Last news in Fakti

17 Юни, 2021 13:14 2 105 17

България трябва да намери воля за решение

  • гърция-
  • алексис ципрас-
  • северна македония

Това обяви Алексис Ципрас

България трябва да намери воля за решение - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Нашият приятел България трябва да намери воля за взаимно приемливо решение. Това обяви предходният гръцки премиер Алексиц Ципрас, съобщи Нова Македония.

Правителството на Ципрас договори Преспанското споразумение със Северна Македония. Договорът рестартира диалогът между двете страни.

Той припомня, че точно това договаряне е отворило пътя за европейско разширяване. Реално балканските държави получиха шанс да започнат преговори с ЕС.

Ципрас смята, че е била установена комуникация на приятелство и сътрудничество. Това даде шанс на Гърция да подкрепя европейския курс на Северна Македония.

Страната е доказала, че е стълб на мира. Споразумението е демонстрация, че може да се намерят взаимно взаимно приемливи отговори при проява на уважение.

България трябва да намери воля за намирането на такива решение, които да осигурят път напред.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Буха ха

    22 3 Отговор
    Най добре Македония да стане автономна област в Албания и така да влязат в ЕС през задния вход

    Коментиран от #9

  • 2 нажи

    34 2 Отговор
    А защо Гърция няма воля да се разбере с Турция?

    Коментиран от #12

  • 3 Е, де-е

    32 0 Отговор
    Византийче! Когато, вий ги въртяхте на шиш, ний да сме ви давали акъл ?
  • 4 разбира се

    23 0 Отговор
    ще намерим воля, но ще последваме челния гръцки опит и волята ще ни дойде след 28 години преговори, освен ако на макетата не им дойде акъла по-рано.
  • 5 Циприто

    27 0 Отговор
    падна от власт точно заради Преспанския договор. Никой истински грък не иска да вижда думата Македония в името на онази измислена държава. А и нека му се напомни, че точно волята за решение от Гърция дойде след 28 години. Така че няма какво сега да се прави сега на ударен за решението от България.
  • 6 цербер

    8 0 Отговор
    Договорът рестартира диалогА между двете страниБългария трябва да намери воля за намирането на такива решениЯ, които да Й осигурят пътЯ напред. ЦИПРИ,СПОКОЙНО!
  • 7 Хахаха

    14 1 Отговор
    Е Вие вашата воля я търсихте 25+ години, сега за 1-2 г. давате съвети.
  • 8 коко

    9 0 Отговор
    отново бивши се изказват...абе тия макета колко пари са изсипали за лобизъм? И накрая - пак нищо...абе имали бол пари - дали!
  • 9 Етиопецо...

    11 5 Отговор

    До коментар #1 от "Буха ха":

    Ей Етиопски Данаецо !!!Бой се от Данаците ,носещи ти дарове.А сърбо марсианците ,га ти подписаха Ултиматума ,със срокове , що ти не прояви Воля?!?!?! Александър Велики е Трак-Варварин по вашему,не данаец!!! А Ние Българите сме Траките, ДНК изследванията постоянно го доказват!!!А вие сте едно вероломно ,интригантско и крадливо ,Престъпно африканско племе.Окрадохте Историята , Културата , Териториите на Българите!!! Вие сте най - големите Крадци на История и Пари(380милиарда $),и ние солидарно плащаме борчовете ви,а в Еврозоната още повече..Идва
    Видовденн ,Истината ще излезе.рсм от вас се учат!Бойкот на ГРЪЦКОТО МОРЕ!!!!

    Коментиран от #16

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 човек от народа

    7 1 Отговор
    веднъж и БЪЛГАРИЯ да има воля и всички й скочиха !!!
  • 12 !!!?

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "нажи":

    Е ти на македонците викаш българи, пък ги сравняваш с Турция ! Явно инфантилната ти русофилска логика блокира щом кремълския интерес е заплашен !!!?
  • 13 АКО МОЖЕ

    3 0 Отговор
    да отговориш ЗАЩО НА ЕВРОПЕЙСКОТО участва МАКЕДОНИЯ!!!! атова ли се договорихте!!!??? А как мислиш мили ми наивнико на средна възраст, дали като се урези с членство ЕС тия ренегати няма да отсвирят и Вас!!!???
  • 14 Да не опреш

    2 1 Отговор
    до нашите съвети, еле ако Ердоган ви на.д.у.пи!!! Вместо да ни подкрепите вие пак със сърбите в един хор пеете!!!
  • 15 Gen Gurko

    3 1 Отговор
    Тези си опекоха работата перфектно, чак и името на държавата им смениха, сега могат и акъл да ръсят. Но политици имат и това трябва да им се признае високо и ясно. А нашите преговарящи глупаци-предатели с широко затворени очи и усти проспаха и просраха всичко.
  • 16 Най добре

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Етиопецо...":

    Да намериш дълбока вода и тъжак камък защото кислорода е ценен
  • 17 Българка

    1 0 Отговор
    България трябва твърдо и ясно последователно да отстоява националните си интереси само да посмеят нашите политици да не отстояват твърдо българските интереси ха да видиме
Новини по държави: