Last news in Fakti

29 Юни, 2021 12:03 1 811 20

САЩ се надяват на стабилни отношения с Русия

  • сащ-
  • антъни блинкен-
  • русия

Страната е отворена за диалог

САЩ се надяват на стабилни отношения с Русия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

САЩ се надяват на по-ползотворни и стабилни отношения с Русия. Това обяви американският държавен секретар Антъни Блинкен, цитиран от Република.

Дипломатът е на обиколка в Европа. Той говори пред италиански медии.

Американската администрация е готова да отговори на всяка руска провокация. Блинкен смята, че най-трудни са отношенията с Китай.

Той обяви, че американското правителство уважава диалога на всяка страна с китайските представители. САЩ не планират да карат своите партньори да избират между двете държави.

Дипломатът смята, че когато става въпрос за Китай, западните държави постигат повече успехи, когато са единни. Американската администрация настоява европейските държави да избягват оборудването на водещи китайски компании.

САЩ поздравяват Италия за работата на страната по дигитално модернизиране.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    26 2 Отговор
    Надай се, кравар улав!

    Коментиран от #5

  • 2 Фурнажийска

    21 0 Отговор
    Лопата
  • 3 Ender

    23 1 Отговор
    Няма да пречат на другите в отношенията с Китай, ама им казват да не купуват от тях, ясно!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Дядо ти сигурно е

    1 30 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Бил кравар а как мислиш тъпа безродни примитивна ушанка такава🤔 ,😁😁

    Коментиран от #7

  • 6 един от многото

    24 2 Отговор
    След като се надяват на стабилни отношения с Русия , защо продължават да ядат л..на с двете шепи?
  • 7 ценности

    20 1 Отговор

    До коментар #5 от "Дядо ти сигурно е":

    Може и когато дядо му е живял да не е съществувала такава държава на краварите

    Коментиран от #9

  • 8 СОРОСОИ99499Д

    1 30 Отговор
    Тъпите улави руснаци така и не разбраха едно че са преминали всякакви граници и норми и че САЩ само са в състояние да ги приземят тия клоуби изгубили връзка с реалността и червен картон ще им показват на Рашките смахнати съвсем скоро.
  • 9 СОРОСОИД

    2 25 Отговор

    До коментар #7 от "ценности":

    Затова същите тия както там ги наричаш по твоему са ти дали технологии на телефона ти да пишеш тъпотиите си ганцо нецивилизован кланяй се на кауна смешник от Дондуков 2 и никакъв прогрес няма да видиш скоро.
  • 10 другарят

    19 1 Отговор
    Бандитите от фашистка Америка разбират единствено от езика на силата!
  • 11 Блинкен

    18 1 Отговор
    Решението за такива отношения е елементарно- ние ще им нареждаме а те ще изпълняват Другият вариант е,Путин да влезе в белия дом на бял кон
  • 12 Сандо

    14 1 Отговор
    Професионален лъжец говори пред други лъжци.И колко много хора им вярват!
  • 13 не може да бъде

    14 1 Отговор
    Когато се замислим за какво единство става дума,аз считам,че става дума преди всичко за това САЩ да искат от техните съюзници да окажат подкрепа и натиск целият свят да участва в плащането на дълговете на САЩ /и съюзниците трябва да внесат своята лепта!/Какво ме кара да мисля така.Заради епидемията САЩ обявиха програма за подпомагане в р-р 2 трлн.USD!За подпомагането -добре,но откъде ще дойдат тези 2000 млрд.долара ,при положение ,че исега САЩ дължатнад 20 трлн.долара!Съвсем близко до ума - просто пускат печатницата за пари!Но такава голяма сума е съизмерима/частично/ с обема на паричната маса долари на пазара и това не може да не предизвика отрицателни последствия!Презумцията,че активите на САЩ обезпечават тази операция изобщо не работи!Като пример-ако Швейцария,която на човек от населението има даже повече активи от САЩ,пусне съответстваща на мащабите на държавата сума франкове,това моментално ще предизвика инфлация и обезценяване на франка!А със САЩ това не се случва ...и това е защото световните финансови институции и СБ,и МВФ са маши на САЩ и си затварят очите за различните безобразия!И Русия ,и Китай не са идеални,не са облечени в бяло и т.н,но не само не искат да плащат,да подкрепят,ами се съпротивяват !Как да не ги мразиш...ако си американец -демократ,разбира се!
  • 14 Седесарят.

    7 2 Отговор
    САЩ си дърпа рекета,,със съюзи и блокове,и организации..Ако няма пари ,ще ти дадат назаем ,да им ги предадеш ,законно по сметка..За това е нужна Митът за ,,Опасна и войнствена Русия..
  • 15 edni

    10 1 Отговор
    Едни от най-големите военно-морски учения се играят от пролетта в близост до границите на Русия. Както виждате, сащисаните се правят на невидими. Мили, кротки, "безопасни, но игли", позитивни в желанията си за "мир и разбирателство" с Агресора. Да, приспиват ги, но не и Шойгу. Него няма да успеят да приспят.
  • 16 Олга

    11 1 Отговор
    Проверено е.Единството им. Дори неведнъж. Несъизмерими величини - цялата съвкупна европейска сган с военна, икономическа мощ, с високомерието си и ненавист СПЛОТЕНА и обединена около Хитлер (сега САЩ) срещу икономически не толкова здравия СССР претърпя позорен крах.
    Искат да опитат пак? Чии болни глави посещават тези фантазии за сплотеност срещу Русия? Ще оздравеят бързо … на оня свят (уви) заедно с маса невинни хора. Сволочи. Заслужават затвор за кръвожадните си действия.
  • 17 2121

    4 1 Отговор
    Пак евреин.Докато евреите в сащ,не изчезнат ще има войни, крадене на пари.Сащ се страхуват от Русия.За страх си е.Руските евреи,не са на страната на сащ.Винаги ще предпочитат Русия.Блинкен трябва да знае ,че Русия, Китай, Индия ,Малките тигърчета не обръщат внимание на простите сащ.Силни са и не може сащ да им извива ръцете,за глупави предложения.

    Коментиран от #18

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Браво

    5 0 Отговор
    Да вярваш на украински евреин си е равносилно на нож в гърба!
  • 20 RuJews buildUSA

    2 1 Отговор
    Ужасът и кошмара за Русия започва след революцията от 1917г донесла само нещастия и трагедии на руския народ и продължава повече от 100г до ден днешен, когато милиони талантливи, образовани и забогатели евреи от Русия и Украйна са прогонени или решават сами да напуснат "комунистическия рай" през 20те-30те години на миналия век и заминават и се преселват в САЩ за да поставят основите на цивилизована съвременна и богата Америка...!!!
Новини по държави: