Last news in Fakti

3 Юни, 2021 17:26 1 862 4

Ученици от българското неделно училище рецитираха стихотворения на Ботев в Скопие

  • христо ботев-
  • скопие-
  • стихотворение-
  • денят на ботев-
  • северна македония-
  • ангел ангелов

В словото си посланик Ангел Ангелов припомни основни моменти от живота и делото на бележития революционер

Ученици от българското неделно училище рецитираха стихотворения на Ботев в Скопие - 1
Снимка: МВнР

Церемония по повод Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България се състоя на 2 юни 2021 г. пред барелефа на Христо Ботев в Скопие, съобщиха от Министерство на външните работи.

В словото си посланик Ангел Ангелов припомни основни моменти от живота и делото на бележития революционер, а ученици от българското неделно училище рецитираха стихотворения, посветени на Ботев. В края на церемонията присъстващите представители на български сдружения от Република Северна Македония, гости от България и представители от посолството положиха цветя на барелефа на Христо Ботев.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Врачка

    14 0 Отговор
    Смятам,че Христо Ботев трябва да се изучава и в Македонските училища,защото е бил Български революционер по времето когато днешна Македония е била в границите на Турската империя.
    Както и да е,утре всички Българи ще почетем саможертвата на Ботев.
    Мила ми Венето, Димитре и Иванке!


    Простете ме, че аз ви не казах къде отивам. Любовта, която имам към вас, ме накара да направя това. Аз знаях, че вие ще да плачете, а вашите сълзи са много скъпи за мене!


    Венето, ти си моя жена и тряба да ме слушаш и вярваш в сичко. Аз се моля на приятелите си да не те оставят, и тие тряба да те поддържат. Бог ще да ме запази, а като оживея, то ние ще да бъдеме най-честити на тоя свят. Ако умра, то знай, че после отечеството си съм обичал най-много тебе, затова гледай Иванка и помни любящият те


    Христа
  • 2 Тутунар Перев

    1 12 Отговор
    На снимката се виждат някакви чичковци на 50+ години със твърде съмнителен вид и съмнения, че въобще могат да четат, камо ли да рецитират?! Изглежда не рецитацията и пропагандната програма са ги довели на тържеството, а последващата бюджетна кьор-софра с къркачка на корем! Както през добрите ДС-каракачански + ДС-спас-ташевски времена!
  • 3 бай Даньо

    4 0 Отговор
    Бре неделно училище на български , голям успех за мънкитата! Но не ми се мили колко път има да минат до задължителни матури по български език в редовните училища по вардарско докато ги докаросаме до ЕС ...
  • 4 Скопие лъжат че са бедни!

    2 3 Отговор
    Къде е съкровището на цар Александър Македонски Велики което е заграбил от половината свят!? Само златото е над 5 000 тона отделно хиляди тонове сребро и хиляди хиляди карати скъпоценни камъни и други!За сравнение днес САЩ имат 8 000 тона злато.Четете в интернет има и филм на английски език в YouTube
Новини по държави: