Last news in Fakti

26 Юни, 2021 17:01 1 742 21

Амбиция: До 2050 г. Европа трябва да стане климатично неутрална!

  • глобално затопляне-
  • климат-
  • климатични промени

В момента е нужна концентрация на инвестициите, зеления преход и цифровата конкурентоспособност

Амбиция: До 2050 г. Европа трябва да стане климатично неутрална! - 1
Снимка: shutterstock

До 2050 година Европа трябва да стане климатично неутрална, заяви зам.-председателят на Еврокомисията Франс Тимерманс на срещата на европейските социалисти в Берлин. В германската столица премиери и еврокомисари обсъждат визия за по-справедлив и устойчив път на Европа.

Според Франс Тимерманс новите зелени политики трябва да съдържат и социален белег, а плановете за зелен преход да създават нови, по-добри работни места, по-добра социална закрила, по-чист въздух и по-качествена храна, но всичко това трябва да е достъпно за всички европейци.

Тимерманс е оптимист, че след 20 години Европа ще дава качествени работни места, а младите хора ще могат да живеят по начин, по който те изберат. Тогава ще бъде постигнато и пълното равенство между мъжете и жените.

Еврокомисарят по икономика Паоло Джайтильони подчерта, че ключовата дума за възстановяване на ЕС е промяна, но за да стане това политиките от последните 10 години не трябва да се повтарят.

Ерата Тръмп не трябва да се завръща. Европа се нуждае от устойчив растеж и нови отношения със САЩ и администрацията на Байдън.

Планът за възстановяване е безпрецедентно решение и то няма да бъде възможно без активната позиция на Германия. В момента е нужна концентрация на инвестициите, зеления преход и цифровата конкурентоспособност.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 европеец

    31 0 Отговор
    Дори като пишкаш отделяш CO2. Неутралност може да се постигне само ако ни избият.
  • 2 гадно

    25 0 Отговор
    Тоя е екоталибан и какво ЕС с пашкул ли ще се обвие как иначе ще остане неутрална.

    Коментиран от #21

  • 3 афссжруд

    26 2 Отговор
    А джендър неутрална ?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Госあ

    9 3 Отговор
    Това е планирано да стане като изнесат цялото производство в Китай, което да стане наистина свръх с батериите, слънчевите платна и електрокарите еднодневки. Ако Китай се навие въпреки всички усилия за намаляване на въглеродния си отпечатък с атомната си енергетика и водородна инфраструктура и железопътния транспорт. Защото Китай наистина гледат сериозно на климатичните промени

    Коментиран от #17

  • 6 Сссс

    13 3 Отговор
    А и полово и полово неутрална.
  • 7 смерш

    20 0 Отговор
    В Европа живее около 10 % от световното население,тежките замърсяващи силно околната среда индустриални производства с малки изключения отдавна са изнесени в страни от други континенти!
    Въпреки декларативните изявления на Байдън скоро зад океана няма да се преустроят в екологична посока,за Китай да не говорим!
    Т.е.ефекта върху глобалните климатични процеси ще бъде пренебрежимо малък от действията на Европа.
    Виж за някои страни от ист.Европа между които и България ефекта върху собствената им енергетика ще бъде силно отрицателен,за трудовия пазар също!
  • 8 Бобчо

    15 1 Отговор
    Леле, до 2050 Европа ще е неутрално африканско почерняла !! В София все повече негри се виждат по улиците и не знам защо все повече се пускат в България ????
  • 9 Край

    6 3 Отговор
    Бе то и Бай Тошо казваше че 1980 г. България ще влезе в комунизма ...ама...
  • 10 xaxaxaxa

    10 0 Отговор
    Мдам... За да могат Китай, Индия, Бангладеш и.т.н. да си замърсяват двойно.
  • 11 БАЙ Х@Й ‼️

    8 0 Отговор
    И как това ще запази Планетата !!!!!!!
  • 12 БАЙ Х@Й ‼️

    5 0 Отговор
    Все едно в басейна(свят) да обявим , че в единия ъгъл(европа) никой няма да пик@е !
  • 13 Матей

    7 0 Отговор
    Пускат многозначителни лакардии за да замаскират зеления си фундаментализъм и крайно-антихуманни намерения.Рисуват розови картини за да се приеме безкритично и без разисквания какво точно възнамеряват да направят и как в действителност ще се отрази на жизненото равнище,както и в множество други аспекти.Това не трябва да се допуска ,защото последствията със сигурност ще бъдат опустошителни.
  • 14 Gen Gurko

    4 1 Отговор
    А тази скоростна ислямизация, Европа ща бъде неутрализирана много преди това и тогава джендърите ще видят кон боб яде ли. Продължавайте да се занимавате с безумия.
  • 15 пешо

    9 0 Отговор
    "ключовата дума за възстановяване на ЕС е промяна"

    ключовата дума е "идиотизъм". идиотизъм в крайна, нелечима форма.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Смех

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Госあ":

    Демек никога щото ако няма производство тука си умират
  • 18 Неутрална. ...

    2 0 Отговор
    Ерата на травестията.
  • 19 033123

    0 1 Отговор
    АКО СЕ ЗАСАДИ МНОГО ДРЪВЧЕТА АКО БОГАТИТЕ СПОНСОРИРАТ ДА СЕ ПРЕЧИСТВА ВОДАТА ОТ МОРЕТО ЩЕ ИМА ЗЕЛЕНИНА ХРАНА ЖИВОТНИ
  • 20 HUAWEI

    6 0 Отговор
    Да не се напъват много 2050 няма да има ЕС. Климатичните измислици ще са им най-малкия проблем защото половината Европа ще е станала Африка.
  • 21 Гняв

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "гадно":

    Пълни глупости! До момента няма нито едно безспорно научно доказателство за това, че измененията в климата се дължат на човешката дейност. Всички глупости и простотии се базират единствено на псевдо научни предположения и се използват за прокарване на икономически интереси на определени свръх корпорации. И какво като Европата стане климатично неутрална, когато целия друг останал свят не е? И какво ако и целия свят стане климатично неутрален, а климата продължи да се променя?
Новини по държави: