Last news in Fakti

18 Юни, 2021 13:55 7 252 28

Опозицията в Скопие нападна Заев след визитата му в София

  • северна македония-
  • зоран заев-
  • румен радев-
  • вмро-дпмне-
  • обещание

Заев обещава неща, за които няма съгласие, обявиха от ВМРО-ДПМНЕ

Опозицията в Скопие нападна Заев след визитата му в София - 1
Снимка: БГНЕС

Премиерът Зоран Заев отново постави на масата отварянето на Конституцията вчера и обеща неща, за които няма съгласие, се казва в съобщение на ВМРО-ДПМНЕ, цитирано от "Нова Македония".

Според опозиционната партия обществеността има право да знае какво предложение и какъв подарък Заев предлага на официална София този път. "Не се ли преговаряше само по португалското предложение? Зоран Заев с всяко ново изявление продава все повече и повече... Позициите на държавата със Заев са трайно разклатени. Предложението на Заев съдържа ли неща, които продават както идентичност, така и история?", питат от партията.

Според ВМРО-ДПМНЕ Зоран Заев чрез своите изявления трайно подкопава позициите на Северна Македония. В изявлението пред обществеността се посочва още, че въпросът за петте исторически фигури, за които македонският министър-председател твърди, че има съгласието на съвместната македоно-българска комисия по исторически въпроси, остава отворен. "Заев създава разделение в страната. С него Македония губи. Необходимо е да напусне, а Македония да бъде за всички хора", се казва в съобщението на пресцентъра на ВМРО-ДПМНЕ.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха

    21 40 Отговор
    Eми нормално... Зайко нищо не постигна. Подари един букет на лъжкинята от Крушовица и това беше.. ама той сигурно не знае, че бсп пропада.
  • 2 И той

    47 4 Отговор
    като Бою !

    Коментиран от #27

  • 3 мечо

    9 31 Отговор
    вмро нали са балгарска партия защто сега заштитават мекедониа кракачанов

    Коментиран от #8, #26

  • 4 Българин

    35 6 Отговор
    Зайко може и нищо да не направи много, но получи подкрепата на Бойко Борисоов : Герб,, СРМ и Натото ще действат заедно срещу България, Радев и Нинова.
  • 5 Зайо

    34 4 Отговор
    Какво съм виновен като на Бойко вече и виаграта не помага.!?
  • 6 Иванкин

    27 2 Отговор
    Явно на балканите няма разум, а само мачовщина и всичките решения мионават през военни конфликти, били междудържавите или граждански войни.
  • 7 Крайно

    44 0 Отговор
    време е са предприемем мерки и за "системно враждебно говорене и антибългарска реторика" Мицкоски да бъде обявен за персона нон грата!!! Само така ще стихне плама на келепирджийското политеканстване на сръбски лакеи срещу България!!! Това автоматично означава че тоя няма как да заема ръководсни постове в държавата си поне докато РСМ, не получи покана за членство в ЕС!!!! Няма как да ппеговаряме с персони нон грата нали!!!??? Макар, че той без да иска засилва нашите позиции в ЕС - как да подпишем споразумение с РСМ, като основната опозиционна сила декларира, че като дойде на власт ще денонсира договора с нас, организира граждански протести, и т.н. и т.н. срещу преговори с нас!!

    Коментиран от #14

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Скопие лъжат че са бедни!

    7 5 Отговор
    Къде е съкровището на цар Александър Македонски Велики което е заграбил от половината свят?! Само златото е над 5 000 тона отделно хиляди тонове сребро и хиляди хиляди карати скъпоценни камъни и други!За сравнение днес САЩ имат 8 000 тона злато.Четете в интернет има и филм на английски език в YouTube

    Коментиран от #19

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 БГ маке

    8 0 Отговор
    Никакъв фандък за албанците.
  • 12 мдда

    20 4 Отговор
    Зайко усети, че искат да направят банкянската свиня на буркани, та дойде да му удари едно рамо, нищо че вече не заема пост.
    Корумпетата се подкрепят. Македонският ГЕРБ поздравява българския ГЕРБ.
  • 13 Изводи

    6 19 Отговор
    Всичко вече е ясно. Новото ни НС ще промени декларацията за националните ни интереси. Българският език като понятия ще отпадне въобще от средновековната ни история по отношение на съвременната географска област Македония. Премиерът Янев вчера също не говори за "македонската идентичност", въпреки, че имаше зададен конкретен въпрос от БГ.НЕС. С това може да се приеме, че България вече няма да повдига този въпрос. С това вече няма никакви пречки за старт на преговорите с РСМ, от преговорната рамка ще бъдат махнати всички искания на България или по-точно, тя ще бъде съобразена с исканията на РСМ.
    Това е. Заев нищо не загуби, фактически спечели 100% на 100%.
    Смесената комисия ще излезе с Решение, че всяка държава ще тълкува сама историческите извори.
  • 14 Пръдльо , пръдльоооо убий огледалото

    14 1 Отговор

    До коментар #7 от "Крайно":

    Не мога да разбера следното: ПРЦКОСКИ се кани да свали Зайо и да седне на неговото място. Е! Как ще решава вътрешно политическите и външнополитически проблеми на РСМ, като от Изток и Запад ще получава вето след вето? Сърбия няма думата поради Косово и остава Гърция, която по обясними причини не може да си позволи да развали взаимоотношенията си с България и Албания. Единственото обяснение е, че Прцкоски е поел ангажимент да не допуска влизането на РСМ в ЕС, а това ще му струва много! Ю да ни
  • 15 Ами сега

    1 1 Отговор
    Абе ма за какво са им тия маски???
  • 16 Грогу

    18 1 Отговор
    Макетата ще си я карат така още 100г. Сега са се надули , че САЩ и Европа им обръщат внимание ,за да не ги прилапа Русия и мислят , че ще си узаконят измислената нация , за сметка на България .Не вярвам бг. политик да смее да вдигне ветото , какъвто и натиск да оказват ЕС и САЩ. ....а пък тези последните да си преместят базите в Охрид , след като РСМ им толкова ценни и лобират в наша вреда.
  • 17 НАДАЙ СЕ ЗАЮ

    4 0 Отговор
    ТИКВАТА Е ОБЕЩАЛ НА ЗАЮф ЧЕ "КАТО ДОЙДЕ НА ВЛАСТ" ЧЕ ГО НАПРАВИ ЕВРОПЕЕЦ...............НА КУКУВО ЛЕТО 2222ро......!
  • 18 Перо

    19 1 Отговор
    Мицкоски е ку-ку. Каква идентичност,каква история,какви 5 лв. Да си вземе Лазар Колишевски на рамо и да си ходи. С това започва и свършва историята на РСМ. За Скопие,най-подходящия ни посланик е Каракачанов,да му набива обръчите,всеки ден и да разбере чия е ВМРО!
  • 19 Като казанлъшки младоженец си

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Скопие лъжат че са бедни!":

    Смени я малко тая плоча!
  • 20 Съкровища на Александър Македонски

    3 0 Отговор
    Е в Персия и се казват Съкровища на Цар саломон. Със гн Зоран и гн Мицковски са водени предварителни разговори на различни нива. За Обявяване на Бългаския Език за Официялен В Македония. ОБявяване на Българската История 681-1948 година за обща. Влизане Проекта Федерална Конституция на Федерална Република България за икономическа стабилност , съгласувана с Европейски програма и 10 години.
    Оеднаквяване на здравеопазване , здравна каса, бългаски и европейски стандарти, законодателна,
    Охрана на границите на България и Европа , медийни изяви, федерални лични документи, преминаване плавно Лев. Валютен Борд. Има още неща.
  • 21 Дебилчев

    7 0 Отговор
    Спокойно, никой не иска да си сменяте конституцията или друго, очовечаване ви трябва и спрете с тоталитаризма и всичко ще си дойде на мястото
  • 22 Полковник РУМНО

    5 0 Отговор
    Нe нa влизaнeтo нa РCМ в EC. Влизaнeтo oзнaчaвa крaй нa бългaрcкaтa aзбукa, пиcмeнocт и иcтoрия. Гърция вoди прeгoвoри 28 гoдини и нaкрaя РCМ ce cъглacи c уcлoвиятa нa гърцитe.
  • 23 кендров

    2 0 Отговор
    На многумина вече им писна од българското невежество по темата Македония..чакале да се
    "реблгаризира" вардарска Мак. а тя отдамна е дебългаризирана и в неа живее враждебно на българите население..Мицкоски по дедо и баща е од Кичево Поречие, центарът на сръбизма във вардарско..од тамо са излегли найвече сръбски четници...много од тесното раковотство също се од сръбоманските региони од преди 1912г. Много дънешни македонци са само крипто Македонци а всъщност срби, полу срби и власи.....след 1945г. населението в вардарска Мак. национално се оформява само проформа като Македонци а на практика като Югословени и заткулисно Сърби.
  • 24 кендров

    2 0 Отговор
    Само с факторизиране на македонските Българи в РСМ кои се още ги има поне десетки иляади, Българиа може да се надява да спечели този казус...Престанете да бъдете... и гледате желаното за действително...Поголемата част од днешните македонци се завинаги враждебни и загубени за било каква "ребългаризация"....Българиа до днес да нема се още никаква стратегия в тази посока..
  • 25 БългарияНадВсичко

    7 0 Отговор
    Джамбазчето заюзаев чака България да го моли за признаване на българите в рсм , за да почне да се пазари като на ориенталски пазари,да получи отстъпки Нищо срещу Всичко.Предложението е гавра с България и той се гъбарка с нас , защото ще ни сложи след гюптите /циганите / и хунзите /племе от пакистан / , а заедно с нас и хърватите. Така подчертава , че македонците нямат нищо общо с българите , че са древен народ , с претенции за Български територии /Благоевград и Кюстендил / , защото там живеело македонско малцинство /стотина платени от сърбия и македони от ОМО , но с присъда срещу България/.Ще ни вземат и кирилицата и 14 века от историята и Охридската архиепискохия.и всичко. Правдата и истината е на наша страна.Сега не сме след НЬОЙ , а след Дейтън .Искате малко от краднатите от бок о Бок ..лука кинти , за са обясним на света на чия страна е правдата. македонските лидери са много подготвени за разлика от нашите главоци. , подли демагози , вероломни измамници , но проглушиха света , че са им длъжни , без те да жертват от своята измислена мтология нищо. Събудете се страхливи и тъпи български политици и дипломати.България винаги от вас е губила и страдала.Не е само да си герой на бойното поле. Съседите от нас винаги са яли бой , но на преговорите ни взеха всичко.Давайте смело , разобличавайте грубо и безцеремонно , назовавайте нещата с истинските имена , накарайте ги са ке оправдават и обясняват ТЕ , а не НИЕ.Българският народ е зад вас , не се страхувайте
  • 26 Роко

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "мечо":

    Бъркаш ДПМНЕ с ВМРО-БНД ми се струва.
  • 27 EU нанай

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "И той":

    Каракачавов бил " татар "-синеок , рус , висок ....А мургавелковците от титова сърбомарсиания , "словени ", ха, ха , ха - кривокраки , ситни , мургави та чак патладжанести , с дръпнати очи чорные , нагли и крадливи , без чувство за мярка , лъжат като една дърта гьюптанка , кога да ги пребиеш и заплюеш е безнадежно късно. Очевадно е ,че цялата политичарска класа на рсм е от записаните в така наречената констетуция Гюпти /ром/и Хунзи/от пакистан/..Крадливи и лъжливи . Наглеци , ЗА ВАС ЕУРОПСКАТА УНИЯ , НАНАЙ !!! Казано на вашия бащин език , майчивият ви е Български , смешен, селски диалект. Титовите мекерета и деривати , агентите на УДБАта от бившите републики да не си въобразяват , че могат да превърнат ЕС в КЛОАКА , в една нова титова югославия с табиетит им. НО МЪРСИ ! ! ! НО ПАСАРАН ! ! !
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: