Last news in Fakti

7 Юни, 2021 14:08 1 255 8

Зелена революция! Съветът на ЕС създава фонд за преход към екологично чиста икономика в размер на 17,5 млрд. евро

  • климат-
  • глобалното затопляне-
  • европейски съюз

Финансиране ще се предоставя само въз основа на териториални планове за справедлив преход, които ще бъдат изготвени от страните членки заедно със съответните местни и регионални власти

Зелена революция! Съветът на ЕС създава фонд за преход към екологично чиста икономика в размер на 17,5 млрд. евро - 1
Снимка: shutterstock

Съветът на ЕС прие регламент за създаване на фонд за справедлив преход към зелената икономика, който е в размер на 17,5 милиарда евро.

Чрез него ще се финансират проекти, които ще облекчат социално-икономическите разходи за общностите, силно зависими от изкопаеми горива или отрасли с висок интензитет на емисии на парникови газове и чрез които ще се диверсифицира местната икономика.

Това е една от мерките на ЕС за постигане на целта за намаляване с 55% на емисиите на парникови газове до 2030 г. и за климатичен неутралитет до 2050 г. Финансиране ще се предоставя само въз основа на териториални планове за справедлив преход, които ще бъдат изготвени от страните членки заедно със съответните местни и регионални власти.

Плановете ще определят най-засегнатите територии и техните нужди от инвестиции.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 hmhmhm

    9 0 Отговор
    -Дай шепите!
    -На!
    -ЗЕми и бегай, ще се чуем после!
  • 2 Българка

    8 0 Отговор
    До сега Борисов правеше екскурзии до Брюксел за торта сахер. За разлика от Полша той не представи искане на България за удължаване срока на действие на въглищните централи. Неговото правителство наблегна на стерипор и асфалт в подготвения от него план за развитие. Надяваме се служебното и следващото редовно да изготвят проекти, с които да се кандидатства за подпомагане прехода към зелена енергия
  • 3 БОЛШЕВИК

    8 1 Отговор
    Колко заводи, цехове и фабрики закрихме и унищожихме, за тая демокрация през тия 32 год. И сега като се обърнеш, нито е зелено, нито е по-чисто, а пълна мизерия и разруха.
  • 4 GnG

    12 0 Отговор
    ЕС ще финансира СЪЩИТЕ, които ДОСЕГА печелеха програмите !

    Едни хора ще ЗАБОГАТЯВАТ, а България ще натрупва СКРИТИ ЗАДЪЛЖЕНИЕ, които ще ни бъдат ПОТЪРСЕНИ, ако решим да напускаме ЕС, както стори това Велика Британия !

    Великобритания е "пуснаха" да напусне ЕС прекалено ЛЕСНО, нищо че играха цирка няколко години ! :)
  • 5 Гост

    7 0 Отговор
    Зелената кражба
  • 6 Матей

    3 0 Отговор
    Оооо-дааа! Ще си заколят своята кокошка,която им снася златни яйца и после--чеп. Чвор,и нищо повече,купувай после от запада енергия,като нямаш и свежи пари в държавата.България ще стане една голяма зелена джунгла,без хора,първична природа,като ни натресат неутроннната бомба на зелената безумна сделка.Някои по върховете ще намажат,ще си поделят подаянията от западния фонд и ще духнат по Хавайските острови да си харчат парите.
  • 7 Анонимен

    3 2 Отговор
    Европа може да е екологична ако спре използването на лични моторни превозни средства и останат да работят различните видове енергийни централи и хората карат колелета а автомобилните заводи произвеждат нови модели коли по рядко и само да се колекционират от купувачите в гаражи
  • 8 Госあ

    1 0 Отговор
    Тея нито технологии имат,нито истински намерения. Нали швабата треа си продава таратайките? Как ше стане? Ше ни залеят с батерии за коли, които японците ползват за телефони и лаптопи. И нескопосаните им панели и ветропоказатели. Ама поток II е готов, А ? Швабата има нужда от газ, май ,А ?
Новини по държави: