Last news in Fakti

10 Юни, 2021 16:25 1 894 5

Европейският парламент съди ЕК

  • ес-
  • правила-
  • ек

Очаква се призив от Давид Сасоли

Европейският парламент съди ЕК - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейски представители възлагат на Давид Сасоли да отправи призив за изпълнение на задълженията по новите правила за върховенството на закона, съобщи EuObserver.

Днес беше приета резолюция по въпроса. Документът беше подкрепен с голямо мнозинство.

Европейската комисия не е предложила действия спрямо новите правила и не е спазила крайния срок. Той беше даден от Европейския парламент за финализиране на прилагането на правилата.

Това е достатъчно основание за предприемане на правни действия срещу ЕК. Настоява се за действия за подобряване на ситуацията с върховенството на закона.

Очаква се Сасоли да отправи призив за спазване на задълженията по новите правила. Започнала е подготовка за евентуални съдебни действия.

Настоява се да бъде обърнато внимание на правни противоречия в няколко държави.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 GnG

    5 0 Отговор
    КОЙ избира администраторите в Европейската Комисия ?!

    "Скритите факти от Лисабонския договор. 17.9.2019" - видео в ютуб
  • 2 Уволнение, разследване, съд и присъди

    9 1 Отговор
    Няма място за призиви тук, що се отнася до разпределението на стотици милиарди без контрол. Демек с тези милиарди мафиите се финансират. Следователно на ЕК трябва да се гледа като терористична организация и да бъде разследван и съдена като такава, включая сите чиновник до 9-то коляно.
  • 3 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    7 1 Отговор
    Пенкилера Лайнен се ослушва ........зер "нашите" могат да изгорят.....а покрай тях и тя....🎃🎃🎃🎃🎃
  • 4 Руса ще е с ки тайна

    3 0 Отговор
    Върховния закон са 10те божи заповеди всичко друго е измислица ЕС е в това положение защото парламента не е двукамарен както е в развитите европейски държави у монархии
  • 5 Удри боклуците

    1 0 Отговор
    1999г. ''Европейският съюз се препъна в корупция и некомпетентност'': -''Безпрецедентният провал на Европейската комисия потопи Европейския съюз в небивал смут и объркване. Изпълнителният орган на евросъюза групово подаде оставка, след като бе уличен в измама, корупция, липса на отговорност, злоупотреба с властта, незаконно фаворизиране на близки и роднини и лошо финансово управление. Унищожителният доклад на специалната “комисия на мъдреците”, назначена да разследва обвиненията срещу еврокомисарите, дойде в крайно неподходящ за Европейския съюз момент. Оставката на Европейската комисия (ЕК) остави съюза без изпълнителен орган точно когато бе даден ход на изключително важни инициативи. “Обезглавяването” на евроструктурите постави под заплаха бъдещето на общата европейска валута, реформата във финансирането на ЕС, приемането на “Програма 2000” и плановете за разширяване на съюза в източна посока. А като крайно изражение на кризата бяха изтълкувани настроенията на 16-хилядното бюрократично тяло в Брюксел, което почти изпадна в истерия заради тоталното объркване и неясната си съдба.......''
Новини по държави: