Last news in Fakti

1 Юни, 2021 15:46 1 705 6

Над 7000 души ще работят на площадката на атомна централа във Великобритания

  • хинкли пойнт си-
  • аец-
  • площадка-
  • работни места-
  • великобритания

Работният процес върви по-бавно от планираното

Над 7000 души ще работят на площадката на атомна централа във Великобритания - 1
Снимка: Shutterstock

Френската енергийна компания EDF, която строи АЕЦ „Хинкли Пойнт Си“ във Великобритания, обяви, че броят на работниците, които са пряко ангажирани с изграждането на централата, ще достигне 7000. Първоначално от компанията бяха посочили, че максималният брой на служителите, които ще работят на площадката, ще е 5000 души, пише BBC в статия за развитието на централата, нарастващите разходи и нуждата от по-голяма работна сила.

Въпреки че строителството не е спирало заради пандемията, работният процес върви по-бавно от планираното. Всеки ден хиляди работници се превозват с автобуси, но необходимото социално дистанциране намалява броя на местата в превозните средства, което нагледно показва, че новите правила за безопасност заради COVID отнемат повече време от заложеното за всяка една задача.

Компаниите, доставящи части и суровини, също изостават. Като цяло EDF признава, че проектът се забавя с около шест месеца от графика. Атомната централа трябва да заработи през юни 2026 г., а не през 2025 г., както бе планирано. Засега проектът се оценява между 22 и 23 милиарда лири.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 батко

    4 0 Отговор
    ми нащи цървули кво ревът че белене ще струва 11млрд.лева и то със оскъпяването на 5 камари глупости ,включително 1,000,000 паунда запитване към лойдс консултанти ,дали ни трябва или не белене
  • 2 хаберих

    7 0 Отговор
    И в България 7000 души могат да работят на площадката на бъдещата АЕЦ "Белене",но американците не дават и ни стискат за гърлото.

    Коментиран от #6

  • 3 Eколог

    1 3 Отговор
    Всички знаят че Атомната енергетика е вредна!:) Не съм от Козлудуй!:) Шегувам се! Норвежка съм! Сега ще ме побликувате ли!:)

    Коментиран от #4

  • 4 Еколожка

    0 4 Отговор

    До коментар #3 от "Eколог":

    Кога ще ги закриваме тия реактори?! Виж Германия! Не се колебае! Само предателите от UK си строят нов!
  • 5 666666

    2 0 Отговор
    И защо ли там строят !?!? А ние лапаме мухите
  • 6 Сатана

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "хаберих":

    И от къде ще намериш 7000 грамотни и работливи Българи с технически умения в 200 км.радиус от Белене? Не ме разсмивай,в колонията останаха да живеят само милионери и бизнесмени съдейки по постовете тук.
Новини по държави: