Last news in Fakti

16 Юни, 2021 21:59 5 223 56

Путин променя темата и лукаво съчувства на САЩ: Не можете да се справите с безредието!

  • владимир путин-
  • сащ-
  • джо байдън-
  • русия

Владимир Владимирович отбеляза, че не би искал да вижда размирици в Русия или движение, подобно на "Животът на черните има значение"

Путин променя темата и лукаво съчувства на САЩ: Не можете да се справите с безредието! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският президент Владимир Путин избегна въпрос относно репресиите му срещу политическите противници, като промени темата и акцентира върху безредието в САЩ, което било демонстрирано от щурма на Капитолия и от движението Black Lives Matter ("Животът на черните има значение"), информира "Ройтерс".

Путин, говорейки след срещата си с президента на САЩ Джо Байдън в Женева, отбеляза, че не искал да вижда размирици в Русия или движение, подобно на движението "Животът на черните има значение".

"Америка наскоро имаше много тежки събития, добре известни събития след убийството на афроамериканец. Разви се цяло движение, известно като "Животът на черните има значение", коментира Путин пред репортерите.

"Това, което видяхме, беше безредие, смущения, нарушения на закона и др. Ние изпитваме съчувствие към Съединените американски щати, но не искаме това да се случва на наша територия и ще направим всичко възможно, за да не позволим да се случи", настоя руският президент.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ххх

    102 7 Отговор
    Байдън и натовци са много много далеч от вкъщи а на Север зимата е много люта!
  • 2 МАЙНА

    131 7 Отговор
    ВЕЛИК СИ !!! РЕСПЕКТ КЪМ ТОЗИ МЪЖ!!!!

    Коментиран от #7

  • 3 Хейнц

    18 100 Отговор
    Същият този ,,мъжкар,, благодари на Македония за писмеността и кирилицата, каквото му кажат от САЩ това е, е наистина си е голям пУтин, даже и лицето му прилича на утка

    Коментиран от #6, #48

  • 4 така така

    107 10 Отговор
    САЩ е един бардак...
  • 5 Гошо

    89 4 Отговор
    САЩ и Европа вървят по пътя на ЮАР
    Хитро го намекнал това Путин на американците и то не само на белите а на мислещите черни
  • 6 Ххх

    63 6 Отговор

    До коментар #3 от "Хейнц":

    Какво да каже като нашето правителство начело с Баце, показа че ФАЩ дава кредитите и сме техни роби? Защо няма референдум- “приятел ли е Руската федерация на Българския народ”?
  • 7 Брендиманска

    51 1 Отговор

    До коментар #2 от "МАЙНА":

    Ами в Россия затова си го направиха пожизнен Президент
  • 8 Путин

    9 49 Отговор
    Аз съм диктатор. Точка.

    Коментиран от #13

  • 9 КОНТРАТА

    24 2 Отговор
    Тя шарената брада ги разбира нещата и е експерт по руския президент Владимир Путин!
  • 10 Аман

    5 65 Отговор
    Ако Путин остане още един мандат на власт, ще разлюбя и Русия и руснаците.

    Коментиран от #17

  • 11 на изток

    79 10 Отговор
    Нашите сънародници, които избраха запада, получиха възможност и отидоха - прав им път. Тези, които останахме, гледаме на изток. Нашият цивилизационен избор е Русия и Китай - разцвет, знание, перспектива. Западът носи само беди - нисък икон.растеж, геьове, демографски колапс, бежанци, шпиони, болести, вредни закони, престъпност, безнравственост, разврат. Западът е пъкъл.

    Коментиран от #32

  • 12 БОЛШЕВИК

    60 6 Отговор
    Володя знае какво приказва, а Джо просто забравя!

    Коментиран от #16

  • 13 Буратино

    61 8 Отговор

    До коментар #8 от "Путин":

    Когато враговете са били пред портите, римляните са избирали един човек, който да брани Вечния град и е имал неограничена власт. Наричал се е Цезар. Сега враговете за ентен път са пред портите на Кремъл. Путин е велик. Путин е избран. Путин и Цезар и ще защити Русия от враговете й.

    Коментиран от #49

  • 14 БОЛШЕВИК

    26 3 Отговор
    Володя знае какво приказва, а Джо просто забравя!
  • 15 Най-ме накефи...

    53 2 Отговор
    ...как в скорошно интервю Путин заяви спокойно,че не може да гарантира дали Нахални ще излезе жив от затвора...!Путин е пич от международна класа, който показва,че не му пука от загрижените евроатлантици за човешките права в собствената му страна...😊👍👏!

    Коментиран от #35

  • 16 Меншевик

    7 50 Отговор

    До коментар #12 от "БОЛШЕВИК":

    Твоят кумир Путин е най-богатия милиардер в света, а ти му вярвай. Затова си се нарекъл болшевик. Жалко за руския народ.

    Коментиран от #18, #19, #20, #22, #23

  • 17 А пък аз...

    23 2 Отговор

    До коментар #10 от "Аман":

    ...който и да е на власт в Русия,винаги ще обичам...-Рускините...😉😊😍!!!
  • 18 Еузебио

    35 3 Отговор

    До коментар #16 от "Меншевик":

    Ти на Бою шкафчето гледай , остави го Путин.
  • 19 ДаЗдраПерМа

    55 2 Отговор

    До коментар #16 от "Меншевик":

    Путин отговаря на всякакви въпроси от всякакви журналисти, Байдън само пред американски журналисти и то от списък който беше в ръцете му. Дори и с тази заучена позиция сбърка името на Путин с Тръмп.
  • 20 Брендиманска

    41 0 Отговор

    До коментар #16 от "Меншевик":

    Зависи! Имам познат, който от доста години живее в Россия и е семеен даже. По негови думи се чувства много добре
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Аврора

    24 1 Отговор

    До коментар #16 от "Меншевик":

    Аааа...,Буци е по-голям милиардер от Путин...!Я виж колко пълни шкафчета има...- цели гардероби...😉!

    Коментиран от #26

  • 23 БОЛШЕВИК

    13 4 Отговор

    До коментар #16 от "Меншевик":

    аз не вярвам на Путин, вярвав в Русия в нашата освободителка.
  • 24 Станислава

    6 43 Отговор
    Жалко за руският народ, можеха да живеят много по добре ако бяха свалили този милиардер Путин, който е по алчен от Бойко, Пеевски и Слави взети заедно

    Коментиран от #42

  • 25 ПРЕВОД ПО ИЗБОР

    15 0 Отговор
    АНАТОЛИИИИ,... ПИШИ ОБЕКТИВНО НЕ ЛАПАЙСОПОЛИ !
  • 26 Брендиманска

    20 1 Отговор

    До коментар #22 от "Аврора":

    Ще ти се. Президентът е такъв от 2000 сещаш ли се кога беше? А преди това мисля да беше кмет на Санкт Петербург. И ЕС не му проверява средствата, нито САЩ го гони по "Магнитски"
  • 27 възпитание

    38 1 Отговор
    Освен тази информаця Ройтерс трябваше също така да благодари, че беше допусната на тази пресконференция заедно с други американски медии, за разлика от пресконференцията на американския президент, където руски медии не бяха допуснати.
  • 28 Бах

    22 3 Отговор
    Ами , Путин може да си го позволи , но Оня от сериала * живите мъртви * не може .
  • 29 Анонимен

    34 2 Отговор
    Лично за мен днешния ден,гледайки двете пресконференции е един римейк на американски филм...Превъзходството на Борн,т.е.Путин.За жалост най-великата нация на нашето съвремие,заблуждавайки се със своето чувство на изключителност и надменна арогантност се е запътила с 200 към пропастта.Светът не е същия,хората не са слепи и виждат света от различен ъгъл.САЩ ,като всяка империя ще претърпи провал ,ако не се промени!

    Коментиран от #31

  • 30 Диверсант

    31 2 Отговор
    Драскача на горното гледа ли пресконференцията или изчака указания от централата на Гьобелс.... Ако не е казбрал да му кажа. ВОВАТА КАЗА. Американските агенти в Русия не виреят.. Дъвката НАВАЛНИ може да си я дъвчете, не ми пречите..
  • 31 Споко, никой не те търси

    5 32 Отговор

    До коментар #29 от "Анонимен":

    Гледам коментарите. Виждам много тролове на КГБ и заблудени. Тук таме някой със собствено мнение. Светът наистина се променя. За добро. Лидери на авторитарни или тоталитарни режими като в Китай, Русия, Турция, Беларус, средноазиатски и пр. държави няма да бъдат повече толерирани. Вижте резултатите от срещите на Г7 и НАТО от последните дни и ще ви стане ясно. Ще си изясните защо се случи обявяването на 2.6 на санкциите на петимата (засега) българи по закона "Магнитси". Това е само началото. Вървим към драматични промени и нов световен ред, в който основополагащ принцип ще бъде върховенството на закона. Който не го разбере и не се поправи, ще страда.

    Коментиран от #34, #56

  • 32 барчо

    31 3 Отговор

    До коментар #11 от "на изток":

    Проста 1944 г сме 7 милиона и до 1989 г ставаме 9 милиона. През това време сме ръка за ръка с руснаците. Искам да отбележа, че тези 9 милиона живеят на територията на България. от 1989 г сме ръка за ръка с американците и сега през 2011 г са 7 милиона. Само за 12 години сме се смалили с почти 1/3 та от населението на БГ. Да отбележа, че от тези 7 милиона, почти 2.5 милиона са гурбетчии по света и повечето са невъзвръщенци, в смисъл, че не обмислят варианта да се върнат в родината си. Техните деца не говорят български и нямат български. В момента има застой в цифрата и той е благодарение на напъните на братя ром с деца между 5-15 на двама родители. В провинциалните детски градини и училища ромите са над 60%. След 5-7 години този процент ще се увеличи на 80%. В общи линии това е равносметката от дружбата ни с руснаците и американците и това са единствено сухите цифри, пред които и Господ мълчи, защото няма как да се интерпретират.
  • 33 Лефски съм мене руснаци ме обесиха

    5 21 Отговор
    Слава на саш и нато
  • 34 Гост

    7 1 Отговор

    До коментар #31 от "Споко, никой не те търси":

    Светът се променя, но не по траекторията, която ти си мислиш.
  • 35 барчо

    20 1 Отговор

    До коментар #15 от "Най-ме накефи...":

    Този въпрос е коректен само ако беше зададен на Господ. Само той може да гарантира нечий живот или смърт. Подобен въпрос зададен на смъртен е просто най-малкото некоректен. Президента Путин в това интервю се държа изключително достойно и търпеливо. Честно казано обаче съм и малко разочарован, защото търпението и коректността му се бъркат с безсилие. Лично аз бих бил по-доволен, ако Путин просто би го отрязал директно и да му обясни, че този въпрос трябва да го отправи до Бог. Той разполага с човешкия живот и той може да е гарант. В края на краищата Наглонахални е една развалина в здравословно отношение. На инсулин, алкохолик, чревоугодник, побарва със сигурност и бело и т.н. Гаранция-Франция.

    Коментиран от #36

  • 36 Защо с лошо

    1 13 Отговор

    До коментар #35 от "барчо":

    Да не си му личния лекар на Навални, та му знаеш всички диагнози. И като е болен какво, да мре ли, за кеф на своите душмани.

    Коментиран от #41

  • 37 барчо

    25 1 Отговор
    Путин не променя темата. В случая питащия е живущ в държава която в общи линии е пред гражданска война по думите на собствените и политици. Африканските американци палеха полицейски управления, унищожаваха магазини, безчинстваха по улиците безнаказано, пребиваха белите американци посред бял ден, те се стреляха, разграбваха магазините. Като гледах клиповете си мислех че гледам неснимани кадри от "Полицейска академия". Собствената му държава унищожава бившия си президент и 67 милиона гласували за него американци. Някак си трябва да си дембелин, за да зададаеш въпрос на държавник за това че той едва ли ни преследва опозицията си, като няма нито един убит. В Капитолия пред камерата някой от охраната уби от упор невъоръжена жена и до ден днешен той не търсен за обяснение. Въпросната жена видно от записа не се държеше агресивно, а стоеше неподвижно, като около нея бяха униформени полицаи. Тази жена се оказва даже, че е била на многократни мисии в Афганистан и преживява, само за да я разстреля като куче сънародник. Нещо повече! Преследването на американците в Капитолия, които възмутено искат обяснение къде са отишли техните гласове биват издирвани по снимковите материали, арестувани, осъждани по бърза процедура и вкарани в затвора. При тези ситуации американските журналисти просто не трябва да имат очи да задават тъпи въпроси на президента на РФ!!! Все едно Франкенщайн да пита Луи Дьо Фюнес защо не се направи на по-красив.
  • 38 Грух

    6 5 Отговор
    Който е срещу Русия, ще си има работа с мен !
  • 39 Синд Зян

    15 1 Отговор
    Днес 16 юни 2121 г руският президент Владимир Путин се срещна с 96-я американски президент Джин Геп Ин.
  • 40 стоян георгиев

    4 26 Отговор
    путин да учи американците на упрвление е същото да почне да учи немците на авомобилостроене или японците на електроника.демек пълен смях.не случаино милиони руснаци избягаха в сащ през последните деситилетия ,а ни един американец в обратна посока.

    Коментиран от #46

  • 41 барчо

    22 0 Отговор

    До коментар #36 от "Защо с лошо":

    Всеки престъпник е здрав като бик докато краде и убива. В момента като го хванат и го вкарат в панделата се започва с болестите. Като открадна половин милион през дървената афера с брат си от зелените гущери не беше болен, нали??? Като измами и обра френската фирма пак не беше болен, нали така??? Като отклоняваше парите от учредената от него фондация за борба с корупцията пак не беше болен, нали така???? Като караше малолетните да излизат и да провокират полицията пак не беше болен!!! Сега когато трябва да плаща греховете е болен!!! Що не помисли преди да започне да краде какво ще прави с болестите си в пандиза като го хванат??? И да ти кажа честно, такива не заслужават да .......... ядат хляба на държавата.

    Коментиран от #43

  • 42 Фифи

    17 3 Отговор

    До коментар #24 от "Станислава":

    Откъде знаеш, че е милиардер? Сметките ли му видя?
    По-прост и алчен от Бойко няма.
    Има и снимков материал до едно шкафче с пачки , кюлчета злато и пистолет.
    Гледам Путин , гледам Бойко. Ми нашия е като дългогодишен сервитьор на кръчма в Банкя. Дебел, брадясъл. Състарен с 15 г. И явно оглупял . Няма да е зле да го прегледа и психиатър . Не ми изглежда адекватен.
  • 43 стоян георгиев

    3 17 Отговор

    До коментар #41 от "барчо":

    барчо що пак лъжкаш бе красавчик?никаква фирма не е измамил навални.измамената фирма обяви че няма претенции към навални ,освен това основния обвиняем там бе брат му.та навални го осъдиха, че брат му крал от фирма която обяви че нищо не и липсва ,а след това го заключиха като не бил спазил пускането под гаранция след като изпадна в кома отровен от руските служби и в кома бе транспортиран в германия.навални след като се оправи веднага се върна в русия въпреки че знаеше че ще лежи.незнам къв човек трябва да си барчо за да защитиш подобни деиствия на путин?та пожелавам ти барчо подобно отношение ,дано ти се случи.тва е само начина да спреш да пишеш щуротии .

    Коментиран от #45

  • 44 ХХХ

    11 0 Отговор
    Е, не могат. Видно е от всички. Но дават акъл и го налагат както могат, с каквито и да е начини, включително тоя бил диктатор, оня хим оръжия, па другия просто грозен и влиза армията. Радетели за демокрация, за един по-хубав и мирен, добър свят. Хахаха.
  • 45 Трол

    11 1 Отговор

    До коментар #43 от "стоян георгиев":

    Френската фирма никога не се е отказвала от свърденията си! "Представител на френската компания в Русия тогава е Брюно Льопру. Той твърди, че “Ив Роше – Изток” е била подлъгана да смени своята партньорска фирма за транспорт и доставки. Новият контрагент е бил фирма на братя Навални, а цените й са се оказали по-високи. Така “Ив Роше – Изток” е претърпяла щети на стойност 26 млн. рубли (днес около 290 хил. евро).

    Човекът, подлъгал френската марка, е братът на политика Навални - Олег, става ясно от изявления на следователите. Олег Навални е заемал висок пост в държавната компания "Пощите на Русия", а е препоръчал собствената си частна компания, казват още от СК. Добавят, че Алексей Навални е дърпал конците на цялото начинание, макар и да е оставал в сянка. Според обвинението, двамата заедно после са изпрали получените пари, като са ги вкарали в друга семейна фирма - като плащане за несъществуващи услуги."
  • 46 Трол

    14 0 Отговор

    До коментар #40 от "стоян георгиев":

    Публикувано във факти.бг: случаино милиони руснаци избягаха в сащ през последните деситилетия ,а ни един американец в обратна посока.
    Десоу, дай поименно тези милиони руснаци избягали в САЩ! Иначе свърденията ти са меко казано лъжливи! Аз ще дам името на единия американец избягал в Русия-Едуард Сноудън! Кой сега Десо е лъжец? Аз или ти?

    Коментиран от #52

  • 47 .....

    3 11 Отговор
    Кат Русия няма втора,
    тъй коварна на света,
    тя е нашата зла прокоба,
    тя е равна с низостта!

    Коментиран от #50

  • 48 Шляхтиц

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "Хейнц":

    Много добре каза ПУТИН истината. Азбуката е създадена на МАКЕДОНСКА ЗЕМЯ. По онова време Македонската Земя е част от Българската Държава, така както са Тракия, Мизия, ...........
  • 49 Той всъщност я въздигна

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "Буратино":

    От разрухата и вече години нред я брани от западните хиени!
  • 50 Ех, ти, анонимний юроде,

    3 0 Отговор

    До коментар #47 от ".....":

    Така те е срам от тъпотиите, които си съчинил, че чак не си посмял и псевдоним дори да си напишеш…
  • 51 Димитров

    1 0 Отговор
    Не,той не променя темата.
    Той просто съобщава факт,реципрочен и как американците реагират,т.с.вижте свойте реакции и тогава съдете другите!
  • 52 стоян георгиев

    1 4 Отговор

    До коментар #46 от "Трол":

    статистика на руснаците по света.въпросните са правени от руската статистика.мога веднага да ти дам данни.що се отнася до избягали руснаци поименно мога да ти дам сина на хрусшчов,казва се никита хрушчов,дъщерята на сталин казва се светлана сменила си името на лана,мога да ти дам и български такива като внука на тодор живков казва се тодор живков или сина на корнелия нинова.искаш ли още дрогар?тва дето си писал за кражбите на навални потвърждава твоя висок ентелект.показвал си многократно високото си умствено ниво и с поста си го затвърди,особено с взаимовръзките как навални дърпал конците на брат си хахахахаха.изявленията на френската фирма се различават много от руското твърдение,тва също би било добре да попрочетеш щом цитираш руските лъжи.що се отнася до сноудън,единствения беглец в русия от сащ също има изявление по отношение на русия и то хич ама хич не е в руска полза.сноудън смята русия за кочина ама няма уви къде д иде предвид зора дето има.та така дрогар ентилигентите като теб освен за половите си проблеми за друго нямате компетенция.хахахахахаха!
  • 53 Змей Горянин

    2 3 Отговор
    Кат' гледам писанията, нещо ми се чини, че русофобската дружинка си дращи ей така, квот'
    и да е, без мисъл. Щото мисленето изисква наличието на едно специално приспособление - нарича се "мозък". А русофоб и мозък са две несъвместими понятия. Разликата е колкото от тук до Големия Магеланов облак. А това е много далече. И тази разлика не е в полза на русофобите.

    Коментиран от #54

  • 54 стоян георгиев

    3 3 Отговор

    До коментар #53 от "Змей Горянин":

    дрогар русофоби има само в твоята главица повлияна от комунизма дето слага комунист и руснак като синоними.всъщност у нас има путинофобия и комунизмофобия у част от населението,докато при другите има соцносталгизъм,а не русофилство.никои от вас любителите на путин не е русофил.не познавате ни руската култура ни руската история.за вас е важно сатрапа путин да е добре.русофобите дето ни наричате не мразим руснаците,но не харесваме руската държава и опитите и да ни върне в кочината в която бяхме през комунизма.вие дето уж много обичате и двете показвате съвсем различно поведение обаче стигне ли се до конкретика.ни един от вас не почива в крим,не работи в сибир и не живее с децата си в магадан,напротив напъвате за въпросния живот ,почивки и работа точно в обратната на русия посока.интересно защо?

    Коментиран от #55

  • 55 стоян

    0 2 Отговор

    До коментар #54 от "стоян георгиев":

    До 54 ком -,,Как интересно защо,,-кумунягите много обичат парите долари и евро-рубли никой не иска
  • 56 БПФ

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Споко, никой не те търси":

    "Лидери на авторитарни или тоталитарни режими като в Китай, Русия, ... няма да бъдат повече толерирани."

    Прав си само, че светът се променя... само дето го казваш като лозунг, без да го осмисляш и разбираш. Смешниците от Г 7 са все по-жалък фактор - държави с все по-малко производство и все по-растящи дългове.
    Нямало да бъдат толерирани? - Я пак? На Китай и Русия не им пука за Г 7 и ти щеше да го разбираш, ако не живееше 20+ години в миналото. ТЕ - Г 7 са зависими от Русия и Китай, а не обратното.

    И именно САЩ вървят към див тоталитаризъм - по-горе умни хора ти го обясниха, ама ти можеш само да рецитираш лозунги.
Новини по държави: