Last news in Fakti

19 Юли, 2021 09:22 6 980 30

Скандал тресе Германия заради отблъскващото поведение на кандидат за канцлер

  • германия-
  • армин лашет-
  • наводнения-
  • смях-
  • жертви-
  • скандал-
  • ангела меркел

Високопоставен политик бе заснет да се смее, докато е на посещение в един от разрушените от наводненията райони на Германия

Скандал тресе Германия заради отблъскващото поведение на кандидат за канцлер - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Това е отблъскваща сцена, и не може да бъде наречено по друг начин: кандидатът за канцлер от Съюза ХДС/ХСС стои на няколко метра зад гърба на германския президент, докато намира правилните думи за катастрофалното наводнение частично разрушения Ерфтщат, и се смее. Според немското списание Focus не е известно на какво точно се е смеел Армин Лашет, но няма значение. Важното е, че изведнъж ситуацията придоби подобие на карнавала в Кьолн - липсваше само да се плесне по бедрата от смях, докато е пиян, пише агенция "Фокус".

Няма за какво да се смеем и няма какво да празнуваме, продължава кореспондентът на изданието Улрих Райц. Има причина само за мъка, а всякакви други реакции са неподходящи тук. Да покаже именно това - такава е задачата на човек в публична служба. Но Армин Лашет в този момент не се показа като такъв човек. Според автора на статията кандидатът за канцлер е изглеждал като веселяк или комична фигура, която се опитва по този нелеп начин да заеме поста канцлер след 26 септември.

Възможно ли е да си представим, че подобно нещо някога ще се случи на самата Меркел? Да се забавляваш на фона на катастрофата по време на малка, но все пак държавна церемония, което автоматично се подразбира, когато президентът на страната пристигне на мястото на трагедията, за да произнесе реч? Както подчертава германският журналист, Меркел е държавник от 16 години. Да си държавен лидер означава да се придържаш към определен стил на поведение, да разбираш интуитивно как да се държиш публично, особено когато трябва да даваш пример на другите, да бъдеш модел и водач за другите. В такива ситуации политическото ежедневие няма значение и партийните разногласия отстъпват на заден план, защото така трябва да бъде: това са моменти на скръб и представителност, време за държавници.

За Лашет обаче очевидно този час не е бил такъв, пише Улрих Райц. Според него Лашет просто не е в правилния формат, за да бъде държавен лидер. Той обаче много бързо се извини. Това прозвуча така: „Благодарен съм на президента за посещението. Приемаме много близо до сърцето си съдбата на жертвите, за които сме чували в много разговори. И още повече съжалявам за впечатлението, породено от ситуацията по време на разговора. Беше неподходящо и съжалявам“. И ни съжаляваме много, че не само поведението, но и така наречените извинения на Лашет бяха толкова неуспешни, пише кореспондентът на Focus. По негово мнение се оказа, че политикът не се извини за собственото си поведение, а само изрази съжаление за създаденото впечатление, все едно не е виновен за нищо.

Подобен род „извинение“ прави положението за кандидата за канцлер още по-жалки, уверен е авторът на статията. Твърди се също, че Лашет не е чул за какво говори Щайнмайер. Но как може да бъде това? Възможно ли е да се предположи, че президентът на Германия прави хумористична карнавална реч? За съжаление това не свърши дотук, продължава журналистът. Малко по-късно самият Лашет изнесе реч и Щайнмайер отиде там, където преди това беше кандидатът за канцлер от ХДС / ХСС. Изведнъж германският президент смени сдържаността си - той също се засмя. И това също е напълно неподходящо и недостойно, подчертава изданието. Възможно е с тази грешна стъпка самият Щайнмайер да се лиши от шанса да остане в президентството на страната за втори мандат. Борбата за поста канцлер се оказа много странна, пише Focus. Зеленият кандидат едва ли ще се измъкне от оправянето на собствените си житейски ситуации; нейният конкурент от ХДС / ХСС обърка тържествено траурно събитие с развлекателно събитие. Остава да се отбележи, че до момента само Олаф Шолц провежда професионална предизборна кампания. Кандидатът на ГСДП има голям опит в тази политическа „зона на удари“, каквато е канцлерството. Неправилните стъпки на Аналена Баербок и Армин Лашет вероятно ще му бъдат от полза, заключава германското списание.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    50 4 Отговор
    Този приключи курса.

    Коментиран от #6, #11, #21

  • 2 От Щутгарт

    33 14 Отговор
    Смее се от кеф за добре свършена работа. Говори се че тая природна катастрофа е била причинена нарочно, с манипулация на климата. С йонизация. Кой знае.

    Коментиран от #10, #12, #27

  • 3 123

    25 2 Отговор
    Бедствията обединяват хората като взаимно си помагат да преодолеят трудностите.
  • 4 русенец

    57 3 Отговор
    Ако беше в Бг , никой нямаше да обърне внимание на това защото тук сме свикнали на всякакви простотии.

    Коментиран от #30

  • 5 КОТарАК

    56 8 Отговор
    ха ха... някой сериозно ли мисли , че на политиците им пука за народа. както е тръгнало , ще еволюираме до родовообщинен строй. откъде накъде аз ще хрантутя 1 Софиянец , който е забравил от кое село е тръгнал? най-голямото зло за БГ е тая ,,столица''

    Коментиран от #7, #23

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 аз съм Веска

    12 14 Отговор
    Питайте психолозите : от силна емоция , мозъка бърка входа за смях и сълзи .ДА ОБРУГАЕМ ЛИ ТЕЗИ , КОИТО ПЛАЧАТ ОТ ЩАСТИЕ .
    ОСТАВЕТЕ ЧОВЕКА !!!!
  • 9 Настопроценти

    2 3 Отговор
    Скендъл е,а не скандал.
  • 10 оня

    11 0 Отговор

    До коментар #2 от "От Щутгарт":

    Виж в интернет за ХААРП.:))
  • 11 сила

    19 2 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":

    СВЪРШЕНО Е С ТОЯ,ТОВА НЕ ТИ Е У НАС В БАНКЯ....
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 хъхъ

    25 0 Отговор
    Канцлерите на Германия не се избират, а назначават. Този чичка веселяк ще е поредния слуга на глобалистите.
  • 14 Хахаха..

    23 3 Отговор
    И още един се смееше,по-изотзадзе.Е,и?! Германците се хилеха когато изгаряха живи жени и деца в Русия още през 1941.Ами весела и оптимистична нация,хайл!
  • 15 яко ни лъжат

    23 1 Отговор
    НИЩО НЕ ПИШЕТЕ , ЧЕ МАРОДЕРИ НА НАЛАЗИЛИ ПОСТРАДАЛИТЕ В ГЕРМАНИЯ. ЦВЕТА НА ЕС ГЕРМАНЦИТЕ МАСОВО МАРОДЕРСТВАТ ПО ВРЕМЕ НА ГОЛЯМО НЕЩАСТИЕ И КРИЗА.
  • 16 хехехе

    11 2 Отговор
    На кой му пука за шбната германия дори и утре да изчезнат от картата няма да има никаква загуба или значение
  • 17 koko

    6 15 Отговор
    И тук Радев се смее докато клати държавата и назначените от него министри ограбват държавата като за последно!

    Коментиран от #18

  • 18 МАФИЯ НА ББ

    11 4 Отговор

    До коментар #17 от "koko":

    Е ПА В ГРЕШКА СИ - СМЯХ НА ПСИХЯСАЛ КРАДЕЦ СЕ НОСИ ОТ БАНКЯ, ОТ КЪЩАТА НА РАЗБОЙКО. ЛУДНАЛ Е ВЕКЕ И ТО ЯКО.
  • 19 Вовата ще ги спасява

    21 0 Отговор
    Дойчовците няма да имат обичайната жътва,посевите им са потънали в мазутена вода,а Русия печели от износ на зърно повече от износа на оръжие,ясно е откъде ще си пълнят хамбарите арийците.Пък и много "гости" имат да хранят и обгрижват..

    Коментиран от #25

  • 20 Гост

    13 2 Отговор
    Човекът се радва като вижда как хората си помагат, но за джендърите това е грях, тъй като хуманизмът и е само прикритие за целите им, които са просто да направят хората роби, под предлог, че мислят за тях.
  • 21 Костова

    6 5 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":

    Въобще не е приключил курса. Според социологическите прогнози в Германия той ще наследи Меркел. Шефката на Зелените пък въобще не прекъсна отпуската си, за да се появи в Северен Рейн и Бавария, пострадали най-много от наводненията. Лашет може да се е свеел на каквото и да било в паузите от обсъждане на ситуацията. Известно е, че чувството за хумор помага в кризисни ситуации.

    Коментиран от #22

  • 22 Шикългрубер

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "Костова":

    Данке шойн,фрау/фройлайн Костофф.Ние,германците,сме най хумористичната нация на планетата..Не от чувство за хумор,просто кармата ни е такава..
  • 23 Историк

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "КОТарАК":

    Столицата е град на греха,еманацията на държавата
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 москвич

    0 8 Отговор

    До коментар #19 от "Вовата ще ги спасява":

    Да разбираме, че Русия е голям производител на зърно та чак изнася? Чакай да си запиша.

    Коментиран от #26

  • 26 Emo

    0 2 Отговор

    До коментар #25 от "москвич":

    Недей така тях технологично и икономически няма кой да ги настигне и по кражба на технологии .
  • 27 Четец

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "От Щутгарт":

    АААА, още един 7/8 избирател.
    Да, използвали са магнетронно ниско-йонизиращо излъчване.
    ... и един мармот завива шоколада в станиол...
    :-)
    Доакто аз живеех в Германия и Гастарбайтерите (турци) бяха интелигентни.
  • 28 Четец

    3 0 Отговор
    Господи, прости ми, че писах тук.
    Ако на този "форум" може да гледаме като на презентативна извадка на средностатистическия българин, то замисляйки се над това човек може само да се ужаси.

    Коментиран от #29

  • 29 Бай Гуй

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "Четец":

    Не бих могъл да го кажа по-добре.
  • 30 Тра-ла-ла

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "русенец":

    Проблема е, че се е смял публично, а другите се смеят в тесен кръг и лицемерят по-добре! 😂😂😂
Новини по държави: