15 Юни, 2021 15:02 6 489 30

Като от филм на ужасите: какво се случва в китайските затвори

  • затвори-
  • затвор-
  • ужаси-
  • китай-
  • оон-
  • затворници

ООН смята информацията за "особено обезпокоителна"

Като от филм на ужасите: какво се случва в китайските затвори - 1
Снимка: Shutterstock

Експерти от ООН съобщават, че са получили обезпокоителна информация, "заслужаваща доверие". Според нея, затворници от етнически и религиозни малцинства, излежаващи присъди в китайски затвори, стават жертва на принудително изземване на органи.

Задържани без заповед за арест

"Насилственото изземване на органи в Китай засяга представители на етнически, езикови или религиозни малцинства, каквито има в различни региони на страната. Често те биват задържани без назована причина и без заповед за арест", се казва в заключение на 12 експерти, разпространено в понеделник, 14 юни.

Работната група на ООН по противодействие на незаконните арести, както и специалният представител на ООН, смятат информацията за "особено обезпокоителна". По данни на експерти от ООН, най-често от затворниците се изземват принудително сърцето, бъбреците, черният дроб, както и очната роговица. А жертви на насилственото изземване на органи са най-често членове на забраненото религиозно движение Фалунгун, уйгури, тибетци, мюсюлмани и християни.

"Китай ще отговори категорично"

Член на китайското представителство в Женева обвини експертите на ООН в клевета. Пекин "ще се защитава срещу тези обвинения и ще им отговори категорично", подчерта той и добави, че експертите на ООН не притежават "елементарни мислителни способности". По неговите думи, те са станали жертва на антикитайска дезинформационна кампания, водена от сепаратисти и движението Фалунгун.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Значи

    45 4 Отговор
    Боко ще се чувства добре в китайски затвор.
  • 2 В китайските затвори

    15 17 Отговор
    не съм бил.Нито в Гуантанамо.На младини лежах в милицията за дребно хулиганство след пиянски побой.Чудото големото,навсякъде е едно и също..

    Коментиран от #15, #27

  • 3 Киноман

    33 7 Отговор
    Дойче зеле да опише кво се случва в нашите държавни и общински болници...и в правителствената де.......
  • 4 отчитам дейностъ

    37 2 Отговор
    Никой нищо няма да направи на китай ако ще и да убиват гейовете на площада или да бесят жените си.
    Когато играят пари и сделки "праватана човека" нямат никакво значение доказано в десетилетната практика с държави като ОАЕ Катар СА и тн.
  • 5 Комуниста

    32 8 Отговор
    Обаче в Китай са 1,5 милиарда души, а престъпноста е с 90% по нисла от САЩ!!!

    Коментиран от #29

  • 6 КОНТРАТА

    25 9 Отговор
    Истинските затвори трябва да са такива да всяват респек, а не като демократичните с Интернет!

    Коментиран от #10

  • 7 Отряд,, Чавдар "

    12 2 Отговор
    Джулиян Асандж в Хилтън в Лондон ли са го настанили?
  • 8 Монгола

    11 4 Отговор
    В Гуамтанамо 5 ***** ли е или в тайните частни затвори вкл и в Германия на цереуто ?
  • 9 Госあ

    7 10 Отговор
    Пфуу най накрая да чуя нещо хуманно. Също така, би трябвало да участват и в клиничните изследвания.
  • 10 Един

    4 9 Отговор

    До коментар #6 от "КОНТРАТА":

    Внимавай да не попаднеш и ти в някой недемократичен затвор...
  • 11 ГУАНТАНАМО

    13 4 Отговор
    Дойчезеле, за Гуантанамо нищо, нали? Там спа център ли е?
    Защо все на чужди гроб плачете, сосросиди джендърски?
  • 12 Наблюдател

    17 3 Отговор
    ООН не стига по-далече от празните приказки. Независимо дали са верни или не. Скъпоструваща говорилня... Кипър, Сребреница, Руанда...списъка е дълъг!
  • 13 Въпросче

    13 2 Отговор
    Дойче веле, а за взетите от мюсюлманите в Косово органи на сръбски тела ? Нещо да сте чували ?
  • 14 Антитрол

    16 2 Отговор
    Експерти от ООН съобщават, че са получили обезпокоителна информация, "заслужаваща доверие"

    Пак соросоидна пропаганда с гриф "много вероятно". А случайно да имате и обезпокоителна информация, "заслужаваща доверие" че китайските управляващи или Путин закусват със деца.

    А нещо за "фалшивите новини" да кажете.
  • 15 КОЙ?

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "В китайските затвори":

    К'во си лежал ити бе, бил си в предварителния най много 24 часа.. Понятие си нямаш от истински затвор

    Коментиран от #16

  • 16 Първо отрезвителя

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "КОЙ?":

    После в съда и после 12 дни в ареста,през деня в Стройрайона да бачкам,панделата ми се размина,старшината не даде рапорт че съм го ударил по време на служба,не те знам за какво си лежал,не се правя на пич,щото и в казармата все по арести,дисципа пак ми се размина,а навсякъде е едно и също зад решетките,като имаш връзки или нямаш,това определя битието,иначе е все едно и също..
  • 17 един от многото

    4 4 Отговор
    Затвора си е затвор , не е санаториум. Който е искал да живее добре да не е газил лука. А който го е сгазил ще си носи последствията!

