Last news in Fakti

29 Май, 2021 13:51 5 847 17

Нов секс скандал в църквата! Папа Франциск изпраща инспектори в Кьолн

  • кьолн-
  • папа франциск-
  • ватикан-
  • райнер мария вьолки

Папата възнамерява идния месец да изпрати в най-големия диоцез в Германия така наречената апостолическа визитация, която да разследва възможни грешки от страна на кардинал Райнер Мария Вьолки

Нов секс скандал в църквата! Папа Франциск изпраща инспектори в Кьолн - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Папа Франциск разпореди проверка на Католическата църква в Кьолн след скандал, предизвикан от критики срещу отношението на църквата към сексуални посегателства на свещеници в западния германски град, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Папата възнамерява идния месец да изпрати в най-големия диоцез в Германия така наречената апостолическа визитация, която да разследва "възможни грешки" от страна на кардинала на Кьолн Райнер Мария Вьолки при разглеждането на твърденията за непристойно сексуално поведение.

По-рано тази година Вьолки отказа да се оттегли след публикацията на независим и силно критичен доклад за случаите на сексуално насилие, в който той беше обвинен в неизпълнение на служебните си задължения.

Скандалът доведе до това, че предстоятелите на 14 от 15-те местни църковни окръжия поискаха Вьолки да понесе "лична отговорност".

Вместо това Вьолки настоя, че възнамерява да подобри църковните мерки, за да гарантира, че няма да има повече грешки.

Папската проверка, участниците в която ще се ползват с широки правомощия, ще бъде извършена от двама епископи - този на Стокхолм, кардинал Андерс Арборелиус и Йоханес ван ден Хенде, епископ на Ротердам и председател на Нидерландската епископска конференция.

"През първата половина на юни пратениците на Светия престол ще посетят района, за да си съставят цялостна картина за сложната пастирска обстановка в архидиоцеза", заяви църквата в Кьолн.

Проверката ще се съсредоточи и върху архиепископа на Хамбург Щефан Хесе - бивш кадрови ръководител в Кьолн - и двамата временно отстранени от длъжност помощни епископи от Кьолн Доминикус Швадерлап и Ансгар Пуф.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Питам само

    18 6 Отговор
    А защо наричате поклонниците на ,,папата" църква?
  • 2 Турчина

    12 1 Отговор
    Пак ли
  • 3 Ватиканските потайности

    21 1 Отговор
    Папеее, май крадеца вика разследвайте крадеца. А?
  • 4 националист

    19 9 Отговор
    Не в Църквата е този скандал.Църквата е една съборна ,света и апостолска -Православна. Католицизма е еретическо събрание и не е църква!

    Коментиран от #7

  • 5 ДА ГИ ВЪРЖАТ НА ОРЪДИЕТО НА АВРОРА

    8 1 Отговор
    И ДА ДРЪПНАТ ШНУРА😬
  • 6 Деймос

    23 1 Отговор
    Егат и католицизма :(( Нищо не остана... Признаване на ГЕЙ бракове, благословия на брак между еднополови... Тия свещеници четат ли библията ?
  • 7 Истината

    14 16 Отговор

    До коментар #4 от "националист":

    Основната разлика е, че едните я наричат ,,католическа,, а другите ,,православна,, но реално става въпрос за едни и същи религиозни извратении, граничещи с гнусна гавра на ментално ниво
  • 8 Сър Алтън Джон

    2 2 Отговор
    Олелеле-е-е-е ...май-й-ко-о-о-о-о-у-у-у-у-у-у-у-у-у.........Боже-е-е-е-е от ребро жена му направи у децата възпитаха пед_ли....😁
  • 9 Хан Ко Брат

    11 1 Отговор
    Последното име Ансгар Пуф е много интересно. Пуф на немски означава публичен дом.

    Коментиран от #14

  • 10 Че какво християнство е

    8 15 Отговор
    Ако няма сексскандал и с малки момченца. То цялото християнство е възникнало след сексскандал при който съпругата на дърводелеца се оказала малко бременна. Уж непорочно. Светият дух просто се е изцъкал по посоката на вятъра 🤭
  • 11 Християнството трябва да се забрани

    7 14 Отговор
    Със закон поне до навършване на пълнолетие за да няма гаври с младите момченца. Китайците не са глупави, че го забраниха и срутиха църквите с лика на кооопеленцето
  • 12 Мъжеложник

    8 11 Отговор
    Ми то повечето свещеници обичат мъжете. Не случайно се кланят на Иисуса и го "обожават". Това е отдавна известно в гей средите, но хетерото сте слепи като коне с капаци.
  • 13 Най-добрият ристиенин е кастрираният

    8 6 Отговор
    Така не може да се поддаде на съблазните на сатаната.
  • 14 Гого

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "Хан Ко Брат":

    Така е,тук в дрезден си имаме един "пуф Али",човека просто навремето работел към един пуф...😂😂😂
  • 15 ****

    4 9 Отговор
    Всички религии трябва да се забранят,а проповедници и последователи да бъдат преследвани и наказвави най сурово. Всички хромове,джамии и синагоги съборени да основи. Това са секти с цел манипулиране на народа.
  • 16 любител

    2 4 Отговор
    абе и те са хора и на тях им се опъва нещо. хахаха.

    Коментиран от #17

  • 17 Не "нещо"

    3 3 Отговор

    До коментар #16 от "любител":

    А точно малки ангелогласни момченца. Поп Недялко от съседното село вика и в огъня влизам за младо монахче. В кой огън се сещате.