Last news in Fakti

29 Юни, 2021 16:14 3 111 19

Албания са отличниците на Европа! По производство на канабис

  • канабис-
  • трева-
  • албания-
  • наркотици

Разнообразието от участници във веригата за доставка на кокаин между Латинска Америка и Европа улесни увеличаването на наличността на кокаин в Европа

Албания са отличниците на Европа! По производство на канабис - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Албания се споменава като основната държава на произход на канабис в Европа и шестата в света за периода 2015-2019 г., според последния глобален доклад за наркотиците през 2021 г., публикуван от UNODC, глобалният офис на ООН за престъпност и наркотици.

На графиката, публикувана в доклада, „ Основни държави на произход на канабис”, според докладите на страните членки, където са изследвани 71 държави за периода 2015-2019 г., Албания е посочена на шесто място в света, след Мароко, Афганистан, Пакистан, Ливан, Ислямска република Иран.

Според проучването Албания е на първо място в Европа, надминавайки Испания и Холандия. Испания се споменава като осмата в света, докато Холандия е девета, съобщава Balkan web.

Посочва се също, че албанските мрежи, тъй като са важни в търговията с кокаин в цяла Европа, прилагат така наречения бизнес модел „от край до край“, ефективен модел, който изключва трети страни и управлява процеса от началото до края.

"Разнообразието от участници във веригата за доставка на кокаин между Латинска Америка и Европа улесни увеличаването на наличността на кокаин в Европа", се казва в доклада.

В диаграмата албанците представляват значителна част от чуждестранните граждани, арестувани във връзка с индивидуални изземвания на кокаин, изчислени според размера на изземването.

По този начин 25% от арестите от първо ниво в търговията са на хора от албански произход. Освен албанските групи, участващи в разпространението на кокаин в цяла Европа, участват и сърбохърватските групи. Гражданите на Босна и Херцеговина, Хърватия, Черна гора и Сърбия също са се превърнали в ключови играчи при набавянето на големи количества кокаин и организирането на транспорт и продажби на европейски купувачи, сочи докладът.

Заключението е, че това явление е довело до засилена конкуренция и по-чести случаи на сътрудничество между различни групи, участващи в търговията с кокаин, което е довело до по-ефективна верига на доставки, придружени от високи нива на отглеждане и производство на кокаин в Южна Америка, и по този начин се увеличи наличността на кокаин в Европа.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хрян

    13 2 Отговор
    Снимката е трепач
  • 2 Агент 47-платен трол на който си плати

    10 1 Отговор
    Албанската трава е много харна!☺☺Със кеф я пафкаме тука.
  • 3 Имам колега албанец

    16 3 Отговор
    По цял ден гледа някакви видео, и чувам само -полицай, марихуана, канавис, кокаин! Хората там са болни на тая тема, това им е в кръвта! Те и затова искат да влизат в Европа! По-лесно да си разхождат цветята от оранжериите! Обаче Европа има ли затвори да ги поеме всичките?
  • 4 Петров

    15 2 Отговор
    Албанската трева е доста по-добра от Петричката. Освен това е и по-евтина.

    Коментиран от #6

  • 5 Последния Софиянец

    5 2 Отговор
    С Хасан редовно пушим албанска трева, преди да си легнем.
  • 6 Sss

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Петров":

    Много си фалеч от истината.
  • 7 Що за гьон

    10 1 Отговор
    Албания - завод и ферма за наркотици,Мачердонията със сегрегираща Конституция. Що за нахалство и гьонсурат от страна на авропийците-кръвопийци?
  • 8 Хубава работа, ама ...

    18 0 Отговор
    От една страна Европа пищи от албанската мафия и невъзможността да се бори с нея, от друга иска да си отвори границите за 'отличниците' ?! Явно 'Големият батко' и НАТО, имат думата. Евро-атлантически ценности и идеали :-)

    Коментиран от #10

  • 9 затова ли

    11 0 Отговор
    от ЕС толкова настояват да приемат албания и македония, за да имат комисарите какво да пафкат щото явно си нямат друга работа.
  • 10 правило

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "Хубава работа, ама ...":

    явно и за албанската мафия важи правилото "кучи синове, ама наши"
  • 11 КОЙ

    4 0 Отговор
    И тия искат в Евро съюза - за да си разпространяват дрогата по лесно

    Коментиран от #13

  • 12 Нормален човек

    3 0 Отговор
    Тия Холандия веднага ще ги приеме, а също и наркоманите в европарламента 🤣
    Очевидно са преизпълнили условията за членство 😛
  • 13 Мах

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "КОЙ":

    Ми нормално, щом има пазар нека. Успех им пажелавам.
  • 14 смех

    1 0 Отговор
    и Западна Европа е отличник! По разпространение на наркотиците и прибиране на печалбата.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 😁😁😁

    0 0 Отговор
    Да ви п.и.к.а.м на тревите и брашното
  • 17 Полковник РУМНО

    4 0 Отговор
    Нe нa влизaнeтo нa РCМ в EC. Влизaнeтo oзнaчaвa крaй нa бългaрcкaтa aзбукa, пиcмeнocт и иcтoрия. Гърция вoди прeгoвoри 28 гoдини и нaкрaя РCМ ce cъглacи c уcлoвиятa нa гърцитe.

    Коментиран от #18

  • 18 Румяна

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Полковник РУМНО":

    ПОДКРЕПЯМ! Време е да се сложи край на геноцидът над Българите в Македония!
  • 19 РОКЕН РОЛ

    0 0 Отговор
    ОТ НЕЯ ОЩЕ КОТО ДЕТЕ БАЙ НАРКО ЗЕМЕДЕЛЕЦА СЕ ЗАРЕБИ ! И ПОЧНАХА ЕДНИ МЕЧТИ ??? БАЛКАНИТЕ МОИ ДО ЧЕРНО МОРЕ ТА ПОСЛЕ И ЕВРОПА идва на колене в СКУПИ !! СЪЗДАВАНЕ НА НАЙ ГОЛЯМАТА ПЛАНТАЦИЯ В СВЕТА ! А ТАМ АРАБИТЕ ДА ОТПАДНАТ КАТО КОНКОРЕНЦИЯ НАК8АЗАНИ ОТ САШ И МЕХИКО СЛОЖИХА ПРЪТ В КОЛЕЛОТО НА ОБРАТА ! А МА ТЕ СА БЛИЗО НАШТИ ХОРА ЩЕ ГИ НАХРАНЯТ ?? А БАЙ НАРКО ОТ ПО- ЗАВИСИМ НАЙ ???
Новини по държави: