Last news in Fakti

11 Юли, 2021 18:07 2 804 13

Летището в Кабул с нова система за ПВО

  • афганистан-
  • кабул-
  • летище-
  • пво

Не се уточнява откъде е внесена

Летището в Кабул с нова система за ПВО - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Нова система за противовъздушна отбрана беше монтирана и пусната в действие на летището в Кабул. "Системата е предоставена от чужда държава“, уточни Аджмал Омар Шинвари, говорител на афганистанския отдел за сигурност. Тя се е доказала ефективна в противодействието на ракети и други снаряди.

На 10 юли министерствата на отбраната и вътрешните работи на Афганистан излязоха с изявление, с което обявиха, че новите системи за противовъздушна отбрана на летището в Кабул ще заработят от 02.00 ч. на 11 юли. Министерството на отбраната и Министерството на вътрешните работи на страната не предоставиха никаква допълнителна информация нито за самата система, нито за държавата, която я е доставила.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АСЕН

    26 8 Отговор
    АКО ЕФИКАСНА ЗНАЧИ Е РУСКА

    Коментиран от #13

  • 2 00014

    13 2 Отговор
    Талибаните не фърчат, по земя ще го превземат.
  • 3 Шамшул от Кабул

    8 0 Отговор
    Браво !
  • 4 Земявъздух

    9 0 Отговор
    По-добре да си оборудват пътническите самолети с противоракетни системи или поне с ескорт.
  • 5 Вита

    10 0 Отговор
    Турците са пренесли С-400 там, соломоново решение!

    Коментиран от #7

  • 6 Това е

    8 0 Отговор
    задачка за малоуми - да познаят от къде е.
  • 7 5Kan

    9 0 Отговор

    До коментар #5 от "Вита":

    По вероятно е са ди пробват своята ХИСАР със среден обхват.
  • 8 барчо

    10 3 Отговор
    Много са ми интересни такива псевдо държави, които са съставени от племена. Абе уж има държава на хартия, но с нея не можеш да сключиш някакъв сигурен договор, защото голяма част от територията и не и е подвластна и там са на власт съвсем други племена. За съжаление такива територии са люпилня на световен тероризъм и ако там няма як тоталитаризъм и ред, става страшно. Мисля си, че подобни държави ментета не бива да и бъде давана възможността да съществуват свободно. Трябва да и се наложи пълна изолация и пиле да не може а прехвръкне нито към тях, нито от тях. Като се изпотребят и разберат кой пие и кой плаща, да заповядат.

    Коментиран от #12

  • 9 барчо

    6 1 Отговор
    Тия първо трябва да се оправят с талибаните, защото тази противовъздушна система може да стане талибанска собственост както е тръгнало, а това сещате ли се какво значи??? Америте си признаха, че не искали да укрепват държавата Афганистан, с което пък навеждат на мисълта, че са отишли за обратното, като навсякъде. Решиха, че вече няма какво повече да развалят и си отиват, щото тепърва щяха да си патят от талибаните. А тия там щом са се сдобили с противовъздушна отбранителна система, а америте още не са си тръгнали, дали някой се сеща какво пише на системата??? Маде ин У-А. Не е Украйна във всеки случай.
  • 10 Проблемът

    5 0 Отговор
    е че дори когато тия държави си решат проблемите, най-често с някой диктатор, като Либия и Сирия а дори и Япония с шогуните преди 200 години, идват западняците и разрушават всичко.
  • 11 Ами то е ясно

    3 1 Отговор
    Турците ще охраняват летището и съвсем естествено ще разположат собствената си пво, която изпробваха в Сирия и Либия. Нищо чудно да разположат и 5-6 байрактара и играта в Афганистан да приключи.
  • 12 Написаното от теб много ми напомни

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "барчо":

    На "държавата" възникнала между обединението на племената на кутригури, оногондурии някакви славянски каръшъкчукундури.
  • 13 Истината

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "АСЕН":

    Руските са ефикасни, но само срещу пътнически самолети!
Новини по държави: