Last news in Fakti

3 Юли, 2021 11:52 5 947 34

Северна Македония да защити националните интереси

  • северна македония-
  • преговори-
  • християн мицкоски

Призив на Хрисиян Мицкоски

Северна Македония да защити националните интереси - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Северна Македония е спряна по своя път към ЕС, заради слабата дипломация на македонския премиер Зоран Заев. Това обяви лидерът на македонската опозиция Християн Мицкоски, цитиран от Нова Македония.

Опозицията настоява националните интереси на страната да бъдат защитени. Мицкоски смята, че правителството не е запознато с дипломацията.

Според него в страната не са реализирани реални реформи. Обвинява премиерът, че се опитва да изтъргува националните интереси, за да се хареса на съседни държави.

Опозиционерът смята, че това само отдалечава страната от ЕС. Според него страната се управлява от бизнесмени, а не от политици.

Мицкоски призова управляващите първо да намерят консенсус по националните въпроси. Той ще предложи документ, който да защити основните теми, които страната трябва да защитава в преговорите за присъединяване.

Северна Македония търси споразумение с българското правителство, за да стартира европейски преговори.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Абе

    25 0 Отговор
    как да ти кажа не е само до дипломация :)
  • 3 Факти?????

    57 0 Отговор
    Да не сте високоговорител на тия?Стига с тая Македония. Боли ме онова нещо за тия.То бива омраза и простотия.В най жестоката студена война така не сме врякали срещу НАТО както тия простаци срещу България.Нито ще ходя там нито каквото и да е.Простаци.Тия живеят още времена на Югославия
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 КъвМВнР,EU нанай

    32 0 Отговор
    Бившите югопровинции, са само АДМИНИСТРАТИВНИ ОКОЛИИ на Титовата комунистическа диктатура, така че за история и граници не може да се говори според международното право. Титовите околии превърнаха конкурса Еуровизия , в юговизия,на принципа ти на мене,аз на тебе,а художествените состойнства са последното нещо на което обръщат внимание.Трябва, високо и ясно да заявим на Евросъюза,че както е тръгнало,титовите мекерета ще го превърнат в югосъюз,за който не сме кандидатствали .Ако сме искали , щяхме да сме в титовата диктатура..Да се определи на ротатицонен принцип,само една от бившите околии да има право на глас.Сега и с преговорите за ЕС, нахално ни притискат убразования ,с история, която може да се напише на SMS- Словения , македония /югозападна България , Босна, Хърватска.Черна гора е уникален случай, като страна победителка в І световна война , тя изчезва , анексирана от сърбия.Същото е чакало България , ако и тя беше в Антантата, слоред руските планове .Опитите на нашите съседи не успяха единствено заради президента на САЩ Уидроу Уилсън.Към нашето МВнР , искайте повече от максималното , втвърдете тона към сърбомарсианците , по -твърд , по -дебел , крив във всички посоки.Няма македонска история преди 1991г., или след 2018 от когато е рсм.Всичко преди това е българска история -НЕ ПРЕПЛЕТЕНА , НЕ ОБЩА , НЕ СЪВМЕСТНА , САМО БЪЛГАРСКА !!! Ако сакат и да е тяхна , да си признаят , че тогава са били българи..Северомарсиански идентитет , след2018г. .Така , ка
  • 6 ЧРД-на 2.08.1944.

    25 0 Отговор
    Важен етап от развитието на македонската тематика представлява събитието от 2 август 1944г. На тази дата се провежда първото заседание на АСНОМ (Антифашистко събрание за народно освобождение на Македония) в манастира "св. Прохор Пчински" и провъзгласява Вардарска Македония за съставна федерална република на Югославия. Взети са редица важни решения: АСНОМ е обявано за върховно законодателно, изпълнително и представително тяло; Декларация за права на гражданина на демократична Македония; обявен е македонският език за служебен в македонската държава. Няма избори, постовете се заемат от стари комунисти с авторитет. Създадена е първата свободна македонска държава, в която влиза като равноправен член във федеративна Югославия.1 В българската столица идват дори Светозар Вукманович-Темпо (създателят на Македонската комунистическа партия- МКП) и секретарят на ЦК на МКП Лазар Колишевски. Те нанасят критики върху политиката българските комунисти спрямо развитието на македонския въпрос и настояват за по-скорошно обединение на Пиринска Македония към "държавата- майка" със столица Скопие. Движението за активна денационализация и антибългарска пропаганда в македонските земи добива все по-големи размери. Започва изопачаване и фалшифициране на историческото минало и дейността на ВМРО. Извършва се подмяна на българските фамилни имена, преименуване на сгради, исторически паметници и т.н.
  • 7 противоречие

    32 0 Отговор
    макетата се опитват да влязат в ЕС с политика, която е в противоречие с европейските принципи и на всичко отгоре обвиняват другите, че не ги разбират. Трябва доста време за зреене и развитие.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 КъмМВнР,EU нанай

    24 0 Отговор
    Към нашето МВнР , искайте в пъти повече повече от максималното , втвърдете тона към сърбомарсианците , по -твърд , по -дебел , крив във всички посоки.Няма македонска история преди 1991г., или след 2018 от когато е рсм.Всичко преди това е българска история -НЕ ПРЕПЛЕТЕНА , НЕ ОБЩА , НЕ СЪВМЕСТНА , САМО БЪЛГАРСКА, не мултиспектърна !!! Ако сакат и да е тяхна , да си признаят , че тогава са били българи..Северомарсиански идентитет , след2018г. .Така , като сега се пазари , като на хайван пазар заюзаев, като ромски джамбазин .Искайте 200, за да се спазарите на 100%.За тях сторическа истина и други принципи не важат . Има дати , задължително да влязат в договорите.
  • 10 Заблудена крава

    25 0 Отговор
    Да си оставим нашата история, за вашите желания! Историята в започва от 1946г. Преди това сте българи, а днес сте потомци на татарите! Аде Чао!
  • 11 tomito

    26 1 Отговор
    Тия винаги ще са вечно недоволни.И затова никакви добронамерени жестове не трябва да се допускат.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 българка

    30 1 Отговор
    Вашата история започва от 1945 г., друго няма. Другото преди 1945 г. е наша история!
  • 14 Скопие лъжат че са бедни!

    2 13 Отговор
    Къде е съкровището на цар Александър Македонски Велики което е заграбил от половината свят?! Само златото е над 5 000 тона отделно хиляди тонове сребро и хиляди хиляди карати скъпоценни камъни и други! За сравнение днес САЩ имат 8 000 тона злато.Четете в интернет има и филм на английски език в YouTube
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    16 0 Отговор
    Става много лесно !Писал съм неведнъж!Като иска евросъюз става България и одма е в съюза!
  • 19 Грогу

    22 0 Отговор
    Егати надутите папуняци. Понеже са много хитри , сега са на никъде ... нито ЕС ще ги приеме , заради нашето вето , нито Русия ще ги иска , защото са в НАТО. Една Сърбия им остана и Албания ....
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Кюстендилският

    25 0 Отговор
    Нема РСМакедония ! Има Вардарска България !!!
  • 22 Павел пенев

    19 0 Отговор
    На този Мицкоски истинското име е българско, а всичките му роднини са с български паспорти. Нека знае че РСМ сама се спира по пътя за Европа, а Сърбия и Гърция им пречат още повече. За това Паисий е казал че са неразумни юроди.

    Коментиран от #23

  • 23 ТакоФи хибриди

    12 1 Отговор

    До коментар #22 от "Павел пенев":

    Роднините му български,а той по ген хибрид от сърбомани и куци власи. И Блаже Конески е такоФ,и Киро Глигоров е такоФ ,и Любиша Георгиевски е такоФ.
  • 24 кендров

    16 1 Отговор
    Голямо невежество од българска страна..какъв бе Българин да ти бил Мицкоски ..ами той е од Кичево Поречйе найсръбоманските предели във Вардарско..отам са излегли само сърбски четници..а мицкоски и ДПМНЕ са ултра сърбошовинистична партия и патолошки българофоби..и те ще поемат властта в РСМ..Мицкоски със всички сили ще работи за остта Белград Атина..
  • 25 Колев

    15 0 Отговор
    ОМРАЗОКЕДОНИЯ става толкова нагла че сама ще се унищожи накрая.
    Токова държание само комунистите могат да демонстрират.Спрете да се занимавате с тази исмислена от нищото околия на България, която първи в света сами признахме и жестоко сбъркахме.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Българско Маке

    15 0 Отговор
    Ще им пратим учители да ги научат да пишат и говорят правилно Български език и после ще ги приемем в Европейския съюз под името БЪЛГАРИЯ
  • 28 истината

    13 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Северна Македония трябваше да бъде разделена между България и Албания. Така половината макета вече щяха да са европейци.
  • 29 Чипът

    8 0 Отговор
    Аз лично съм за приемане на РСМ в ЕС. В един средносрочен план за договаряне от 200 до 500 години
  • 30 Борис

    10 0 Отговор
    МиЦОЦКИ, безродни северночукарецо, бълдъза ти Стевица, барабар с целата ти рода да връщат българските пасоши и да стоите по-далеч от България. Нема по-неблагодарно племе от вас, нема и да има.
  • 31 Полковник РУМНО

    3 0 Отговор
    Нe нa влизaнeтo нa РCМ в EC. Влизaнeтo oзнaчaвa крaй нa бългaрcкaтa aзбукa, пиcмeнocт и иcтoрия. Гърция вoди прeгoвoри 28 гoдини и нaкрaя РCМ ce cъглacи c уcлoвиятa нa гърцитe.
  • 32 Пирински орел

    4 0 Отговор
    Македонските политичари работат против интересите на държавата си. Наглата и долна фалшификация няма да ги направи велики, забележителни или интересни. Идентитетот им минава през България, колкото и да не им харесва това, но това е и историческата истина. Рано или късно историческата шизофрения на македонските политичари трябва да бъде излекувана.
  • 33 РОКЕН РОЛ

    1 0 Отговор
    ПРЪЦНАЛ КРИСТИЯН ДА ГО ЧУЯТ ЧАК В ЕВРОПА ??? И ПОЛИТИКА И ПРЪЦКАНЕ СА С П АМА РАЗЛИКАТА ГОЛЯМА И ТВОЙТА ИСТОРИЯ ЗАПОЧВА И ЗАВЪРШВА С ГОЛЯМО П УТКА УТКА УТКА
  • 34 ле ле

    0 0 Отговор
    През сев.македония албанци ще окупират Европа, те се разможават по-бързо от китайците..Така сърбите загубиха Косово..
Новини по държави: