Last news in Fakti

3 Юни, 2021 16:29 1 684 6

Върховният съд на ЕС отхвърли жалба на Унгария

  • унгария-
  • виктор орбан-
  • ес

Страната опитва да спре европейски действия

Върховният съд на ЕС отхвърли жалба на Унгария - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Върховният съд на Европейския съюз отхвърли оспорването на Унгария за започналата процедура за подкопаване на демокрацията, съобщи EUObserver.

Унгарското правителство забави гласуването в Европейския парламент. Гласуването разглеждаше действията на правителството на премиера Виктор Орбан.

Твърдеше се, че те са риск за нарушаване на европейските идеи в страната. Възможно е това да доведе до отнемане на правото на глас на страната.

Подобен вариант не се смята за много вероятен. Съдът на ЕС отхвърли делото на Унгария.

Представители на страната твърдяха, че неправилно са били подредени въздържалите се гласове. Управляващата партия в страната вече беше изключена от ЕНП.

Орбан защитава десен курс в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хан Ко Брат

    20 2 Отговор
    Орбане , да си жив и здрав, но си като Дон Кихот де ла Манча. Бориш се с вятърни мелници. Корупцията и джендърството в ЕС са по - важни от здравия разум и нацията.
  • 2 324

    16 1 Отговор
    Следващата страна, която ще напусне ЕС, защото е "много добре" в тази общност.
  • 3 Лицемери

    6 2 Отговор
    Ами като се говорим за демокрация хайде един общоевропейски референдум за ЕС и НАТО щото от 27 в есна държава няма такъв? Ъам е заровено кучето лицемер продажен? ТОЯ ВЪРХОВЕН СЪД НАЗНАЧЕН ЛИЧНО ОТ БОГА И НЕИЗБИРАН ОТ НИКОЙ, в качеството на какъв ще съди който и за каквото и да е ?
  • 4 7482

    6 2 Отговор
    Значи този върховен съд не е върховен.

    Коментиран от #5

  • 5 Сандо

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "7482":

    Значи,че този съд въобще не е съд.
  • 6 за хетерофобите

    0 0 Отговор
    За съжаление има изгледи прогресивните сили отново да натделеят над здравия разум.
Новини по държави: