Last news in Fakti

15 Юни, 2021 13:42 1 381 14

„Росатом“ сключи петгодишен договор за доставка на медицински радиоизотопи

  • росатом-
  • русия-
  • изотопи-
  • бразилия-
  • медицина

Документът укрепва позициите на „Росатом“

„Росатом“ сключи петгодишен договор за доставка на медицински радиоизотопи - 1
Снимка: Shutterstock

Обединение „Изотоп“, част от „Росатом“, сключи нов петгодишен договор с Института за енергийни и ядрени изследвания на Бразилия (IPEN/CNEN) за доставка на медицинските изотопи лютеций-177 и актиний-225.

Документът укрепва позициите на „Росатом“ като най- голям доставчик на радиоизотопи за пазарите на Латинска Америка. В момента корпорацията осигурява близо 50% от нуждите на Бразилия от медицински изотопи.

Лютеций-177 е един от най-перспективните радионуклиди, като препаратите му имат висока ефективност при терапия на редица онкологични заболявания. Актиний-225 ще бъде част от иновативен радиофармацевтичен препарат на основата на актиний-225-PSMA, който ще бъде нов продукт за бразилската ядрена медицина.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Неможе така

    9 3 Отговор
    И нито един соросоиден коментар...?!?!? а стига бе...Къде отидоха писаниците за ютии и тостери бе козяци?
  • 2 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    8 2 Отговор
    Те соросоидите са прости и не са чували за руския учен Менделеев. Но вече удрят минуси. Като надушат за Русия, веднага ще се налепят като гладни мухи на месо по пладне!

    Коментиран от #3

  • 3 Дойчваген 🇩🇪

    2 8 Отговор

    До коментар #2 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Менделеев обаче много добре е чувал за Немският учен Майер истинският откривятел на Таблицата на Периодичните елементи

    Коментиран от #10

  • 4 1944

    1 8 Отговор
    за сведение на тролчетата на бункерния плъшок - безаналоговия рубль струва цели две стотинки, официалната инфлация е 6% от началото на годината при очаквани 4. от днес олп в русия се повишава на 5,5%. храните и горивата поскъпнаха рязко. иначе щели да плашат изперкалия байдън. велик е руския цирк.

    Коментиран от #6

  • 5 1944

    2 6 Отговор
    явно договорчето с бразилците е смешно. даже на сайта на росатом не са се похвалили особено.
  • 6 Абе охи

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "1944":

    А за твое сведение японската йена струва една стотинка...-и кво правим сега" експерте"...?????

    Коментиран от #9

  • 7 той сам се коментира

    4 1 Отговор
    Ей НПОто, що сам себе си коментираш? Сигурно имате задача да организирате дискусии?
  • 8 иначе

    3 1 Отговор
    Какъв е смисъла да пишеш с ник 4455 Коментар номер 2 и след 3 минути да се коментираш сам коментар 3?

    Коментиран от #11

  • 9 сега чакаме , обедно време е

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Абе охи":

    Сега чакаме и като доди НПОто ще има 3-4 коментара за чебурашките , колко велик е Путин и другарите от ком партията. Това е убийствена пропаганда по български модел. В нея най-важното е да се земат пари, а качеството на работа не е основната цел.
  • 10 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Дойчваген 🇩🇪":

    Съществената разлика между предложените системи е в това, че таблицата на Л. Майер е един от вариантите на класификация на известните към онзи момент химични елементи, докато посочената от Менделеев периодичност дава разбиране за закономерността, според която се определя мястото на елементи, които не са били известни по онова време, и предлага възможност да се предскаже не само съществуването на такива елементи, но и техните свойства.
  • 11 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "иначе":

    Ти къде видя коментар номер 3 да е мой? Когато коментатор 3 Дойчваген ми е дал отговор на моя коментар номер 2, под неговия ник автоматично излиза следното съобщение :"До коментар #2 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":". Там се бъркаш, защото досега не си пращал отговор на някого! Пък приказваш глупости!
  • 12 НПОто

    2 1 Отговор
    щото мога да смятам. Ти влизаш за да спамнеш 3-4 комента и сам се коментираш.По това обедно време никой даже не гледаше статията, освен мене. Обясни ми за какво ти е да се коментираш сам? Трите ти коментара са за общо време 5 мин. Ясно ми е че си на работа , ама калпава ти е работата!

    Коментиран от #13

  • 13 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "НПОто":

    Ти за мен ли пишеш? Ами бъди точен и ясен. Ако искаш да се обърнеш към някого, натисни бутончето "отговор" и пиши коментар. Сега разбрах, че всеки път излизаш с различни никове. Поне коментари 7,8,9 и 12 са твои. Мрънкаш нещо, ами напиши нещо по темата. Няма нищо лошо да научим нещо и от теб!
  • 14 От страни

    1 0 Отговор
    Нищо не е. Каква разлика на кого колко изотопи ще продадат? Суровини, горива, когато започнат да продават вскъкви томографи тогава да се фукат.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания