20 Юли, 2021 22:53 1 676 7

Меркел посети тежко засегнатите от наводнения региони

  • германия-
  • наводнения-
  • дъждове-
  • ангела меркел-
  • канцлер

Все още се издирват изчезнали при наводненията

Меркел посети тежко засегнатите от наводнения региони - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Германският канцлер Ангела Меркел посети днес тежко засегнатите от наводнения региони около град Бад Мюнстерайфел в провинция Райнлан-Пфалц. Тя разговаря със спасители от Службата за защита от катастрофи, както и с пострадали граждани, предаде БНР.

Това не е първото посещение на Меркел в наводнените региони на Западна Германия. Тя вече посети веднъж Райнланд-Пфалц, днес отново е в околността, за да се срещне с пострадали.

Правителството изчисли щетите, нанесени от природната стихия на железопътните връзки и магистралите на най-малко 2 милиарда евро. Други 300 милиона евро обеща финансовият министър Олаф Шолц за най-тежко засегнатите от наводненията. Дъждовете вече спряха и опасността от нови наводнения е отминала, смятат специалисти. Сега обаче градовете са затрупан от донесена от водата кал. Помощ за разчистването оказва и армията.

Все още се издирват изчезнали при наводненията – властите се свързват с всички хотели и общежития, приютили бягащи хора, за да сравнят списъка със спасените от тях със списъците с липсващи. Засега ясни са само жертвите – 164. Възможно е обаче броят им да нарасне, ако при разчистването бъдат открити още загинали. Правителството организира и спешно ваксиниране срещу COVID-19, тъй като много хора са принудени да делят в момента квартири и хотелски стаи с пострадали, чиито къщи са били отнесени.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    6 0 Отговор
    Този САТАНИСТ УЖАСЕН???
  • 2 Вова импеаратор

    7 1 Отговор
    Вова повелителят на времето. Насочва гео-пушакалото и чехи, германци и други ганьовци пълнат гащите.
  • 3 Събитията са подобни от тези в холандия

    4 2 Отговор
    Правят диги против наводнения от морето а ги наводнява придошлите води на Рейн от Алпите сега след 70 години масово изгаряне на петрол планетата прилича на газова камера с парникови газове и се редуват циклони
  • 4 боката

    10 0 Отговор
    Лудата Шмеркел що не доведе орда от новите си гости да помогнат солидарно за разчистването на хората, които реално им плащат престоя и живота??
  • 5 румболяка

    6 1 Отговор
    Изглеждаше ли сериозна и натъжена? Стар играч е тя, няма да допусне да се хили, като онзи новобранец, спряган за нейн наследник. Тя само вътрешно си е позволявала да се наслаждава и кикоти.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Федерална република гаджалистан

    3 0 Отговор
    Бежанците и амуджите ще оправят куцо кьораво и сакато което е останало
Новини по държави: