Last news in Fakti

10 Юни, 2021 08:46 4 169 33

Протестите в Северна Македония продължават

  • северна македония-
  • протест-
  • опозиция

Опозицията настоява за прозрачност

Протестите в Северна Македония продължават - 1
Снимка:БГНЕС/EPA

Опозицията в Северна Македония за втори пореден ден проведе големи протести в страната, съобщи Нова Македония.

Демонстрациите настояват за обяснения от правителството. Очаква се македонските представители да обяснят какви преговори водят с България.

Зад протестите стои ВМРО – ДПМНЕ. От там настояват, че македонското идентичност не е въпрос за обсъждане.

Определят преговорите като непрозрачни. Опозицията настоява, че договорът за добросъседство не е довел до необходимите резултати.

Очаква се публично да бъде обявени, какви допълнения търси българското правителство в споразумението. Призивът е отправен към правителството.

Северна Македония търси споразумение с България, за да започне преговори с Европейския съюз.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цербер

    26 1 Отговор
    македонскАТА идентичност... Очаква се публично да бъдАТ обявени...
  • 2 make

    66 2 Отговор
    ЗНАЧИ МАКЕДОНСКАТА ВИ САМОЛИЧНОСТ ГЪРЦИТЕ Я НАПРАВИХА СЕВЕРНО-МАКЕДОНСКА САМОЛИЧНОСТ,СЕГА БЪЛГАРИЯ ЩЕ Я НАПРАВИ БЪЛГАРСКА САМОЛИЧНОСТ СТИГА СТЕ СКАЧАЛИ СЪРБОМАНИ!
  • 3 Българин

    35 2 Отговор
    Ще ви очовечваме!
  • 4 севернаненамквоси

    34 2 Отговор
    Нека си подскачат, малко физкултура, нас 'ко ни интересува
  • 5 Jacques Yves Moineau

    35 2 Отговор
    Това ли ви е проблема, тъпи макета? Платен протест.
  • 6 Полковник РУМНО

    36 3 Отговор
    Нe нa влизaнeтo нa РCМ в EC. Влизaнeтo oзнaчaвa крaй нa бългaрcкaтa aзбукa, пиcмeнocт и иcтoрия. Гърция вoди прeгoвoри 28 гoдини и нaкрaя РCМ ce cъглacи c уcлoвиятa нa гърцитe.
  • 7 Алфа Вълкът

    37 0 Отговор
    След като Бог разделил деня и нощта, небето от земята, сушата от вода и създал Адам, Адам веднъж го попитал :
    – Боже какъв е тоя дето лежи под ябълката?
    – Някакъв македонец, тука го заварих!

    Коментиран от #17

  • 8 Апел

    23 1 Отговор
    До всички които се вълнуват и пишат по темата. Няма македонци , има северно македонци. Това е тяхната идентичност , така ги наричайте.
  • 9 ннннннннн

    7 12 Отговор
    След като влезе в ЕС под натиска на Германия,САЩ и Португалия върху България,Северна Македония ще провъзгласи българската територия за своя-Източна или Черноморска Македония. А Пловдив ще стане мАкедонска столица на кОлтурата.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ти да видиш

    28 0 Отговор
    ВМРО в Северна Македония е убедена, че там българи няма. ВМРО в България е убедена, че в Северна Македония македонци няма.
  • 12 Българин

    21 2 Отговор
    А перлата на македонскио космически флот - „Кюриосити”, вече търси и центъро на Марс.
    А за който не знае, Марс е абревиатура на "Македонски астрономически район - север"...
  • 13 Македонска Луно

    23 0 Отговор
    "Македонска идентичност" е оксиморон.., то и да искаш не можеш да го обсъдиш.
  • 14 ай де бе

    23 0 Отговор
    Тук трябва да направим протест за българската идентичност на българите в С. Македония
  • 15 Перо

    21 0 Отговор
    Когато “македонската” идентичност и език не подлежат на обсъждане и това условие се поставя от една страна-кандидат за ЕС е най-добре да се преустанови всякаква работа и контакти,в тази насока.Сега излиза,че Мицкоски поставя условия на ЕС за приемането му в РСМ. Отказ за ЕС и край на уйдурмите!

    Коментиран от #21, #29

  • 16 Анте Павелич

    4 15 Отговор
    До всички разбирачи, даващи исторически съвети на индоктринираните от сърбокомунистическите "историчари" македонци. Та цялата ни държава е окакана с паметници на измислените шумкари, кото се "борили" против "фашистите". Цял град носи името на нац предател, продал пиринският край на Тито, пияницата Георги Димитров. До преди 30 години учехме за хунско-татарският произход на "прабългарите" с конските опашки, ханове и бог Тангра и т.н глупости, писани в Москва. Националистите от ДПМНЕ, МВРО на агент Иван, ДПС и т.н са двете страни на един и същ коминтерновски медал, целящ забавянето на евроинтеграцията на Западните Балкани!
  • 17 Перо

    20 0 Отговор

    До коментар #7 от "Алфа Вълкът":

    Обява на книжарница в Скопие: Поради свършване наличностите на изданието История на РСМ,желаещите могат да получат книгата,чрез СМС.
  • 18 Перо

    16 1 Отговор
    Сложеното знаме на лявата врата на колата е забранено за РСМ,съгласно Преспанския договор с Гърция! Май и там ще има ревизия! 28-годишната държава РСМ,не може да ползва антични знаци и символи,от древногръцката история!
  • 19 Кольо

    18 0 Отговор
    Време е и българите да протестират! Не искаме северномакедонци в ЕС. Тия са срам за целия български народ! И аз започвам да подозирам, въпреки историческите факти, че тия не са съвсем българи. Тия ще ни изложат пред света - уж сме един народ, а тия правят по-срамни деяния дори и от БАЙ ти Ганьо.
  • 20 🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬

    11 1 Отговор
    Приключвайте с тия северни толупи и затворете границата, българите не уважават, не харесват и не искат да имат нищо общо с този смешен "народ".
  • 21 Брендица

    2 11 Отговор

    До коментар #15 от "Перо":

    Ако българската идентичност беше поставена на обсъждане, България нямаше да влезе в ЕС никога ! Това помислихте ли го ?

    Коментиран от #25

  • 22 Мая

    11 0 Отговор
    Крайно време е да спрем с мантрата,че Европа не ни разбира за какво спорим с РСМ.Всичко им е ясно и са доволни,че ние ще им свършим работата.Франция и още няколко европейски страни са категорични,че Европа повече няма да се разширява.Така,че РСМ може да влезе в Европа само с наши паспорти.
  • 23 БЮРМ/FYROM

    14 0 Отговор
    Измислената, смешна и бутафорна "държава" е изчадие на коминтерна, но Югославия и Съветският съюз отдавна не съществуват. ВЕТО докрай. Промити мозъци. Кресливи и злобни, руско-сръбски мекерета. Крадци на история, език и култура. БЮРМаджии-безродници.
  • 24 ще има и още

    7 0 Отговор
    Ха ха , когато се оплетеш като пиле в кълчища - така става. Управлаващите им създават илюзията че "нещо" преговарят с България. Всъщност те преговарят с всеки друг но не и с България. Публично лъжат, това е. Опозцията го знае много добре но просто вижда свой си чисто вътрешно-политически шанс да цака управляващите чрез собствените им лъжи.
  • 25 Грогу

    3 1 Отговор

    До коментар #21 от "Брендица":

    Сама си отговори , защо никой не поставя под въпрос бълг. индентичност .И омръзнахте на всички с вашите глупости за самоопределение .Ако ти скимне да се самоопределиш за бяла мечка , ще те признаят ли за такава ?

    Коментиран от #30

  • 26 Свен

    3 0 Отговор
    Да си протестират! Аджеба им влезе нещо в кухите кратуни и разберат, че отстъпки НЯМА!
  • 27 Дебилчев

    4 0 Отговор
    Северни македонци като северното сияние, не си я запомнихте идентичността, създадена от коминтерна с репресии на етническите българи, отворете досиетата на УДБ и да приключват с лъжите
  • 28 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор
    Нa "опозицията", мнoгo би се зaрaдвaл Caмуил Бoриcoвич Бeрнштeйн aкo бeшe жив... Жaл ми cтaвa зa тeзи "ceвeрняци". Бoжe, кaквa гaврa ca cи нaпрaвили c тях...
  • 29 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Перо":

    Зa гoлямo cъжaлeниe, прoблeмът e мнoгo кoмплицирaн, ЗAЩOТO ИЗЧEЗНE ЛИ БЪЛГAРOФOБИЯТA ИЗЧEЗВA И ДЪРЖAВAТA КOЯТO E ИЗГРAДEНA НA ТAЗИ OCНOВA....A и Бългaрия вce oщe нe e гoтoвa дa пocрeщнe тoвa прeдизвикaтeлcтвo...зaщoтo eднa cъcипaнa и бaнкрутирaлa Рeпубликa Ceв. Мaкeдoния, щe бъдe рaзпaрчaтocaнa cъc cигурнocт мeжду Aлбaния, Гърция и Cърбия. Aлтeрнaтивa нa БЪЛГAРOФOБИЯТA, кaтo тeмeл зa дaржaвнo-идeнтичнocтнa идeoлoгия, бeшe AНТИКВИЗAЦИЯТA, нo гърчулятa дoбрe cи изгрaхa кaртитe и тoзи вaриaнт oтпaднa...В рeзултaт Ceв. Мaкeдoния e oбрeчeнa дa ce рaзпaднe или нaй-мaлкoтo, щe имaт дългa прaвитeлcтвeнa кризa, aкo нe пoлучaт пoкaнa зa члeнcтвo в EC.
    Много от хората там, искат пак да се върне Югославия. Това показва, че авторитетна и просперираща България,ще върне македонците към истината, е верният път. Другото е връщане към 50 годишните безплодни усилия на България.
  • 30 Брендица

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Грогу":

    Те са българи и са в създаденият 26.05.2001 Балкански политически клуб по Инициатива на Ж.Желев. Все едно да накараш съседните държави участници да се напишат българи. Що за тъпизъм?

    Коментиран от #31

  • 31 Грогу

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Брендица":

    пишеш глупости ...виж на кой какво отговаряш....

    Коментиран от #32

  • 32 Брендица

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Грогу":

    Не пиша глупости... Идентичност-сходство, аналог, подобие и пр. Макетата казват, че няма да коментират македонската идентичност, ами те са българи какво да коментират? А България всъщност какво иска от тях? Някой може ли да каже?

    Коментиран от #33

  • 33 Грогу2989

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Брендица":

    не знам, ти знаеш ли ?
Новини по държави: