Last news in Fakti

16 Юни, 2021 14:00 1 559 2

ЕС вдигна забраната за пътувания от САЩ

  • пътуване-
  • коронавирус-
  • ес-
  • сащ-
  • туризъм-
  • ограничение-
  • джо байдън

Новината идва ден, след като Байдън проведе разговори с представители на ЕС

ЕС вдигна забраната за пътувания от САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Държавите-членки на Европейския съюз се споразумяха да премахнат ограниченията за пътуване, свързани с коронавирусната пандемия, на пътници от осем държави и територии, включително САЩ. Това заявиха в сряда официални представители и дипломати от ЕС, цитирани от Франс прес.

"Белият списък" на държавите и регионите, освободени от забраната за пътуване, ще бъде разширен, за да включи Албания, Северна Македония, Сърбия, Ливан, САЩ, Тайван, Макао и Хонконг, казаха още те, предаде БНР.

Това означава, че пътувания от несъществено значение ще бъдат разрешени за посетители от общо 13 дестинации, след като промените влязат в сила. Япония, Австралия, Израел, Нова Зеландия, Руанда, Сингапур, Южна Корея и Тайланд вече бяха включени в одобрения "бял списък" на ЕС. Държавите могат да бъдат включени в този списък, ако през последните 14 дни са регистрирали по-малко от 75 случая на COVID-19 на 100 000 жители. Според данни на Европейския център за контрол и превенция на заболяванията (ECDC) това ниво в САЩ е 73,9 на 100 000.

По-рано днес имаше други информации, които намекваха, че европейските власти ще премахнат задължителната карантина за всички посетители от САЩ, независимо от ваксинационния статус на пътуващите. Новината, че САЩ ще бъдат добавени към "белия списък" за пътувания, идва само ден, след като Брюксел и Вашингтон подновиха по-приятелските си взаимоотношения по време на срещата на върха между американския президент Джо Байдън и висшите официални представители на ЕС - Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Humanoid

    4 1 Отговор
    Скоро всички хора ще се движат свбодно на набодените участници в експеримента честито !

    Коментиран от #2

  • 2 честен ционист

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Humanoid":

    Ако си без ваксина ще се движиш свободно от летището до таксито, от таксито до хотела/дома си и после обратния ред.