    Коментиран от #19

  • 18 pbdan

    4 0 Отговор
    Напишете в гугъл "черният делфин". Интересен руски затвор за непоправими престъпници. Характерно за руските затвори е, че са на "категории". От най-строги като тоя, до трудови колонии за осъдени за автопроишествия и др. по-леки престъпления.
  • 19 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "един от многото":

    Нали си чувал има и невинни,несправедливо осъдени на затвор дето не са сгазили лука? Или политически затворници, некомформисти с тоталитарната политическата система? Ама българите сме свикнали на "преклонена главица сабя не я сече" и раболепие пред Вождове, Тикви, Татовци и нам си още какви.

    Коментиран от #22

  • 20 Груйо

    5 2 Отговор
    Както обикновено матросовците застанаха на амбразурата да бранят събратята си комунисти изверги. А информацията за насилственото отнемане на органи и убийства на Фалун Гонг (Фалун Дафа) практикуващи циркулира в общественото пространство от поне 20 години и ООН не си мърдаше пръста до скоро, въпреки че жертвите може и да надхвърлят милион.

    Коментиран от #21

  • 21 Гошо

    7 1 Отговор

    До коментар #20 от "Груйо":

    Прав си Груйо, тя ООН е налазена от китайци, ако погледнеш, разни бивши китайски министри и партийни активисти са насядали на постове в ООН. И затова ООНето се съкани да каже право куме в очите, че е варварщина в китайските затвори. То това за вземането на органи на китайски затворници си се знае открито.
  • 22 Госあ

    4 4 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    Те всички са невинни у затвора. Хахахаха Аве, а как ше коментираш смъртните присъди у демокрацията саш по тоя повод, А ? Както вече писах, чудесно решение е това осъдените за тежки престъпления да бъдат използвани за донори и във фармацията. Въпреки че в случая вони на дойче зеле и не съм сигурен колко е вярно.

    Коментиран от #23

  • 23 Груйо

    4 3 Отговор

    До коментар #22 от "Госあ":

    Господин заблуден, "тежките престъпления" са практикуване на забранена в Китай духовна практика, наречена от ККП, която не щеш ли обаче е позволена по цял свят. Или пък етническа принадлежност към унгарското или тибетско малцинство.
    Препоръчвам ти да прочетеш докладите на Дейвид Мата и Дейвид Колор, както и книгата на Етан Гутман - Кървава реколта.

    Коментиран от #24

  • 24 Госあ

    3 3 Отговор

    До коментар #23 от "Груйо":

    Щом ККП забранява, трябва да се изпълнява. И проблеми няма. Колкото до религиозните практики, в Европа е имало такава да се горят живи хора. А пък в по близко минало в Европа е имало други практики с малцинствата.

    Коментиран от #25

  • 25 Груйо

    4 1 Отговор

    До коментар #24 от "Госあ":

    Имало в минало време, преди 400 - 500 години, а в Китай има в момента и то убийства в немислими мащаби. Доктор Енвер Тоти, който избяга в Англия от Китай, си признава че той лично е отстранил роговиците от очите на 2 хиляди души, съвестта обаче го е заглождила и жена му го окуражава да избягат и да разкажат. Представи си още колко други хирурзи продължават да извършват убийства в Китай, в 21 век.
  • 26 Баце

    0 1 Отговор
    За българските след време или унгарските преди време ще Ви разказва Буда.
  • 27 В КИТАЙ

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "В китайските затвори":

    До "ЧУДОТО ГОЛЯМО!". Ние не знаем къде си бил, и дали изобщо си бил?! Спора е излишен! Не си бил осъден, и не си лежал в комунистическите концлагери в които са хранели прасетата с човешки трупове! Това не е само "чудо", това е гавра, това е престъпление спрямо човешката личност! Фашистите, в концлагерите правеха от човешките тела сапун, правеха медицински опити - правеха от кожата на концлагеристите : абажури, ръкавици, портфейли и други извратени неща - плод на побъркани мозъци! Днес, имаме "развитие" на болните побъркани мозъци! В Китай са "по-изобретателни" - извергите комунисти търгуват с човешки органи - е "чудо голямо", по твоите думи, "навсякъде е едно и също", може и да си прав - какво пък толкова, търгуват си "хората"! "Умен", човек като чете как се изразяваш, разбира как мислиш - направо може да те причисли към "изобретателите" търговци! "Умен", знай, няма разлика между комунизъм и фашизъм, всичко е плод на болни мозъци - това го доказват историческите факти, които са неоспорими!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Ппетров

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Комуниста":

    Това по чия статистика? Защото к Китай реалната статистика се различава доста от официалната
  • 30 Реалист

    0 0 Отговор
    "... обезпокоителна информация, "заслужаваща доверие" - и кои преститутки решиха, че информацията заслужава доверие?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания