Last news in Fakti

21 Юни, 2021 08:18 1 331 11

Наказание! ЕС готви нов пакет от санкции срещу Беларус

  • беларус-
  • роман протасевич-
  • александър лукашенко

България ще бъде представена от министъра на външните работи Светлан Стоев

Наказание! ЕС готви нов пакет от санкции срещу Беларус - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Очаква се министрите на външните работи на ЕС да обявят нов пакет от санкции срещу Беларус на днешното си заседание в Люксембург. Някои от тях са свързани с принудителното приземяване на полета на "Райънеър" и ареста на журналиста Роман Протасевич и приятелката му София Сапега.

Около 80 души и организации в Беларус вероятно ще попаднат в санкционния списък, твърди източник от ЕС. Едва ли обаче няма да се стигне до дебатираните ограничителни мерки, насочени срещу конкретни икономически сектори, тъй като, според запознати, това е по-трудно заради сложните правни текстове в тази насока.

Министрите ще разговарят с лидера на опозицията Светлана Тихановска на работна закуска преди заседанието.

Съветът ще обсъди и актуалната обстановка в Ирак в рамките на предстоящите през есента парламентарни избори там. Предвидена е среща с министъра на външните работи на страната Фуад Хюсеин в рамките на работен обяд. Латинска Америка и Карибите ще бъде друга тема на вниманието на съвета.

България ще бъде представена от министъра на външните работи Светлан Стоев.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й ‼

    22 1 Отговор
    Абе какво стана с оня Гуайдо?

    Коментиран от #7

  • 2 БАЙ Х@Й ‼

    22 2 Отговор
    Що ли ЕС не опита да преговаря така и с Навални !

    Коментиран от #8

  • 3 За радост

    16 0 Отговор
    .. съвременната пропаганда не може да воюва на два и повече фронта. Има една "Брекинг нюз" новина, която се върти няколко дена и после е заменена с друга!!! Всичко зависи от интересите на кукловодите!!!
  • 4 ****

    12 0 Отговор
    Май света започна много да си навира гагата там където не му е работа,защо всеки не си глефа собствения обор,а тръгва да оправя обора на съседа когато неговия е пред срутване.
  • 5 Рад

    15 0 Отговор
    Ма те санкциите от първия пакет, кога влезнаха в сила и какъв беше ефектът, та и втори пакет сте им приготвили.? Май, май нямало е ефект, а?
  • 6 Мутата

    16 0 Отговор
    Ала бала
  • 7 Банго Васил

    3 8 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Подаде му го отзад на Мадура
  • 8 Банго Васил

    3 7 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Бртчет рано си застъпил на смяна
  • 9 ЕС е гола вода

    7 0 Отговор
    и две жаби в джоба.Убийствено безсилие на дъното на язовира..
  • 10 Да дааа

    3 0 Отговор
    ЕС усилено работят за сплотяване на връзката между Беларус и Русия.
  • 11 2121

    2 0 Отговор
    От еднодневки ,като Гуайдо няма мисъл.Потъна, където му е мястото.За Протасевич, беше писано достатъчно.Измишльотини, на които българите не вярват.Има чужди медии, които съобщават нещата каквито са.Санкции, заплахи, закани-на това се наслушахме от тъпите сащ, тъпите им Президенти, от опростачения ЕС,от безмислено усмихнатата Урсула фон дер Лайен/диванчето/,от лизачите от българката преса и главния предател на България Бойко Методиев Борисов,комунист, натовец.Ето с какви екземпляри ни занимавате всеки ден.Естествено е ,ние българите да реагираме и да имаме собствено мнение.