Last news in Fakti

3 Юли, 2021 09:14 2 187 9

Путин уверява Макрон: Русия е за диалог, но зависи от ЕС

  • путин-
  • макрон-
  • русия-
  • франция

Путин и Макрон се срещнаха във Франция през август 2019 г.

Путин уверява Макрон: Русия е за диалог, но зависи от ЕС - 1
Снимка: БГНЕС

Русия е готова да възобнови всеобхватен диалог с Европейския съюз. В това увери в телефонен разговор руският президент Владимир Путин френския си колега Еманюел Макрон, съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС.

"Страните се споразумяха, че изграждането на конструктивни и предсказуеми отношения между Русия и Европейския съюз, връщането към нормален и основан на доверие диалог ще улесни разрешаването на такива проблеми като киберсигурността, борбата с международния тероризъм, здравеопазването, климата, уреждането на регионалните конфликти", заявиха от Кремъл заяви и добавиха, че Путин подчертава, че Русия е готова за това, ако Европейският съюз демонстрира истински реципрочен интерес, уточнява news.bg.

Двамата президенти съсредоточиха специално внимание върху "проблемите на стабилността и сигурността на европейския континент", се казва още в съобщението. "Беше отбелязано, че споразуменията за установяване на съвместна работа за формиране на нова архитектура на сигурност и доверие в Европа, постигнати от двамата президенти във Форт де Брегансон през август 2019 г., все още са актуални".

Путин и Макрон обсъдиха и двустранните отношения. "Страните обсъдиха подробно широк кръг от въпроси на руско-френското сътрудничество в международните отношения, каза Кремъл. Руският и френският президенти обсъдиха и въпроси на двустранното сътрудничество, преди всичко в търговско-икономическата сфера, както и в енергийния сектор и в областта на културното и хуманитарното сътрудничество".

Припомняме, че в края на юни, Макрон обяви, че за стабилността на Европа бил необходим диалог с Русия, докато той се опита да убеди своите неохотни колеги от ЕС да обмислят преговори с Москва.

Разговарянето с руския президент Владимир Путин "е необходимо за защита на нашите интереси и на стабилността на европейския континент, но то ще бъде изискващо, защото няма да се откажем от нито една от нашите ценности", увери той, при пристигането си на срещата на ръководителите на страните членки на ЕС в Брюксел, на която бяха обсъдени отношенията на Общността с Русия.

"Не можем да останем в чисто реактивна логика, що се отнася до Русия", настоя още френският държавен глава и допълни: "Надявам се, че можем с истинско европейско единство и координация да проведем този ... диалог."

Путин и Макрон се срещнаха във Франция през август 2019 г. Тогава двамата президенти подчертаха необходимостта от стратегически диалог между Москва и Париж. Поканата на Путин за лятната резиденция на френския президент беше тълкувана тогава като интерес на Макрон да види Русия да се събере с Европа "от Лисабон до Владивосток".


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 20 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Варненец

    15 9 Отговор
    Не го виждам ЕС. През 1991/3 и 2020 г бях в Немско. Разликата е огромна - то вече няма Германия, става Афро-Азия. Срам и ужас.

    Коментиран от #8

  • 2 Стоманеният пръст/Стальной персть/

    13 8 Отговор
    Не е "златното пръстче" на Воленко.Когато Вовата леко назидателно го изправи,значи е крайно време "някои" да се позамислят..
  • 3 В.В.П.

    8 5 Отговор
    Мисля ,че се УВЕРЯВАТ ,взаимно..!!.Франсетата учат руски..Не вярват ,че Ермитажа ,е по красив от Лувр.!!
  • 4 Париж

    4 5 Отговор
    Да живее Франция да живее Русия!

    Коментиран от #6

  • 5 Рико

    8 8 Отговор
    Какво размахва пръст това милиционерче. Стига куртоазия, поставяите го на мястото му. Т.е. на боклука.
  • 6 Рико

    7 4 Отговор

    До коментар #4 от "Париж":

    Французите събориха Бастилията, когато руснаците съборят Кремъл,тогава ще слагаш двете страни една до друга.
  • 7 От страни

    6 7 Отговор
    Младоевропейците, когато настояха да не се кани Путин на самит с ЕС направиха голяма грешка. Направи я Джонсън. Трябваше му на всяка цена да няма среща на Меркел с Путин и на Макрон с Путин преди той самият да се срешне с Путин. Путин му отказа. През устата на Лавров Путин каза на Джонсън: "докато приказвате онези глупости за отравянетата среща няма да има". Джонсън активизира своите кукли в кукления театър и ето че всекви Литви са против срещата с Путин. Ама това беше играта на Меркел и тя изигра Джонсън. Меркел изобрази желание да покани Путин на самит обаче тя не искаше самит, тя искаше да се срешне директно Германия Русия без боклуците и тя успя. ЕС отказа и тя има пълно право да се среща и да си урежда работите с Путин. Макрон, оня пък обяви нависоко че се среща с Путин когато си поиска и не му трябва ЕС за тази работа.
  • 8 От страни

    4 5 Отговор

    До коментар #1 от "Варненец":

    Това е диверсия от страната на САЩ и Англия. Вкарват ги с милиони, дават им помощи и когато дойде момента ще спрат помощите и ще им дадат заповед. Белите ще бъдат изклани за дни. Мисля че проблемите с тях ще започнат още до края на лятото. Такива проблеми, че тези изнасилвания на германките ще изглеждат като игрички. Англия напусна ЕС и има намерение да го уничтожи. Вируса не помогна, ще пуснат нов ама ще достигнат целта. то май оттам тръгнаха тези нови штамове.
  • 9 ДЖУДЖА ВЕ

    8 0 Отговор
    с тую пръстенце у уную дупченце ли ша бъркаш?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания