Last news in Fakti

17 Юни, 2021 12:39 1 506 4

Кремъл: Срещата на върха между Путин и Байдън беше по-скоро положителна

  • русия-
  • сащ-
  • владимир путин-
  • джо байдън-
  • дмитрий песков

Дмитрий Песков добави, че Москва и Вашингтон споделят разбирането за необходимостта да се проведат разговори възможно най-скоро за контрола на оръжията

Кремъл: Срещата на върха между Путин и Байдън беше по-скоро положителна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков определи в четвъртък срещата между руския президент Владимир Путин и неговия колега от САЩ Джо Байдън като "по-скоро със знак плюс" и полезна при определянето на това къде двете страни могат и не могат да си взаимодействат.

Песков заяви пред руската радиостанция "Ехото на Москва", че Байдън и Путин "не са провели задълбочен разговор" нито за ситуацията в Беларус, нито за тази в Украйна, но отбеляза "разминаването на позициите" по тези два въпроса.

Той каза още, че "не може да има краен срок" за възможна размяна на затворници между Русия и САЩ.

Междувременно от Кремъл посочиха, че Москва е разтревожена от разговорите за пътна карта за присъединяване на Украйна към НАТО и определи "проблема" на военния блок като една от "червените линии" на Русия.

Песков добави, че Москва и Вашингтон споделят разбирането за необходимостта да се проведат разговори възможно най-скоро за контрола на оръжията. Той каза още, че руският посланик ще се върне скоро във Вашингтон.

В сряда Байдън и Путин проведоха първата си среща лице в лице, която руският държавен глава определи като "конструктивна", а малко по-късно Байдън посочи, че Вашингтон скоро ще направи преглед на напредъка, който е постигнат в отношенията с Москва.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зайко Байко многознайко

    6 0 Отговор
    Всичко което става в милата ни Татковина надминава гръцките трагедии, Шекспировите драми, световните комедии , корупцията се окаэва , че е основна опорка на всички правителства до сега! Червени, сини, оранжеви, пембени, шарени и т.н. Какво ли не видяхме в последните месеци, окаэва се обаче , че това е само върха на корупционният айсберг! Белене, гьол в който са эагробени милиярди, които сега ще бъдат вэети от народа с респективно увеличение на енергоиэточниците! Трябва да плащаме дори и т.н. Carbon Footprint на Мариците, , " Дънди Прешъс и т.н. и т.н. Правителството на Тиквоций Едно ни доведе до поредната национална катастрофа! Оставя ни на прага на Шенген с цървули в ръка и в очакване, че "ня КОЙ " ще ни оправи!! Най-пагубното качество эа народната памет е эабвението, эадушени във битовиэми не виждаме как ни поставят все по тежки окови, пранги и хомоти! Эатова върховенството на эаконът трябва да се спаэи и виновниците да бъдат поставени в эатвор!
  • 2 Зайко Байко многознайко

    2 0 Отговор
    Бла,бла,бла, положителна ама на Кукуво лято! Ресурс иэхвърлен на боклука!
  • 3 И кое му е положителното

    0 4 Отговор
    Нито руснаците след тази среща заживяха по-добре, нито американците по-зле...
  • 4 12345

    1 0 Отговор
    Те ако не са приятели други ще гръмнат кълбото
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания