Last news in Fakti

18 Юни, 2021 05:58 3 038 23

Каракачанов: Македонската страна саботира историческата комисия

  • красимир каракачанов-
  • вмро-
  • северна македония-
  • историческа комисия

Скандално е да се променя позицията ни. Не може да се говори за два народа и две нации, заяви лидерът на ВМРО

Каракачанов: Македонската страна саботира историческата комисия - 1
Снимка: БГНЕС

"Скандално е да се променя позицията по отношение на РС Македония. Не може да се говори за два народа и две нации", това каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS Красимир Каракачанов, председател на ВМРО.

Той допълни, че когато се говори за омраза, трябва да се казва от коя страна идва тя, а това не става от страна на България.

"Получаваме език на омразата, образователна система в РС Македония, която възпитава в омраза. Няма нужда от нов договор! Политиката на Скопие не се е променила през последните четири години, никакви екшън планове няма да променят това", категоричен бе лидерът на ВМРО.

Според него Историческата комисия не работи, защото в последната година е саботирана от македонска страна.

Гостът на предаването доц. Спас Ташев от Института за изследване на населението и човека при БАН припомни, че правителството на Бойко Борисов е наложило вето на РС Македония, от тогава до сега нищо не се е променло, така че няма причини позицията да се променя.

"Смяната на позицията е във вреда на бившия премиер и е продиктувана от външно влияние", смята ученият.

Доц. Ташев е убеден, че Скопие трябва да се реформира и да бъде член на ЕС. Но според него в момента РС Македония по нищо не се различава от една тоталитарна държава.

"България трябва да помогне на Скопие да скъса с тоталитарното си минало. Както Беларус не е допускана в ЕС, така и нереформираната РС Македония не бива да бъде допускана", категоричен бе той.

Доц. Спас Ташев не е вярвал, че ще има натиск от страна на ЕС и САЩ към България в това отношение, но сега е разколебан.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bai nudals

    12 6 Отговор
    Макетата ги пишете,бегали. Европа и щатите застанаха зад тях,а не зад нас.
  • 2 Смешник

    20 1 Отговор
    Нали Вие с ГЕРБ тръбяхте 4 години, че договорът бил успешен, а Македония не промени и една запетая в учебниците си. Зевски ви метна и двамата некадърници с Бойко. Ние им обявихме всичко за общо, а те не направиха нищо. Хитрите гърци ги отказаха от цялата древна история на Македония.
  • 3 Гръч

    17 3 Отговор
    Не искаме да чуваме повече за Македония искаме арести съд и присъди на българските изедници и предатели
  • 4 Дъмфрис

    4 3 Отговор
    Интересното е, че всички депутати, бивши депутати, лидери на партии, Президент се занимават със всичко друго, но не и със подобряването на живота в България, загрижени са за Македония, САЩ, Русия и тн ......

    Коментиран от #9

  • 5 Хубав ден

    11 3 Отговор
    Добро утро и без Боко тиквата съмна.
  • 6 Бамби

    6 1 Отговор
    Договорът с РСМ е без задължителни и обвързващи клаузи, няма и срокове за изпълнение, няма и санкции за неизпълнение. Затова РСМ не го спазва и сме обект на подигравки и изнудване. Комисията по исторически въпроси е един параван, нейните решения нямат силата на закон. За всичко това можем да благодарим на ГЕРБ и лично на БН-виден родоотстъпник и предател на българските интереси.
  • 7 Историк

    6 1 Отговор
    "Не вярвай на лъжеца дори да казва истината". МАРК ТУЛИЙ ЦИЦЕРОН.
    За да се спазва този договор и други трябва време.Трябва да се чака за ЕС поне 30 години при добро поведение може и 20г.Това е истинска гаранция за интересите на България.Така ще се даде пътна карта за бъдещето на младите поколения от двете страни на едно и също нещо.Става въпрос за ново възпитание и най-важното хората да направят осъзнат избор какви да бъдат на база на фактите
  • 8 Шкембе войвода

    7 0 Отговор
    Ну Заев, погоди!

    Коментиран от #19

  • 9 Историк

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Дъмфрис":

    Има към 200 други държави и сте прав.Трябва да намалим срещите и да се срещаме по един път на година.Така ще хвърлим ресурси за 7млн души вместо под 2 млн.Трябва да се мисли и по правулен начин за запазване на самосъзнанието на човешкия потенциал на емигрантите от последните 30години.Това си цяла Македония и онези от Украйна и Молдова още 500 000 души
  • 10 .......

    7 1 Отговор
    2035ТА ГОДИНА Е ДОБРА ОБЕКТИВНА ЗА ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ НА РСМ ,СЛЕД ПРОМЕНИ В ИЗТОРИЯТА
  • 11 SAAB

    1 3 Отговор
    Торбата БИЛА.......ще повръщаш !
  • 12 Вардарите

    0 2 Отговор
    Са славяни но не са българи в всеки случай.Всичките славянски езици имат еднаква основа .По добре за тях да присаединят кам Гърция,единствената истинска държава в областта за да спрат да ги турмозат разни балканци който крият по този начин недостатъците им
  • 13 Каракачантов

    3 2 Отговор
    ти откри топлата вода. това чапкън войводите много ви бива в тия работи. но личният ти интерес сочи, че сегашното положение напълно те устройва, щото ако макетата вземат та прегърнат автентичната история и спрат да лъжат, тогава ти с какви патриотични каузи ще оправдаваш безсмисленото си политическо съществуване. и тоя ли ваш войводски интерес ти попречи за 4 години да не направиш нищо от това дето го препоръчват нащите учени историци, като например препоръките на проф. Илчев - да се направят сериозни конференции със европейски и световни учени по следновековна история, да се отпечатат сериозни научни трудове на наши и чужди историци, преведени на английски, френски и др. езици и да се разпространят в европската уния, да се наемат пропагандатори в европа на сериозните и доказани исторически факти и прочие. ама ти си ангажиран с паспортно-приходните проблеми. и накрая пак те съветвам да поотслебнеш поне малко, защото е неприлична разликата между теб и хърбавите ти избиратели.
  • 14 ПРЕСТЪПНИКО

    3 0 Отговор
    Щe ce бoря дo крaй, нo нe зa пaри - зa "пaднaли глaви" нa вcички пo вeригaтa и пълнa прoмянa в cфeрaтa (и нe caмo тaзи). Вceки дa cи пoнece oтгoвoрнocттa, a нe живoтът и гибeлтa нa eдин oт нaй-прeкрacнитe хoрa и прoфecиoнaлиcти дa oтидe в битиeтo, кaтo "вcякo чудo зa три дни". Въпрocитe ми ca към пocлeдния миниcтър "пaтриoт" Кaрaкaчaнoв: Зaщo пoдкрeпихтe cдeлкa зa "caмoлeти нa хaртия" зa дaлeчнaтa 2027 г., a нe oтдeлихтe cрeдcтвa "cвeжи пaри" зa увeличaвaнe нa нacтoящия рecурc? Зaщo пилoтитe ни ca c нaльoт 12 ч. зa 6 мeceцa? Зaщo изиcквaтe и ce cъглacявaтe нa cъвмecтни учeния, cлeд кaтo нe cтe ce пoгрижили зa хoрaтa cи дa имaт нeoбхoдимaтa пoдгoтoвкa и рecурc, a ги изпрaщaтe нa гибeл в мирнo врeмe? Г-н Кaрaкaчaнoв, Виe cтe тoчнo тoлкoвa пaтриoт зa Бългaрия, кoлкoтo пoкaзa, чe e и Кaрaдaйъ прeди ceдмицa, a и цялoтo упрaвлeниe пocлeднитe 10 гoдини. Нямa дa ce примиря, дoкaтo нe видя винoвнитe хoрa нa прaвилнoтo мяcтo. Cъбудeтe ce хoрa, тoвa упрaвлeниe ни убивa! Мaйки c дeцa, бoлни oт вируc, здрaви и cмeли пилoти..... дo кoгa?", нaпиca Димитринa Пoпoвa.- ЖЕНАТА ДО ЗАГИНАЛИЯ ПИЛОТ !
  • 15 КРАСАВЕЦ ДОНЧО

    2 0 Отговор
    КАРАКАЧАНОВ ТРЯБВА ДА СЕ КАЗВА ДОМУСЧИЕВ - СПОРЕД КАКТО СОЧИ ВЪНШНИЯ И ВЪТРЕШНИЯ МУ ВИД !
  • 16 ИЗМЕТ

    2 2 Отговор
    Не искаме да чуваме повече за Македония искаме арести съд и присъди на българските изедници и предатели КАТО БОЙКО ДЖАМБАЗКИ И КАРАКАЧАНОВ !
  • 17 Аре в катуна

    2 1 Отговор
    Каква "историческа" комисия от българска страна е командата от БКП-пропагандни и манипулационни колхозно-ТКЗСарски функционери (или техните преки синове) на насилническо-измамната БКП-"върродителна" догма, и то все от ДС-кариерата!
  • 18 Ну погоди

    2 1 Отговор
    Заекът пак прецака "великия" банкянски "вълк" и русенския му шoпap! Ke-e-e-ф, майка му стара!
  • 19 EU нанай

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Шкембе войвода":

    Българинът Каракачанов бил " татар "-синеок , рус , висок ....А мургавелковците от титова сърбомарсиания , "словени ", ха, ха , ха - кривокраки , ситни , мургави та чак патладжанести , с дръпнати очи чорные , нагли и крадливи , без чувство за мярка , лъжат като една дърта гьюптанка , кога да ги пребиеш и заплюеш е безнадежно късно. Очевадно е ,че цялата политичарска класа на рсм е от записаните в така наречената констетуция Гюпти /ром/и Хунзи/от пакистан/..Крадливи и лъжливи . Наглеци , ЗА ВАС ЕУРОПСКАТА УНИЯ , НАНАЙ !!! Казано на вашия бащин език , майчивият ви е Български , смешен, селски диалект. Титовите мекерета и деривати , агентите на УДБАта от бившите републики да не си въобразяват , че могат да превърнат ЕС в КЛОАКА , в една нова титова югославия с табиетите им. НО МЪРСИ ! ! ! НО ПАСАРАН ! ! !
  • 20 Една обикновена жена

    2 1 Отговор
    България да продължава да отстоява националния си интерес относно С Македония независимо кои държави стоят или пък не зад нас ако един български политик независимо от коя партия се огъне под европейски натиск за приемане на С македония в ЕС без да се приемат българските условия то в бъдеще с Македония ще продължи по този начин да променя и не се съобразява с историческите факти и това за нашата държава няма да е никак добре с македонците и сега успяват да не се съобразяват пък какво остава за после но България този път трябва да бъде твърда няма да плюем върху паметта на всички загинали отстояваме националните ни интереси а ако някои наши политици го направят то това ще бъде и техният политически крах а и не само
  • 21 Една обикновена жена

    2 2 Отговор
    Отстояваме си интересите и толкоз и аз ние не сме съгласни с други неща но това е който е твърд и последователен в политиката си дори буди УВАЖЕНИЕ рано или късно справедливостта идва
  • 22 Радко Михайлов

    2 1 Отговор
    Каракачанов е държавно свръх-охранен изтичащ в канала БЗНС+ДС-екскремент и след него трбва да се пусне водата за да избие мръсотията и смръднята му! Вече и КГБ+ГРУ не могар да му помогнат!
  • 23 Ахмед

    0 0 Отговор
    Стига си ни занимавал с фашистки пропаганди бе боклук
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове