Last news in Fakti

31 Май, 2021 11:40 1 720 6

„Версай“ се превърна във ваксинационен център

  • франция-
  • коронавирус-
  • ваксини-
  • версай-
  • дворец-
  • париж

Във Франция досега 24 млн. граждани са имунизирани

„Версай“ се превърна във ваксинационен център - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Във Франция започват масови ваксинации срещу COVID-19 на всички граждани над 18 г., a дворецът "Версай" се превърна в имунизационен център, предаде bTV.

Като бонус желаещите да бъдат ваксинирани могат да се разходят и разгледат градините и прочутата оранжерия с портокалови, лимонови дървета и нар. Селекцията е направена от крал Луи XIV, като сортовете са събрани през XVII век от дворците на Италия, Испания и Португалия.

Само за четири дни през "зеления коридор" във Версай са се ваксинирали над 5000 души. Във Франция досега 24 млн. жители са имунизирани, а 11 млн. от тях са получили двете дози.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 яко ни лъжат

    7 1 Отговор
    НАЙ-ЛОШОТО ПРЕДСТОИ , ЗА ДА ВЛЕЗЕШ ВЪВ ВЕРСАЙ ПРИНУДИТЕЛНО ВАКСИНИРАНЕ, ЗА ДА СЕ КАЧИШ НА САМОЛЕТ,ПРИНУДИТЕЛНО ВАКСИНИРАНЕ, ДА ОТИДЕШ В ДРУГА ДЪРЖАВА ПРИНУДИТЕЛНО ВАКСИНИРАНЕ. ЗА ДА ПРИЕМАТ ДЕТЕТО ТИ В ДЕТСКА ГРАДИНА ИЛИ УЧИЛИЩЕ - ПРИНУДИТЕЛНО ВАКСИНИРАНЕ. ЗА РАБОТА СЪЩОТО. ИДВА ВРЕМЕТО НА АНТИХРИСТА!!!!!!
  • 2 др Гей Билтс

    6 1 Отговор
    Ваксинацията претърпя пълен резил в Кочинката. Жалко и смешно е да притискаш народа да се ваксинира ако иска да напусне Кочинката да търси прехрана и по-добър живот навън. Хората по света раздават апартаменти, правят лотарии, авиокомпании предлагат безплатни пропуски за целогодишни пътувания, а в БГ какво получаваш, смръдливо болнично легло и ускорено изписване полуумрял. Затова ганьовците никога няма да се васкинират масово, защото нямат никакво доверие към властта, която и да е тя. Ганчовците са перфектно събудения народ, само дето не му се дава гласност.

    Коментиран от #5

  • 3 Марийкееее

    1 0 Отговор
    Че те до сега да не са били НЕмасови, ма Миче?
    Кви ги драскаш днеска пак?
    Стига си писала глупости да дразниш хората!
    Господ гледа и не забравя!!!!!
  • 4 Дрън Дрън

    2 2 Отговор
    Надупчените не са имунизирани!
    Не лъжете хората!
    Имунитет срещу грип няма!
  • 5 Луи Четринайсе

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "др Гей Билтс":

    Другарю,
    То пък голем кеУепир да се надупчиш у ВерсаИ.
    Я бегай!
  • 6 dfu

    1 1 Отговор
    За страхливите - ежедневна ковид порпаганда, за гладните - яйца, брашно, шоколад и бира, за алчните - лотарии, за почитателите на изкуството - разходка в Лувъра. :D Да видим какво още ще измислят, за да стимулират доброволното ваксиниране. Не ми се вярва да раздават редовни заплати на желаещите, пак ще е нещо от сорта на "с трици маймуни ловят".