Last news in Fakti

15 Юни, 2021 16:52 1 420 16

Байдън обяви война на вътрешния тероризъм

  • тероризъм-
  • сащ-
  • джо байдън-
  • вътрешен тероризъм-
  • заплаха-
  • сигурност

Съветът за национална сигурност оповести плана днес

Байдън обяви война на вътрешния тероризъм - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Правителството на президента на САЩ Джо Байдън каза, че ще засили своя анализ на заплахите от вътрешни терористи, включително споделянето на разузнавателни данни между правоприлагащите служби, и ще работи с технологичните компании за премахване на терористично съдържание в интернет като част от национална стратегия за борба с вътрешния тероризъм, предаде БТА, цитирайки Асошиейтед прес.

Съветът за национална сигурност оповести плана днес. Това става повече от шест месеца, след като поддръжници на предишния президент Доналд Тръмп нахлуха на Капитолия, докато Конгресът гласуваше за потвърждаване на изборната победа на Байдън, отбелязва АП. Доклад на Службата на директора на Националното разузнаване е установил, че през 2021 г. се е увеличила заплахата от вътрешни екстремисти, като най-голяма опасност представляват организациите на поддръжници на възгледа за превъзходство на бялата раса и антиправителствените въоръжени групи, заявиха служители.

Новата стратегия включва засилване на анализа на правителството във връзка с вътрешния тероризъм и подобряване на споделянето на информация между местните, щатските и федералните правоприлагащи агенции. Правосъдното министерство е започнало прилагането на нова система за "методично проследяване" на случаи на вътрешен тероризъм в САЩ, казаха служители. Министерството също така преценява дали правителството да препоръча на Конгреса да приеме конкретен закон за вътрешния тероризъм, какъвто не съществува в момента. При липсата на подобен закон правосъдното министерство разчита на други законови разпоредби, за да преследва идеологически мотивирани прояви на насилие от хора, които нямат международни връзки. Противниците на законодателството за вътрешния тероризъм казват, че прокурорите имат достатъчно инструменти на разположение.

Новият план включва и усилия за откриване на правителствени служители, които може да представляват вътрешна терористична заплаха. Редица федерални агенции работят по нови политики и програми за изкореняване на евентуални вътрешни екстремистки елементи в правоприлагащите органи и армията.

Служители казаха, че правосъдното министерство официално е превърнало вътрешния тероризъм в главен приоритет и прехвърля ресурси към прокуратурите и ФБР, за да се бори със заплахата от вътрешни екстремисти. Предлаганият бюджет на министерството за следващата година включва 100 милиона долара допълнителни средства във връзка с вътрешния тероризъм, които да бъдат използвани за анализатори, следователи и прокурори. САЩ и други държави се включиха в усилия за спиране на разпространението на екстремистко насилие в интернет. Технологични компании като Гугъл, Фейсбук, Туитър и Амазон също участват в инициативата, известна като "Призивът от Крайстчърч" по името на новозеландския град, където бяха убити десетки хора при нападение срещу две джамии през 2019 г.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    3 4 Отговор
    Тоест на тия неваксинираните, домашните терористи, дето проповядват, че земята е плоска и там за някаква завера за 500млн
  • 2 ТаУмВзе

    13 1 Отговор
    Бай деменция ще организира цветна гражданска война на краварите! Много добре.
  • 3 Става

    3 0 Отговор
    На печено. Страшна работа
  • 4 др Гей Билтс

    8 0 Отговор
    След като набоцка пенсионерите, катафалката сега се е прицелил в белия американец, който носи очила и смята, че само афроамериканците са плод на еволюцията.

    Коментиран от #15

  • 5 SAAB

    4 0 Отговор
    Хербарий в деменция е тоА ! :)
  • 6 Българина

    9 0 Отговор
    М даа типичен евреин решил да намачка белите гои, които били терористи, нищо не са научили за гражданските войни, зашото всички ги водиха на чужди територии с изключение на една!

    Коментиран от #16

  • 7 Антитрол

    12 0 Отговор
    Щом вече почнаха да се борят със заплахите от вътрешни терористи и вътрешни екстремисти забравете за демокрация и видиш ли това ще ставало като се контролира съдържанието на интернет така че забравете и за свобода на словото.

    Още по-лошото е че терористи и екстремисти не са някакви чалмосани и брадати а "поддръжници на възгледа за превъзходство на бялата раса".

    Краят на една империя е тогава когато управляващите почнат да се страхуват от собствените си поданици.
  • 8 ДЕМЕНЦИЯ

    8 0 Отговор
    ТОЗ НЕ ЗНАЙ КЪДЕ СЕ НАМИРА,ТАКИВА ГЛУПОСТИ ГОВОРИ НА Г7 ЧЕ Е ЖАЛЪК 2 ПЪТИ РОШАВИЯ МУ ВИКА МЛЪКНИ ТОЗ СА ХИЛИ КЪТ ПАЧА,ЖАЛКА КАРТИНКА ХОДЯТ С НАМОРДНИЦИ ПОСЛЕ ГИ СВАЛЯТ ГОЛЯМ ЦИРК-ДАЖЕ ФОРОМА БЕШЕ НАРЕЧЕН КАРНАВАЛ.
  • 9 Абе той хубаво обявил войната

    4 0 Отговор
    ама на Тях въобще не им пука,това е проблема..
  • 10 3.14К

    10 0 Отговор
    Значи 76 милиона гласували за Тръмп, са вътрешни терористи. Та това е геноцид към половината от собствения ти народ. И това ли е пример за демокрация и човешки права?
  • 11 тнт

    5 0 Отговор
    Това е несистемната опозиция както те я наричат в РФ!В САЩ ги кръстиха вътрешни терористи при все ,че протестиращите пред Конгреса имаха политически искания! Това го направиха за да пресекат всякакви опити за инакомислие различно на това от системните им медии зомбиращи с ЛГБТ идеологията обикновения американец!450 души са задържани в затвора В-н окръг Колумбия за 23ч. в килията и един час разходка!Това го е нямало дори при комунизма при бай Тошо!!!Пуу ,Демократи! Ти да видиш!
  • 12 гост

    4 0 Отговор
    Създателят на вътрешния тероризъм в Сам му обявил война.. верно, че тоя не само, че не е с всичкият си, но и е крайно опасен за американския народ и трябва да подлежи на утилизиране от всеки, който може да го елиминира като особено опасен терористи.
  • 13 Върви на зле

    4 0 Отговор
    Пропагандата на Кремъл пасти да яде с "демократите" в САЩ. Инакомислещите са "терористи". На полицията беше забранено да преследва престъпници, да не би да ги повреди. Почти всеки ден има масова престрелка в хранителен магазин. На Джордж Оруел му е била бедна фантазията в "1984".
  • 14 пешо

    2 0 Отговор
    той не може да ходи , война ще обявява .
  • 15 ARGON

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "др Гей Билтс":

    Бидона Бай Деменция обяви война на бялата раса не само в Америка.
    Бай Дън прие юдаизма и сега е евреин, който се кланя на рогатия.
  • 16 ARGON

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Българина":

    Прав си. Бидонът е нагъл и арогантен юдей.