 2 Отговор

    До коментар #27 от "Скорпи":

    не брее, че те спасявамеее!!!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 жужетоЗе

    3 7 Отговор

    До коментар #27 от "Скорпи":

    запъртъка, заплахите, всичко що те боли, ще се излекува, гаранция!!!

    Коментиран от #36

  • 34 Скорпи

    8 16 Отговор
    Нададоха вой проруските Талибани...

    Коментиран от #37

  • 35 Kcaniba

    17 3 Отговор

    До коментар #26 от "Хахаха":

    обаче джорджия, и най вече оня бастун с вратовръзкидилда в устата-америкоския зет, саанаакашвили нападна Осетия и Абхазия!!!Или и това са лъжи????
  • 36 Скорпи

    3 14 Отговор

    До коментар #33 от "жужетоЗе":

    Ти ли бе мухъл....

    Коментиран от #39

  • 37 жужетоЗе

    9 2 Отговор

    До коментар #34 от "Скорпи":

    ти, надувай кавала, скорпирас шорошотцки
  • 38 Шенко

    15 3 Отговор
    Беларус е далеко от БГ. Не го ли схващате, бе соросиди? не ни е работа да се месим там, ама нали сте от "колективния запад" вие искате да ни направите мишена? Ми няма да ви се отвори парашута, НЯма да ви приемат в САЩ. Тамсъщо ненавиждат предателите. Ще се гърчите с няс, когато руските ракети запончат дса падат тук.
  • 39 жужетоЗе

    6 3 Отговор

    До коментар #36 от "Скорпи":

    да, тейко ти!!!
    а какемайкати?
  • 40 Да се знае

    20 3 Отговор
    Баба на село имаше външен кенеф, когато в Северна америка нямаше държава!!!! Ние имахме самовари...а там нямаха още дървени лъжици!!!!! И не на последно място Беларус са участвали с хора през ПС, ВС, Руско- турско войни...за да защитават микирета в цяла Европа... Които сега плюят по нея. Един от Беларус

    Коментиран от #46, #47, #49

  • 41 Zaza

    11 6 Отговор
    Едва ли на някой му пука за този недоносен белоруски нацист от групата Азов. БОЛКАТА Е, ЧЕ ЩЕ РАЗКАЖЕ КОЙ И КОЛКО Е ПЛАЩАЛ ЗА ПРОТЕСТИТЕ.....

    Коментиран от #44

  • 42 ДаЗдраПерМа

    17 2 Отговор
    преди месец осуетиха атентат срещу Лукашенко това за втори опит ли да го разбираме или някой съд вече е дал лиценз за правораздаване това се казва европейски ценности евала аферим машала
  • 43 К 1929

    18 3 Отговор
    ТЪПА СТАТИЯ НАПИСАНА ОТ БЕЗМОЗЪЧНА АНГЛИЙСКА МИСИРКА.
  • 44 ДаЗдраПерМа

    14 1 Отговор

    До коментар #41 от "Zaza":

    пука му и още как гражданин на Беларус убивал украински граждани скоро ще го екстрадират в ЛНР
  • 45 ЧЕП НОРИС

    9 0 Отговор

    До коментар #22 от "илийката":

    Аз пък за теб давам 0,60 Ст. 9/18 и 100% гарантирам
  • 46 ДаЗдраПерМа

    1 14 Отговор

    До коментар #40 от "Да се знае":

    когато се освобождаваме от турците в Щатите показват работещ домашен хладилник
  • 47 ДаЗдраПерМа

    5 4 Отговор

    До коментар #40 от "Да се знае":

    моята баба имаше безпроводна ютия (wireless iron) няма кабели много удобно на моменти отваряш капаче и слагаш горещи въглени
  • 48 Прованс

    19 0 Отговор

    До коментар #8 от "Стар комуняга":

    БЯХ В МИНСК ПРЕДИ 3 ГОДИНИ,МНОГО КРАСИВИ ЖЕНИ И УНИКАЛЕН ГРАД ПРЕВЪЗХОЖДАЩ ДОСТА ЗАПАДНОЕВРОПЕЙСКИ ГРАДОВЕ А НАШАТА СОФИЯ Е НАПРАВО ЦИ ГАНСКА МАХАЛА.

    Коментиран от #60, #61

  • 49 Един от БГ

    20 0 Отговор

    До коментар #40 от "Да се знае":

    Пич!Никой не плюе против Беларус.Ако наистина си от Беларус,трябва да се гордееш както със страната си така и с народа си.За арестуването на престъпника терорист едно браво и с нищо не сте нарушили законите за международно летене.Нас ЕС и САЩ ни върнаха 100 години назад.Всичко което имахме преди сега го няма.27-та икономика в света преди 90-те,сега е на 167 място.Преди България се изхранваше сама и изнасяще 30% от селскостопанската си продукция,сега внасяме всичко и чакаме да ни подхвърлят като на просяци европари за да преживяваме.Имахме4-тата армия в Европа,сега имаме 4 американски бази и два самолета.Не се лъжете по фалшивата демокрация.Демокрацията от САЩ и ЕС е държавен тероризъм..Тези които плюят са платени тролове на Сорос.Ние сме нормални хора и отделяме малко време за диалог и прочит,а те са тука на заплата и висят денонощно.Скоро ще им видиме сметката и на Сорос и на неговите лакей.Малко търпение до новия парламент и новото правителство.Тогава всички НПО та финансирани от други държави ще бъдат забранени.
  • 50 Пълни глупости

    9 0 Отговор
    Отново и отново.
  • 51 Антитрол

    13 0 Отговор
    Значи Беларус като принуди граждански самолет да кацне вие ще обявите награда за главата на Лукашенко, обаче ако от военен кораб на САЩ свали граждански самолет и убие всичките му пътници и то не над нейна територия а в международни води само защото им се е сторило че ги "нападат" вие ще се правите на умрели лисици.

    Хайде стига със соросоидната пропаганда - "тиранинът заплашва гражданите на нашите страни с репресии" - едва ли заплашва някой от "вашите" страни.
  • 52 В грешка си

    9 1 Отговор

    До коментар #12 от "Русия 24 тв":

    ДВ никогане е бикла германска,а е пропагандна машина на САЩ.Това че се нарича Дойче Веле(германски вълни),не я прави германска.

    Коментиран от #67

  • 53 ха ха ха

    10 1 Отговор
    Тия филми вече сме ги гледали - последният такъв спечели с 95% вчера 😁

    Ако не моете да измислите нещо ново, по-добре се откажете, че станахте леко досадни!
  • 54 БЪСМА НЕ ЦЕПИ!!

    11 0 Отговор
    ГОЛЯМ МЪЖКАР Е ЛУКАШЕНКО 🤣🤣🤣
  • 55 Абе

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Малко даваш, развържи кесията! Друг е въпросът, че всеки истински българин би трябвало да го направи без пари.......А по темата - ако ония евроатлантически джендювци можеха наистина да направят нещо истинско и мъжкарско досега щяха да са го направили.......ама не могат и затова се ограничават да плямпане на празни приказки и безполезни санкции, от които противниците им стават още по-силни!
  • 56 Да обявят

    9 0 Отговор
    Награда за твойта чутура ай стига ни занимавахте с тоя драскач дето се оакал а после искат да го трепат ами щом требе да го трепат .Стига се месете в суверени държави.Гей съюз
  • 57 5ко

    10 0 Отговор

    До коментар #29 от "Kcaniba":

    Наведената соросня сабя я не сече, но я оправя кол в _ъза. Те само от това разбират.
  • 58 8888

    10 0 Отговор
    Дебилска статия , писана от дебил.
  • 59 АнтиЕС

    12 0 Отговор
    Овцата си е овца!!!Не се ли сещаш,че щом Русия е зад гърба ти ,можеш да си правиш каквото искаш и кучето само ще си лае,но няма да хапе!
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Брест

    8 1 Отговор

    До коментар #48 от "Прованс":

    Кaтeгoричнo тe пoдкрeпям! Бил cъм в Брecт и съм възхитeн! Уникaлнo чиcти и пoдрeдeни улици и булeвaрди, бeз дупки и кръпки, нoви и цялocтнo (a нe нa кръпки и квaдрaтчeтa) oбнoвeни cгрaди и жилищни блoкoвe, бeз нaдрacкaни и oмaзaни c бoя и грaфити пoдлeзи, нaдлeзи, мocтoвe и фacaди нa cгрaди, бeз кaруци прocяци, ц.иг.aни, клoшaри и вcякaвa измeт..Aбe, нaпрaвили ca cи хубaвa държaвaтa и cи я пaзят. И тo caми и бeз EC, НAТO, eврoфoндoвe, cубcидии и пoмoщи oт Eврoгeйcкия cъюз. Нямa прecтъпнocт, нямa кoрупция...Зaкoнът зaщитaвa хoрaтa, a нe прecтъпницитe! И дa, имa cмъртнo нaкaзaниe...зa тeзи, кoитo гo зacлужaвaт! Aбcoлютнo пoдкрeпям Бeлaруc и Лукaшeнкo!
  • 62 ГруЮ

    6 0 Отговор
    Такава тъпотия само извратен британски мозък може да роди.
  • 63 Kcaniba

    0 4 Отговор

    До коментар #15 от "Kcaniba":

    Не се обаждай от коневръза ,ушанков!
  • 64 Такива

    6 1 Отговор
    статии,без източник ,директно да се свалят ,а сайта да се глобява .1 000 000 лева ,като начало.При повторно нарушение ,да се затваря сайта.
  • 65 ARGON

    4 0 Отговор
    Тази ку.чка Мария Атанасова - еврейка ли е, или й плащат с шекели?

    Коментиран от #69

  • 66 ARGON

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Русия 24 тв":

    Дойче Зеле е еврейска медия.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Надай се

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "И тоа скоро ше умре":

    Надай се кuре на пияна жена.
  • 69 абе

    0 0 Отговор

    До коментар #65 от "ARGON":

    не знам каква е, ама ми уби мерака за секс, ще си го изкарам другаде
  • 70 това

    1 0 Отговор
    да напишеш такава дивотия, трябва да бъде отличено с нобелова награда за идиотизъм. Абе тия шведи кога ще я учредят тая висша награда?
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: