Last news in Fakti

15 Юни, 2021 11:44 2 090 31

Путин-Байдън: Постигане на сделка - едва ли!

  • сащ-
  • русия-
  • джо байдън-
  • владимир путин

На дневен ред ще бъдат ядрената стабилност, климатичните промени, киберсигурността и съдбата на граждани на САЩ и Русия, които са в затвори на другата страна

Путин-Байдън: Постигане на сделка - едва ли! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Малко вероятно е срещата между руския президент Владимир Путин и американския му колега Джо Байдън в Женева в сряда да доведе до конкретни споразумения, но преговорите все пак биха били полезни. Това заяви говорител на Кремъл, цитиран от "Ройтерс".

Утре лидерите на двете страни ще се срещнат за първи път, откакто Байдън стана президент, тъй като двустранните отношения са на най-ниската си точка от години.

Съветникът на Путин по външна политика Юрий Ушаков заяви, че в понеделник програмата на срещата е потвърдена в телефонно обаждане между него и съветника по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан.

На дневен ред ще бъдат ядрената стабилност, климатичните промени, киберсигурността и съдбата на граждани на САЩ и Русия, които са в затвори на другата страна.

"Не съм сигурен, че ще бъдат постигнати споразумения. Гледам на тази среща с практически оптимизъм", посочи Ушаков.

Байдън, който през март нарече бившия служител на КГБ Путин убиец, обяви, че Русия има неприемливо поведение в редица отношения. Той също така говори за "дилемите" на Русия - нейния постсъветски икономически срив, "пресилеността" ѝ в Сирия и проблемите с коронавируса.

По време на телефонно обаждане през април Байдън предложи среща на върха с Путин за разрешаване на споровете им.

Двустранните отношения между Русия и САЩ се сринаха до нивото след Студената война след анексирането Украйна от Русия през 2014 г. Вашингтон обвини Москва и в намеса в президентските избори през 2016 г., налагайки санкции на руски компании и частни лица.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бесен Язовец

    21 1 Отговор
    Джо се мисли че отива като Аслан обаче истината е, че отива като нас **!!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 БАЙ Х@Й ‼

    13 3 Отговор
    1. Русия не е анексирала Украйна, а само Крим се присъедини след референдум 2. Байдън не е нарекъл Путин убиец, а водещия интервюто, Байдън не го отрече ! 3. Не Байдън предложи среща очи в очи, а Путин после Байдън предложи сякаш е забравил !

    Коментиран от #18

  • 5 Роналд Рейган

    23 1 Отговор
    САЩ стана за смех с техната фалшива демокрация
  • 6 Ейбрахам Линкълн

    21 2 Отговор
    Утре Джо Байдън ще признае капитолацията на НАТО пред Руската Федерация!
  • 7 Някой

    20 0 Отговор
    Безсилието на една уж силна Америка, пред една силна уж слаба Русия
  • 8 Джордж Вашингтон

    13 0 Отговор
    Срещата все пак ще свърши с някакъв успех ако Найдън не се препъне на някое стъпало
  • 9 Остроумнико

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Георги димитров":

    Май само аз ти разбрах сарказма..

    Коментиран от #13

  • 10 Джордж Вашингтон

    4 0 Отговор
    Срещата все пак ще свърши с някакъв успех ако Байдън не се препъне на някое стъпало

    Коментиран от #12

  • 11 Подозрителен

    3 2 Отговор
    Подозирам че Байдън ще предложи на Путин инвестиции и технологии и в замяна ще поиска плавен обрат на политиката на Русия към Китай.
  • 12 Хенри Кисинджър

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "Джордж Вашингтон":

    Па той си е Неайдън по рождено свидетелство там по блатата в Луизиана така ги кръщават!
  • 13 Не си

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Остроумнико":

    Само ти всички разбираме от малки букви.
  • 14 Хасан

    5 2 Отговор
    Сащ им се иска да разположат ракети в Украйна и за 10 минути да са в Москва ...

    Коментиран от #22

  • 15 123

    8 1 Отговор
    Джо утре ще бъде със звънче щото може да се изгуби и да забегне по Алпите като луда крава ха ха ха
  • 16 Kcaniba

    3 14 Отговор
    За срещата най- много се напъва късия,САЩ са огромна световна сила и ще му покажат дебелия край на тоягата,така ,че вова само ще кима одобрително ,а и да не забравяме ,че президента на САЩ му каза в очите какъв е!

    Коментиран от #17, #20, #21, #24

  • 17 Хасан

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Kcaniba":

    Всеки конфликт между Сащ и Русия ,Европа и Китай ще е добре дошло за мюсюлманите
  • 18 Да да

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Не е врат, а шия 😂😂😂
  • 19 А дали са готови

    2 1 Отговор
    Новите токчета на късия?
  • 20 Приличаш ми

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "Kcaniba":

    На някой деца от детството.Страхливи по рождение.Ступаш го,направиш му някой" бушон" и нашия ред сълзи,ред сопли....Ти ще видииш,като кажа на Батко,какво ще ти се случи! Днес един го бушонира,утре - друг му надуе носа,а нашия си знае едно: Ти ще видиш,като кажа на Батко! Наговорихме се трима да го видим на живо Баткото.Знаехме къде живеят,и го нацелихме .Оказа се един гърчав очилат" зубър". Ей,така от спортна злоба,и честно казано без да има повод,му наблъскахме рогата.Накрая му казахме защо го гримирахме.И до сега ,когато се срещнем случайно,си припомняме през смях,онова време .Та в случая,твоят кумир- Баткото прекрасно осъзнава,че ако скочи с рогата напред,не само ще го " бушонират" до лилаво,а и рогата му ще натрошат.
  • 21 БАЙ Х@Й ‼

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "Kcaniba":

    Къде и кога "му каза в очите какъв е" , щото явно ми е убягнал този момент????? Ще съм благодарен да ми припомниш, ако не те затруднява !
  • 22 mi6osp

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Хасан":

    Не си познал. На САЩ не им се иска да разположат ракети в Украйна, на 10 мин. от Москва , защото ще получат руски ракети на 5 мин. от Вашингтон.

    Коментиран от #29

  • 23 един от многото

    3 1 Отговор
    Най вероятно Путин да му каже :"Ну пашол!"
  • 24 mi6osp

    4 2 Отговор

    До коментар #16 от "Kcaniba":

    Тъ-цъ, за срещата се напъва Байдън. Защото САЩ вече нито са световна, нито са чак сила. Срещу съюза Русия - Китай шансовете на САЩ , военни и икономически, са кръгла нула. И даже по-малки от нула, защото разпадът на промишлеността води до от изоставане в модерното оръжие, та до разпад на ядрената им триада.

    Коментиран от #28

  • 25 Рашка в колапс

    2 2 Отговор
    Джуджето ще гризе дървото като малко бобърче
  • 26 От страни

    1 0 Отговор
    Байдън се обади по телефона и поиска среща. Това го пиша за тия дето казват, че Путин се е натискал. Выпроса е известен - привличане на Русия на страната на краварите срещу Китай. Отговора е известен "Нет, пошол на х..." Ама те е се предават. За тях съюза на Русия с Китай или с Европа е смърт. Те вече са мъртви ама още се надяват да прескочат трапа, ама обстоятелствата се промениха. Не го знаят хората и не го знаят повечето от аналитиците - световният ред се променя. Доколко-то съм чел е така: има глобален елит, има странови элити на всяка страна. В штатите сега противостоят двата елита - глобалният елит в лицето на Тръмп и страновия елит в лицето на демократите (Клинтън, Обама, Байдън). Тръмп го сложиха да закрива Америка. Центъра на управление се измества в Китай и Иран, ролята на световен жандарм, която игра до сеги САЩ искат да прехвырлят на Русия (оттук са новите оъжия и миротворчески операции) ама Русия не иска тази роля и чсе опитва да прави своя политика - трудно ще стане ама е възможно. Ама страновия елит на САЩ е свикнал с ролята на господар и не иска да става обикновенна регионална държава. То пак ще стане ама с Тръмп щеще да стане по леко и безболезнено а с Байдън ще стане лошо и с много кръв. Бъдещето е в Китай. И в Русия ако може Русия да устои пред Китай и да предложи нова идея за световен ред. Ако не може ще стане суровинен придатък на Китай. И ще быде юана същия доллар ама друг на цвят. Каквото и да стане с Китай и Русия за щтатите всичко
  • 27 От страни

    2 0 Отговор
    За щтатите всичко е свършено. Даже вие ще го видите. И да не казвате, че цял живот чувате за това как загнива Запада и до сега не е изгнил. Какво е нашият живот за едни световни процеси? Една секунда.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 От страни

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "mi6osp":

    Той им го каза Путин: опитате се да сложите ракети или приемете Украйна в НАТО - край. Мисля че ще активизира Донбас и ще прати тия от Донбас срещу Киев, като им помогне с "доброволци" от силите за специални операции и оръжия.
  • 30 От страни

    0 0 Отговор
    Както и предполагахме сделката не стана. Но дилл. Русия получи това което очакваше а краварите бяха недоволни. Личеше си по пресконференциите. Краварски журналисти питаха Путин "Поехте ли задължения по кибнратаките, по Украйна и др.7" а на Джо му викнаха "Нали казахте че Путин ше си промени поведението а той пак всичко отрича и натиска на своето?."
    Това означава, че самит се разглеждаше от краварска страна като възможнст за поставяне на ултиматум но не стана. Много са разочаровани.
  • 31 Двама дядовци

    0 0 Отговор
    Пенсиите ги дават на 7-мо число ако случайно или не са забравили!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания