Last news in Fakti

19 Май, 2021 14:40 1 678 4

Унгария отмени спорен закон

  • унгария-
  • закон-
  • парламент

Решение на парламента

Унгария отмени спорен закон - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Унгарският парламент отмени закона за неправителствените организации в страната, съобщи ТАСС.

Реално парламентът се съобрази със Съда на ЕС. През миналата година оттам обявиха, че законът налага необосновани задължения.

Законът предвиждаше организации, получаващи финансиране над определен праг от чужбина, да декларират това и да обявят своите спонсори. Той беше предложен от правителството на премиера Виктор Орбан.

Оттам обявиха, че идеята е да се повиши прозрачността в подобен тип организации. Опозицията твърди, че така само се въвежда нов начин за ограничаване на критиците на правителството.

Законопроектът за отмяна беше внесен през миналия месец. Парламентът одобри друг законопроект, който предлага Сметната плата да изготвя доклади за НПО-та, които имат годишен баланс, надхвърлящ определен праг.

Няколко неправителствени групи се обявиха срещу новия закон.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Army Ranger

    9 0 Отговор
    Тоест европейския съд му е все тая кой таен финансист финансира неправителствени организации, чужди служби ивлияние и терористи. Според евро съда тайта трябва да се запази като тайния орден на рицарите тамплиери

    Коментиран от #2, #3

  • 2 The Bear

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Army Ranger":

    И аз мисля така. А може би съдът на ЕС иска да негови партньори да могат да внедряват тайно и необезпокоявано саботьори на легитимно избраното управление на държавите, и да имат агенти за безпрепятствено манипулиране на общественото мнение, фабрики за тролове, фалшиви новини и т.н. без държавите обект на манипулациите да имат лостове за съпротива!?
  • 3 Брендица

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Army Ranger":

    2020-та ЕС нареди на 3 държави да спрат гражданство срещу инвестиции - Кипър, Малта и България. Защо ли сега барна и Унгария?
  • 4 ПЕНКО

    3 1 Отговор
    УНГАРЦИ - СМАЧКАЙТЕ ЕВРЕИНА -ЦИОНИСТ-СОРОС- НИКАКЪВ КОМПРОМИС -- "ПУ Т КА ИМ МАЙЧИНА НА ЕВРОП ЕДА ЛИТЕ "!!!!!!!!!!!
Новини по държави: