29 Юни, 2021 21:59 3 817 9

Още една държава ще легализира марихуаната за удоволствие

  • мексико-
  • марихуана-
  • трева

Вчерашното решение на Върховния съд води Мексико по-близо до създаване на един от най-големите в света законни пазари на канабис

Още една държава ще легализира марихуаната за удоволствие - 1
Снимка: shutterstock

Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор заяви днес, че ще уважи съдебно решение, според което правителството и депутатите трябва да легализират марихуаната за удоволствие, засега. Но остави отворена вратичка за организирането на референдум по въпроса, предаде Ройтерс.

Вчерашното решение на Върховния съд води Мексико по-близо до създаване на един от най-големите в света законни пазари на канабис и оказва натиск над Сената да одобри закон за легализация, който е в застой от приемането му от долната камара на Конгреса през март.

„Разбира се, че ще уважим решението на съда и ще направим оценка. Ще видим какъв ще бъде ефектът“, заяви държавният глава на редовна пресконференция в отговор на въпрос за решението на Върховния съд.

Но Лопес Обрадор призна, че има „две гледни точки“ по въпроса за легализирането на марихуаната.

„Ако видим, че това не работи за решаването на сериозния проблем с пристрастяването към наркотици, че не спира насилието, тогава ще действаме“, посочи президентът, който може да изпрати нов закон в Конгреса или да работи за референдум.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А тук

    18 14 Отговор
    Кога?

    Коментиран от #2, #3

  • 2 седни

    17 4 Отговор

    До коментар #1 от "А тук":

    Баце не дава, ще секне гардероба.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ангел

    2 6 Отговор
    От много години съм за легализация на леките наркотици, макар, че никога не бих пробвал. Но заедно с това трябва да се приеме закон, че при нарушение или престъпление от приели наркотици моментално се влиза в затвора след присъда, без протакания и увъртания, като в българските съдилища.

    Коментиран от #6

  • 5 избор

    9 2 Отговор
    Какво може да се очаква от общества , в които се ширят хомосексуализъм и наркотици , под закрилата на правителствата и се опитват да наложат тази политика на всички държави .....на къде са повели човечеството тези политиците и има ли кой да ги спре ?
  • 6 Виж сега

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "Ангел":

    Ефектите от истинските синтетични наркотици и ефектите от димящото растение, са напълно противоположни. Напушените, са подтиснати и не могат да бъдат агресивни, лесно се плашат и са по-отзивчиви, а синтетичните боклуци, винаги водят до агресия, самият ,,махмурлук,, сериозно дразни нервната система, това важи с пълна сила и за алкохола, той също е наркотик, също толкова вреден, също толкова генериращ агресия
  • 7 САЩ Намбър 1

    1 2 Отговор
    След като легализираха тревата в САЩ стана по скъпа и най вероятно консумацията е спаднала.
  • 8 Сър Алтън Джон

    1 0 Отговор
    ...😁...лека полека градят...😁... деградацията...
  • 9 РОКЕН РОЛ

    0 0 Отговор
    МЪКА И ПАК МЪКА ЗА МАКЕДОНСКИЯ ЗЕМЕДЕЛЕЦ ! ??? БАЙ ДАН НАКАЖИГИ ТЕ СА ЛОШИ ТЕРОРИСТИ НАРКОМАНИ ?? ДА ИДВАТ САМОЛЕТИТЕ !!
Новини по държави: