Last news in Fakti

10 Юни, 2021 13:37 934 4

ЕС вижда Китай като конкурент и партньор

  • ес-
  • диалог-
  • китай

Това обяви Шарл Мишел

ЕС вижда Китай като конкурент и партньор - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейският съюз вижда Китай като партньор и конкурент. Това обяви председателят на Европейския съвет Шарл Мишел, цитиран от ТАСС.

Групата трябва да намери правилен баланс. Идеята е да се намери сътрудничество с Китай и спазване на европейските идеали.

Посочва се, че икономическите отношения със страната са много важни. В същото време трябва да се намери начин за защита от практики, които представляват риск.

ЕС ще продължи да защитава досегашните си позиции. Шарл Мишел обяви, че подкрепата за Хонконг ще продължи да е факт.

ЕС настоява за защита на правата на човека в региона. Посочва се, че китайската страна може да е потенциален съперник.

ЕС се надява да се намери правилното партньорство с Китай и да се продължи диалога.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 абе вие

    1 0 Отговор
    Абе вие четете ли какво пишете, бе?
    Една статия по-нагоре се казва, че ЕВРОПЕЙСКИТЕ ФИРМИ В КИТАЙ РАЗЧИТАТ НА РАСТЕЖ. Какъв се явява Китай на тия фирми? Не е ли партньор?
    Мисирки!
  • 2 Скапан ЕС

    1 0 Отговор
    А какво ще подкрепяте на ХК???!!!!! И вие не знаете, важното е колонията ЕС да папагалства,за да няма проблеми с везира сащ....
  • 3 Гледам и виждам

    3 0 Отговор
    Ето то го отговорът на още несъстоялата се среща на Г-7 . Америка иска нова студенавойна срещу Китай като се надява да убеди страните от Г-7 за това. Партньорството на ЕС със Китай ще продължи продължи в интерес и на двете страни. Байдън напразно ще се хаби да ги агитира и срещата само ще затвърди позициите на ЕС за сътрудничество с Китай.
  • 4 Минувач

    1 0 Отговор
    "Меките китки"ЕС с джендъризъм Китай немогат го стресна! Смешници!! Тия тупани се опитват на "2 стола да седнат"!!
Новини по държави: