Last news in Fakti

16 Юни, 2021 11:40 1 922 15

Северна Македония разглежда доклад за преговорите с България

  • северна македония-
  • доклад-
  • буяр османи

Докладът ще бъде представен от Буяр Османи

Северна Македония разглежда доклад за преговорите с България - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Македонският външен министър Буяр Османи ще представи доклад пред парламента на страната за преговорите за европейско присъединяване, съобщи Нова Македония.

Докладът беше искан от опозиционния представител Антонио Милошоски. Народният представител настоява за подробности по преговорите с България.

Това трябва да стане преди европейската среща на върха. Съветът ще се състои през следващата седмица, като македонското правителство се надява да получи разрешение за преговори.

Османи настоява, че неговата страна е с най-добро досие в региона. Дипломатът смята, че преговорите може да започнат без забавяне.

Припомня се, че Северна Македония е изпълнила всички условия за старта на разговорите. Разгледано ще бъде португалското предложение за преговори чрез независими експерти, които да помогнат за договаряне на споразумение.

Обсъден ще бъде и планът за действие за европейското присъединяване на страната.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    26 2 Отговор
    Утре пред Министерски съвет да посрещнем крадеца на история Заеков.Само славната история ни остана.Не я даваме.

    Коментиран от #13

  • 2 честен ционист

    4 21 Отговор
    Докато бяхме с Баце имаше някакъв минимален шанс да не приемат Македония в ЕС, сега с тоя Румбата (слугата на САЩ), шансовете стават илюзорни. Вече виждам Румбата как се снишил пред Папата и как тегли една от неговите речи ала за пред редник на плаца на сущисания Ганчо.

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Омръзна вече на всички бе!

    14 2 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    Няма ли да се спреш и ти татарски македонеца?
  • 5 Аман от макета

    27 0 Отговор
    Това е някакъв фарс, но всъщност е истина. РСМакедония определя условията си за влизане в ЕС, което означава прекършване на идентичността на друга държава членка. От ЕС, САЩ и Русия го одобряват. Ние не само, че не го отхвърляме, но "претговаряме" за това, как да е по-добре за северомакедонците!
    Стига с тия наглеци северомакедонците!!!
    Стита!!!
  • 6 Полковник РУМНО

    19 0 Отговор
    Нe нa влизaнeтo нa РCМ в EC. Влизaнeтo oзнaчaвa крaй нa бългaрcкaтa aзбукa, пиcмeнocт и иcтoрия. Гърция вoди прeгoвoри 28 гoдини и нaкрaя РCМ ce cъглacи c уcлoвиятa нa гърцитe.
  • 7 Някой

    10 0 Отговор
    За да се одобрява влизането им от всички и за да става това световен въпрос и да се одобрява от САЩ, Русия и ЕС, почвам да мисля че нещо друго се подготвя за тази страна, за което ние или сме в неведение или не можем да предвидим. Не може влизането на една толкова малка страна да е толкова важно. Може би да очакваме последващо разпарчетосване или и аз не знам вече.

    Коментиран от #9

  • 8 Крокодил

    15 0 Отговор
    Макетата знаят ли че ще влизат в ЕС ,а не в Съветския съюз защото има разлика?!
  • 9 7754

    1 12 Отговор

    До коментар #7 от "Някой":

    С такъв начин на влизане разпарчетосване може и до има. Западна и централна Македония стават албански, заедно с Косово. Източна Македония си остава сръбска, на вече официално част от Сърбия. Благоевградско също тръгва към Сърбия. Останалата част от България- най-голяма част отива в Русия, пловдивско към Турция. Това е доста реалистично.

    Коментиран от #12

  • 10 АлМак от Мелмак

    7 0 Отговор
    НИЩО ОТ ТОВА, КОЕТО ЩЕ ОБЕЩАЯТ СМЕШНИТЕ МАКЕТА НЯМА ДА БЪДЕ ИЗПЪЛНЕНО. ТЕ СА ТОЧНО КАТО ЦИГА.ИТЕ И ЩЕ БЪДЕ СТРАШНА ГЛУПОСТ, АКО СЕ ВЪРЖЕМ НА ТЕЗИ ЛЪЖИ. НИКАКВО ПУСКАНЕ В СЪЮЗА, ДОКАТО И ДЕЦАТА В ЗАБАВАЧКИТЕ НЕ СЕ ПРОМЕНЯТ!
  • 11 Фери

    0 9 Отговор
    Да живее Свободна Македония

    Коментиран от #14

  • 12 Бааамаму!

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "7754":

    Я па тоя пор!
  • 13 Дебилчев

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Питайте го дали още плаща на "световно неизвестния словенско-хърватски институт за славянски изследвания" да плюе по България, освен нас има ли други фашисти, за италианци и немци казват ли нещо или сме само ние, толкова са долни и затънали до уши в л@йна, лъжи и фалшификации, че дотегнаха
  • 14 Дебилчев

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "Фери":

    Да си живее жалкото съществуване и да не ни занимават със себе си и коминтернската-титова идентичност, история нямаме за подаряване, каквото им трябва да го търсят от приятелите си сърбомани
  • 15 щирлиц

    1 0 Отговор
    Да си гледат плантациите с марихуана там и да не занимават България
Новини по държави: