Last news in Fakti

2 Юли, 2021 08:42 3 019 52

Путин забрани действията на СССР да се приравняват с тези на Германия

  • русия-
  • закон-
  • владимир путин

Одобри ново законодателство

Путин забрани действията на СССР да се приравняват с тези на Германия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Русия прие закон, който забранява отъждествяването на действията на Съветския съюз с тези на Германия по време на Втората световна война, съобщи ТАСС.

Решението забранява и отричането на основната роля на страната в победата. Законът беше одобрен от руския държавен глава Владимир Путин.

Той настояваше за въвеждане на промените. Те бяха реализирани от председателя на руския парламент Вячеслав Володин.

Законът беше приет на първо четене от руския парламент през май, като предстои да бъде одобрен окончателно. Забраната важи за публични изяви, показ на произведения на изкуството и медийни публикации, оспорващи ролята на Съветския съюз.

Преди повече от десет години Европейският парламент прие резолюция, осъждаща престъпленията на комунизма. Приета беше и резолюция за оценка на престъпленията на комунистическия режим, приравнени с германските.

Руското правителство отхвърля подобни тълкувания.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    32 14 Отговор
    Много Ясно!
  • 2 Софиянец

    28 52 Отговор
    Жужи полуръста го е страх от истината. Хуманитарна мисия в Европа имали азиатците, още не можем да излезем от хуманитарната криза вече 76 години.

    Коментиран от #7, #51

  • 3 Viki

    34 28 Отговор
    Великан е! Респект!
  • 4 нашия

    20 25 Отговор
    кой туупанар изобщо може да му мине мисълта да го приравнява,че да трябва и закон срещу това....направо не е истина колко болни мозъци има
  • 5 МОЧА трябва да се разруши!

    29 48 Отговор
    Комунистите са избили и тероризирали много повече народ от нацистите ! Всички страни в соц лагера бяха подложени на масов терор и геноцид над интелигентните и свободолюбиви хора.

    Коментиран от #18

  • 6 фактът

    14 20 Отговор
    "Възраждане" да си проверят с Москва опорните си точки - Путин е заложил оцеляването си на еврото - 40% от резервите на Русия са в евро, 40% от цялата търговия на Русия е с Европейския съюз!
  • 7 лъскат саби щитове

    27 7 Отговор

    До коментар #2 от "Софиянец":

    Айде сега руснаците били азиатци а за китайците които превзеха Света нищо те не са ли азиатци 🤔😆🇨🇳🤣
  • 8 !!!?

    21 32 Отговор
    Европа е заложник на Сталинския СССР и Хитлеристка Германия, който са главните виновници за ВСВ ! Тази Истина не може да се забрани със никакъв закон !!!?

    Коментиран от #9, #41, #42

  • 9 гадно

    23 11 Отговор

    До коментар #8 от "!!!?":

    Главните виновници за ВСВ са синовете на Давид те докараха Хитлер на власт само, че той им обърка сметките като първо подпука тях.
  • 10 JEFF

    26 16 Отговор
    Само болни мозъци могат да гласуват закон против исторически факти и истини. Така се подменя историята в полза на агресори.
  • 11 За жалост

    16 4 Отговор
    няма закон за tъпотията иначе ти щеше да имаш три доживотни.
  • 12 !!!?

    20 25 Отговор
    Имало един цар, който забранил на Народа, да казва, че е гол ! Така и Путин може да забрани да го наричат убиец !!!?
  • 13 Кой каза?

    24 11 Отговор
    Славяните са подхора,всеки "ариец" има правото и задължението да ги убива при всеки неприятен поглед,кой каза че от Русия трябва да остане само 3% население,и то от 3 до 5 годишни с "арийски" черти хлапета русо-синеоки,които да бъдат претопени в детски домове и правилно възпитани в германски дух? Ами Адолф Хюдлер го каза,дето си криеше потеклото,грозният мумун с големия "неарийски" нос и въобще неарийски визия.Хитлер ли нападна СССР на 22 юни,неделя,1941 г.или обратното? Ей,бг русофобчета,траем ви от 31 години и 8 месеца,търпението ни вече е на финал.Внимавайте.Иначе Белене ще ви се стори като Дубайски хотел с 4 камериерки и закуска на легло...

    Коментиран от #15, #32

  • 14 ARGON

    9 15 Отговор
    Комунизмът е еврейско изобретение, с цел противопоставяне на различните класи (класова борба) вместо обединяването им, разделението им и контрол над обществото. Юдеинът Карл Маркс (еврейско име - Леви Мордехай) е потомък на наследствени равини. Комунизмът е преработен еврейски талмуд за подчиняването на гоите.
  • 15 Ъъъъ ...Ко каза ко

    5 11 Отговор

    До коментар #13 от "Кой каза?":

    2% сте чугуните ... и прогресивно намалявате :))))))

    Коментиран от #20

  • 16 Няма спор

    12 12 Отговор
    "СЪРП И ЧУК" Е РАВНО НА "СВАСТИКСА"..
  • 17 барчо

    18 7 Отговор
    Що се отнася до това, кой изнесе на гърба си победата над Германия през ВСВ е напълно ясно, че това е руската държава. Да попитам след като комунизма е обявен за извън закона и като престъпен, защо робовладелския строй не е обявен за такъв за престъпен??? Защо управлението и самото въздигане на буржоазите във Франция и френската буржоазна революция не е обявена за престъпна, след като там са избивани инакомислещите не само по време на революцията, но и дълго след това??? Защо не се обявят за престъпни войните водени след ВСВ с достатъчно много жертви, като Корейската, Виетнамската и т.н.??? Или просто капитала се застрахова да не би да улесни комунизма да се завърне??? Историята ще се повтори ... след години. Комунизма и преди е обявяван за престъпен. Само не мога да разбера какво точно е престъпното на комунизма? Това че всеки има право на труд и равно заплащане за еднакво положен труд и да не изброявам. Тези, които са вършили престъпления си понасят последствията. По тази логика в САЩ след убийствата на американците от африкански произход от полицията, както и на всички останали убити от полицията ще трябва капитализма да се обяви за престъпен??? Той, разбира се може да се обяви и по много други показатели като такъв, но когато дойде следващия строй ще го направи със сигурност.
  • 18 боил

    12 5 Отговор

    До коментар #5 от "МОЧА трябва да се разруши!":

    Кои са избили , такива дето забогатяват , а държат народа в бедност . Коя интелигенция са гонели , като днешната , която лъже и извърта истината за историята .... прави са били комунистите , защото днешното време доказва , че по демократичен начин , обществото не може да им вземе власта и те ще си крадат без край .55374

    Коментиран от #19

  • 19 боиле МЪРiiiШО

    9 9 Отговор

    До коментар #18 от "боил":

    ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН

    Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г.

    Чл. 1. (1) Българската комунистическа партия (тогава именуваща се Българска работническа партия /комунисти/) идва на власт на 9 септември 1944 г. с помощта на чужда сила, обявила война на България, и в нарушение на действащата Търновска конституция.
    (2) Българската комунистическа партия е отговорна за управлението на държавата във времето от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г., довело страната до национална катастрофа.





    Чл. 2. (1) Ръководствата и ръководните дейци на Българската комунистическа партия са отговорни за:
    1. целенасоченото и преднамереното унищожаване на традиционните ценности на европейската цивилизация;
    2. съзнателното нарушаване на основните човешки права и свободи;
    3. безпрецедентната разправа с народните представители от ХХV Народно събрание и всички невинно осъдени от така наречения "Народен съд";
    4. моралния и икономическия упадък на държавата;
    5. установяването на централизирано директивно управление на икономиката, довело я до разруха;
    6. погазването и отмяната на традиционни принципи на правото на собственост;
    7. рушенето на моралните ценности на народа и посегателството срещу религиозните му свободи;
    8. провеждането на непрекъснат терор срещу несъгласните със системата на управление и срещу цели групи от населението;
    9. злоупотребата с възпитанието, образованието, науката и културата за политически и идео

    Коментиран от #21, #43

  • 20 Прогресивно се увеличаваме

    0 3 Отговор

    До коментар #15 от "Ъъъъ ...Ко каза ко":

    Чугунът вечно млати дървото,дървеняците и талашита въобще..
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Генчо

    9 6 Отговор
    Хитлер вилня из европа 5 години а СССР 45 , престъпленията на СССР срещу човечеството са безгранични

    Коментиран от #45

  • 23 Олга

    8 6 Отговор
    Европейци със зацапаното си историческо колониално и нацистко минало (фактически цялата Европа заедно с Хитлер воювала против СССР) сега искат да вземат РЕВАНШ и да почистят облика си от престъпленията. Не могат да простят руската победа и своя провал във най-страшна война в човешка история.
    Но безкруполния евроелит явно е изпаднал в несвяст със своето, щом отворил устата си на история, коята не може да бъде преиначена под техния вкус защото имало НЮРНБЕРГСКИЯ ТРИБУНАЛ, който поставил всички точки над и. Той казал последната си дума кой е престъпник и кой е пострадалия.

    (Една подробност: стенографистки,които работили в съдебната зала и видели страшните снимки и др.доказателства на нечовешките жестокости на “цивилизованите ”европейци над жени и деца,след работата и преживян стрес били принудени да разтоварват психиката си с някоя доза на твърди напитки.Иначе не можали да се справят с шока.)

    Коментиран от #26

  • 24 боил

    4 3 Отговор
    Можете да ми триете коментара , но това е истината , а не соросоидната пропаганда на оня по-горе

    Коментиран от #25

  • 25 МЪРiiiШО

    6 4 Отговор

    До коментар #24 от "боил":

    Напиши си коментара с човешки думи, да не ти го трият, за да го прочета и аз, че ми е интересно като как защитаваш престъпници обявени със ЗАКОН!!!!!
  • 26 Альоооу

    6 7 Отговор

    До коментар #23 от "Олга":

    мамаша общата , я ходи си дома у Мухос@нск, Сибир..нямаш работа в Европейска България, та те НЕЩЕ!!!!!!!
  • 27 Казуар

    8 5 Отговор
    Значи в подялбата на Полша с Германия, СССР не е участвал. Такива закони могат да се издават само в диктаторска държава.

    Коментиран от #36

  • 28 Тошко

    6 4 Отговор
    Путлер няма нищо общо с Хитлер! Ха ха ха....
  • 29 Рико

    8 4 Отговор
    Със закон "нареждаш" ... как да се чете историята?! Освен всичко друго е и смешно. /Точно толкова смешно колкото и непризнаването на арменския геноцид : ами то е исторически факт, какво означава "не признавам"./ Преди казваха "Историята трябва да се чете от марксиско-ленинска позиция"(!?). Същото и днес.
  • 30 Вида

    9 6 Отговор
    Действията на СССР = действията на Германия! През цялото време на ВСВ!
  • 31 Рико

    5 4 Отговор
    Има ли управлението в Москва днес, параметрите и характеристиките покриващи понятието - Фашизъм-?
  • 32 Българин

    4 7 Отговор

    До коментар #13 от "Кой каза?":

    Тоя Хитлер е бил много мекошав.Щял да остави цели 3% руснаци живи.Лигльо!

    Коментиран от #35, #38

  • 33 Го4о

    5 2 Отговор
    На мен голямо впечатление ми направи вчера изваждането на показ "мумията" на Нора Ананиева по случай годишнина на конституцията! КАКЪВ ЗНАК Е ТОВА ! От нея първо чухме израза:"Ще ви направим долара 3,000 лв. и тогава ще ви дадем властта!"

    Коментиран от #37

  • 34 Рико

    5 6 Отговор
    СССР е в гробищата. Путин от гробищата ли получи пълномощно да защитава СССР? Да го покаже. Нотариално заверено.
  • 35 Рико

    5 7 Отговор

    До коментар #32 от "Българин":

    От 1918 до 1922(докогато е жив) Ленин загиват 10.5 млн руснаци; Сталин избива 30 млн руснаци; Хитлер убива 6 млн руснаци. Ленин има мавзолей в центъра на Москва, другите защо нямат?
  • 36 Гост

    5 5 Отговор

    До коментар #27 от "Казуар":

    А подялбата на Чехословакия, при това не без участието на Германия, същата тази Полша, Великобритания и Франция, при това значително по-рано?! Или това не е важно?! А важно ли е, че единствено Съветски съюз се опита да защити целостта на Чехословакия, но същата тази Полша не разреши преминаване на съветските войскови съединения през територията й, с цел защита на Чехословакия?!
  • 37 Българин

    8 1 Отговор

    До коментар #33 от "Го4о":

    Какви червени куфарчета?Раздавахме цели заводи. - Нора Ананиева
  • 38 Рико

    4 4 Отговор

    До коментар #32 от "Българин":

    Германските генетици са определили колко процента от населението на страните е годно за приобщаване към развитата човешка раса. Напр. при украинците процентът е 25. При руснаците е 0. Не три ,нула са процентите. И друг такъв народ с 0 няма! Германската генетика по онова време е №1.

    Коментиран от #40

  • 39 !!!?

    5 3 Отговор
    Никакъв закон не може да отмени престъпленията на сталинска Русия, заради престъпленията на хитлеристка Германия !!!?
  • 40 Планът Ост

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Рико":

    е интересно четиво, но и той като Талмуда ужасява! Никой човек няма право да определя кой има право на живот и кой не, нито да владее човешки същества! Гадното е, че всичко това в момента се прави спрямо теб, спрямо мен, спрямо всички ни!
  • 41 Сгрешена изходна позиция

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "!!!?":

    Виновниците трябва да търсиш в по-западни територии!
  • 42 Подкрепям

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "!!!?":

    Подкрепям!
  • 43 Ясно, без обиди не минава

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "боиле МЪРiiiШО":

    Казвате на бялото черно! Прочетете България до 1944 и до1989 като статистически данни тогава пишете! Всичко останало е лъжа! Вярвате ли си, или сте от поколението на дъгата?

    Коментиран от #44

  • 44 Рико

    1 4 Отговор

    До коментар #43 от "Ясно, без обиди не минава":

    Каква статистика ,бе човече - паричната единица на държавата м/у 1944 и 1989 не важи днес! Държавата толкова нищо е била,че и паричните и знаци не важат.
  • 45 Рико

    1 3 Отговор

    До коментар #22 от "Генчо":

    София и Берлин трябва да изградят здрава политико-икономико-военна линия. Германия да дисциплинира Европа от Север, България - от Юг.Европа има нужда от това.
  • 46 Олга

    3 0 Отговор
    За Европа. Там възникнала расова теория за избрани хора, свръхчовеци (както, впрочем, и комунизъм). В Европа всичко се връща към основите й под благолидните лозунги и появата на Хитлер като явление е било закономерно,тъй като цялата им философия и култура е построена върху неравенство на нациите на превъзходство на бялата (арийска) раса и дори сред белите според тях има по малко пълноценни (славяне). Носители на тази идеология Хегел, Кант, Ницше, Вагнер (с Вагнер дружил Хитлер), Мартин Лутер (лутеранство), француз Габино,Чембърлейн и т.н. Идеологията им е източник на нацизма. Според тях войната пречиства света, за това те нямат никакви скрупули да унищожат непълноценни хора и народи и да захванат чуждо пространство.

    Коментиран от #47, #48

  • 47 Рико

    2 1 Отговор

    До коментар #46 от "Олга":

    Пренаселеността на земята може да се избегне по два начина: активен и пасивен. Активният е войната; пасивният-епидемиите.
  • 48 Рико

    1 1 Отговор

    До коментар #46 от "Олга":

    Вълк в гората и щука в реката. Без тях гората и реката ще боледуват. Закони на Природата.
  • 49 Нормален

    0 0 Отговор
    Той е забранил на добитъка, на мен как ще ми забрани?
  • 50 Сър Пичук

    1 4 Отговор
    Колкото и да се пъне, не може да промени историята!
    В Русия тя се фалшифицира, но навън не може!

    Коментиран от #52

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Рико

    1 1 Отговор

    До коментар #50 от "Сър Пичук":

    Казват на историята ... каква да бъде?! Ами тя вече се е състояла! Това не са редовни хора и място за коментари няма. Такива са за освидетелстване и изолация.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания