Last news in Fakti

3 Юли, 2021 12:20 4 936 43

Решението на България е безпринципно

  • северна македония-
  • зоран заев-
  • българия

Това заяви Зоран Заев

Решението на България е безпринципно - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

ЕС няма право да определя местоживеенето и идентичността на Северна Македония. Това обяви македонският премиер Зоран Заев, цитиран от Нова Македония.

Премиерът настоява, че неговата страна споделя европейските идентичност и култура. Според него е важно тя да сподели европейските икономически и обществени стандарти.

Македонското правителство се надяваше да започне европейски преговори след срещата на върха. Това не стана след решение на българското правителство.

То настоява първо да бъдат решени двустранните въпроси. Заев определи като безпринципно решението на България.

Неговата страна е приела спирането на преговорите като разочарование. Той припомни, че международната общност е призовала за намиране на решение, но българските представители не са намерили вариант за такова.

Основната идея е Балканите да станат регион на мир и просперитет, който си сътрудничи с ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 41 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    97 0 Отговор
    Макеееее. Ти си мислиш, че Александър Македонски е маке, а не грък. Толкова злокобно си тръкнато, че не е истина. Връщай паспортите, които ти шитна шкембе торба бе! Веднага да им се изгони консула на тия и да се затвори Границата.

    Коментиран от #38

  • 2 Скорпи

    93 1 Отговор
    .....Приоритет на Балканите......не и за сметка на България....Зайо...
  • 3 zeus

    111 1 Отговор
    Стига с тези глупости за европейски ценности, кажете си, че до 1944та година сте били българи и да приключва драмата.

    Коментиран от #20

  • 4 смерш

    85 0 Отговор
    Както е казал мъдрия Български Народ "Не вижда гредата в собственото си око,гледа клечката в окото на комшията"!
    С две думи типичен Български/Македонски/политик!
  • 5 фен на сидеров

    56 2 Отговор
    омразата и неприязънта към съседа - първа европейска ценност, към която се придържате стриктно ! време ви е за ЕС безпрекословно !

    Коментиран от #8

  • 6 Абе македонско девойче

    36 5 Отговор
    Дръж на Русията,що ти е този ЕС? Ние "бугарете" като сме Там,че какво?! И вие го знаете,но що се врете е неизвестно,сигурно гоните някой заек,когото ние не виждаме..

    Коментиран от #33

  • 7 Даа

    71 1 Отговор
    Браво на служебното правителство, което отказа да подкрепи Македония за ЕС, докато не си изчистят историята и учебниците от лъжите и антибългарските писания! И жалко за Бойко, който обвини правителството, че по този начин двата народа ще се намразят!
  • 8 Българин

    15 3 Отговор

    До коментар #5 от "фен на сидеров":

    Фен на Сидеров ...и ми бяхте под шапката на Патриотите...безродници...
  • 9 БАЙ Х@Й ‼️

    55 0 Отговор
    Друже ::: Северномакедонската азбука е вариант на кирилицата, която се използва в Северна Македония. Разработена е от Крум Тошев, Крум Кепев и Блаже Конески, които от своя страна за основа вземат сръбската фонетична азбука на Вук Караджич и творбата на Кръсте Мисирков „За македонцките работи“. Азбуката е официално приета от АСНОМ през 1945 година, след съгласието, дадено от Централния комитет на Югославската комунистическа партия.
  • 10 крадци

    58 0 Отговор
    тези които крадат за да не умрат от глад ги разбирам, тези които крадат чужда история, като макетата, за да се откажат от себе си, ги презирам.
  • 11 Скопие лъжат че са бедни!

    1 15 Отговор
    Къде е съкровището на цар Александър Македонски Велики което е заграбил от половината свят?! Само златото е над 5 000 тона отделно хиляди тонове сребро и хиляди хиляди карати скъпоценни камъни и други!За сравнение днес САЩ имат 8 000 тона злато.Четете в интернет има и филм на английски език в YouTube
  • 12 Ленин

    31 5 Отговор
    борисов забърка тази каша и се измъкна по терлици.сега ни гледа сеира и се подхилква.

    Коментиран от #16

  • 13 тоживзян

    3 0 Отговор
    Бахур Бахар не може да влезе в газовата камера щото е много корполентен.
  • 14 БАЙ Х@Й ‼️

    32 0 Отговор
    За езикот вашиот си прав! Безпринципно е дека нашиот властник го призна за отделен! Все едно да признае и австрийскиот взик и америчкиот език за нови езици!
  • 15 Нормален човек

    49 1 Отговор
    ЗАЕВски, България е намерила решение - спри да лъжеш. Скоро ще влезеш е книгата за рекорди "Гинес", като човека изрекал най-много лъжи😂
    Просто признайте, че сте измислени от Тито през 1945 г., спрете да ни крадете историята и културата, отворете досиетата със зверствата на комунистите и спрете да малтретирате малцинствата.
    Това ЗАЕВски са европейските ценности.
    За финал мога да ти предложа нов химн на Северната македония - песента на Цеца "Маскарад". Тя хем показва вашия югославски идентитед, хем ясно описва ежедневието на окаяните северномакедонски граждани 👌
    Хайде и не забравяй - Северна македония е ФАЛШИВА НОВИНА 🤢

    Коментиран от #21

  • 16 бечев

    28 4 Отговор

    До коментар #12 от "Ленин":

    Ветото върху Северна Македония беше наложено по време на неговото управление,Борисов да не се прави на ощипана мома!Ееех каква мома ще стане той във СЦЗ!
  • 17 дедо

    39 1 Отговор
    Докато Заю повтаря една и съща мантра като малаумен няма как България да търси решение на македонските въпроси. Нека макетата си променят историята и манталитета и тогава може би България ще има принципни решения.
  • 18 Другия с коня

    48 0 Отговор
    Любопитно ми Защо албанците в С Македония не се срамуват да се нарекат Албанци и езика им Албански,а Българите в С Македония ги е СРАМ,че са Българи и говорят Български език...Поради що се срАмиш ,Заев,да се наречеш Българин???

    Коментиран от #23

  • 19 Кире

    23 0 Отговор
    А бе я си...... Наглец!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ПСР

    35 0 Отговор

    До коментар #15 от "Нормален човек":

    Точно така е.Съвсем прясно и отново сме"долни татари,а майките и жените ни-за по две банкноти".Напълно еврпейско"послание"от проевропейското Скопие.
    Повръща ми се от унижение и обида!ЗаевСКИ,,лъжеш и манипулираш!
  • 22 Логично

    27 0 Отговор
    Нещата са много по-прости да си признаят че преди 45 година са били българи и толкова, никой нищо не иска по-вече. Ако продължават да плюят по България значи плюят по своите дядовци и баби.
  • 23 me be re

    18 1 Отговор

    До коментар #18 от "Другия с коня":

    Не ги е срам, страх ги е, защото тия мал#умни фанатици ги тормозят. Никакъв ЕС за тия, докато не им узреят про#тите кратуни.
  • 24 Шопо

    20 0 Отговор
    Поне още 30 г тия нема да ги приемат в Юръп !!!
  • 25 Българин

    15 0 Отговор
    Още Пасисий съобщава за един Василий Македон дето бил хванат с цялото си семейство от Крун(Крум) и после станал цар,но той казва за него че е грък.Ако става дума за същия Македон не знам македонците за какво претендират?!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Така е

    21 0 Отговор
    На тия шамшали сърбеещата азбуката им я измисли куцият влах Блаже Конески и тия вместо да му направят дисекция на зелника,паметник му направили. В тая държава -химера е така - командорят куците власи и сърбетата.
  • 28 .......

    15 0 Отговор
    НОРМАЛНО ЕДИН СРЪБСКИ ЗЕМЕВЛАДЕЛЕЦ ДА ОБИЖДА НАД 1300 ГОДИШНА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ,САМИЯТ ЗАЕВ ЯВНО НЕ МУ ПУКА
  • 29 НЯКОЙ

    16 0 Отговор
    Много объркан човек - да го ожалиш! Не е ли показателно за качествата му на политик, че когато дойде на официално посещение у нас, отиде при "битата карта" - Бойко Борисов??? А кой усложни проблема - точно Бойко Борисов!!!
  • 30 Мухаа,хаа!

    17 0 Отговор
    Според Заеко и неговите " умозаключения" Освен македонски,би трябвало да има Американски,Австралииски,Новозеландски,Бразилски,Австрииски...Ще спра до тук,че иначе ще стане цял чаршаф.
  • 31 БОЧКО

    14 0 Отговор
    Я, млъкни, бе! От вас нищо не става, освен крадци на история, да обиждате, да се силите, ама не ви се получава. Албанците ще ви оправят вас, защото сте много прости. Живеете в някакъв си ваш измислен свят. На Луната, нали и тя е ваша.
  • 32 Павел пенев

    20 0 Отговор
    Ако го слушате този психопат,никой няма права,само те са прави за всичко. Лошото че и Сърбия и Гърция играят против нас-подмолно и явно. Ако ЕС не се съобрази с нашите искания,няма какво да правим в този идиотски съюз.

    Коментиран от #37

  • 33 Флин

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "Абе македонско девойче":

    Гонят същия заек дето го гонеше тиквата. Видяха как нашия толуп се облажи от трохичките , отпуснати на българския народ, от евро баницата и сега и на тях им се иска да се пооблажат
  • 34 Полковник РУМНО

    10 1 Отговор
    Нe нa влизaнeтo нa РCМ в EC. Влизaнeтo oзнaчaвa крaй нa бългaрcкaтa aзбукa, пиcмeнocт и иcтoрия. Гърция вoди прeгoвoри 28 гoдини и нaкрaя РCМ ce cъглacи c уcлoвиятa нa гърцитe.
  • 35 Мак Чеп

    2 17 Отговор
    Напротив, българското репчене е на базата на потисническите, лъжливи, манипулативни и "възродителни"пропагандни "принципи" на БКП+БЗНС+ДС от 1980те! Затова и ще завърши безславно и унизително като "възродителния процес" срещу турците б Б-ия!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 и скимтри

    6 0 Отговор

    До коментар #32 от "Павел пенев":

    Гърчорите само си мислят и се самозаблуждават,че са постигнали нещо с тия лалугери от Повардарието. Отвори сайта за държавата уж вече Северна Македония: звездата на Вергина не е мръднали,язикот им не севрномакедонски,а си е македонски,Александър Македонски продължава да се пъчи като велик македонец. Не са барнали Конституцията и на йота - продължават да са македонски народ а не северномакедонски. Отвори който искаш северен македонски сайт или вестник - пълно е със звезди на Вергина. Имена на улиции учреждиния - не сменени. Преди седмица-две държавен тим на Повардарците се беше изтипосал с кърта на географската област Македония на фанелките....и какво? Гърците скимтрят,а тия им се хилят в очите. Има поговорка,че от грък и евреин плаче,но вече е допълнена - от антиквичар и грекос плаче и скимтри.
  • 38 Кокъл

    4 6 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Пишеш глупости.Двата народа са братски,и не е редно да се мразим.
  • 39 Бай Даньо

    5 1 Отговор
    Зайо, края на пътя за македонизма! Слезте на земята мънкидонците!
  • 40 Бащаму

    1 0 Отговор
    Ще говориш само ако те за говоря спазва етикета - тойя го подминавайте искам си по право и происход Вльора на адриатика. Войводите от сръбиа Солун. Епир пирея
  • 41 Торта от моркови

    2 0 Отговор
    За-а-а-а-еееееек.....😁
  • 42 МК е вЕС безБГ

    4 6 Отговор
    Cръбcкият вътрeшeн миниcтър и лидeр нa Движeниeтo нa coциaлиcтитe Aлeкcaндър Вулин вeчe зaяви, чe e пo-дoбрe Cърбия дa ce oткaжe oт пътя към EC, oткoлкoтo oт Руcия, a Бългaрия cъc cвoятa БЕЗПРИНЦИПНА и НАЦИОНАЛИСТИЧНА пoлитикa caмo cпoмaгa нa РC Мaкeдoния c 70% прocръбcкo нaceлeниe дa ce приcъeдини към избoрa нa Cърбия..!!!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: