19 Юли, 2021 10:22 2 504 11

Критична е ситуацията с бежанците в Гърция

  • бежанци-
  • гърция-
  • мигранти

Борбата срещу пандемията е компрометирана

Критична е ситуацията с бежанците в Гърция - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

С хиляди мигранти без документи в Гърция и милиони в Европа има опасения, че борбата срещу пандемията е компрометирана поради факта, че по-голямата част от тях нямат достъп до ваксинация. За това бие тревога "Катимерини".

Хиляди хора без документи остават невидими за държавата, въпреки че те работят в критични и чувствителни сектори като туризъм, кетъринг, домакински помощници и селското стопанство. Ситуацията е сериозна пречка за стадния имунитет и ефективната защита на общественото здраве, предаде News.bg.

Източници от министерството на миграцията се позовават на "целенасочени действия", за да информират мигрантите, които не живеят в заведения, за да получат временна регистрация за "Здравно осигуряване", за да могат да бъдат ваксинирани "без да бъдат задържани и преследвани". Преди дни експерти предупредиха, че в Гърция се наблюдава надигането на четвърта вълна от пандемията.

Неотдавнашно проучване на Pulse за телевизия Skai установи, че повечето гърци заявяват, че ще се ваксинират, а мнозинството подкрепя задължителната ваксинация за някои групи от населението. 41% от гърците са ваксинирани с две дози. Правителството вече нареди задължителна ваксинация на здравни работници и персонал в домовете за възрастни след рязко нарастване на новозаразените в средата на жизнено важния туристически сезон.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    37 0 Отговор
    Нали заради това искат България у Шенген, да прехвърлят малко африканска свежа кръв.
  • 2 Германия ги привика

    43 1 Отговор
    а сега тормози цяла Европа с тях,напълни и колодата на Анадолеца с джокери.Никой Никога Никъде не е видял Добро от Дойчланд юбер аллес!
  • 3 koko

    7 11 Отговор
    Ами да им подарим от нашите ваксини, които правителството на Радев се готви да унищожи поради нежелание да ваксинират Българския народ.

    Коментиран от #4

  • 4 др Гей Билтс

    36 0 Отговор

    До коментар #3 от "koko":

    Ваксините са само за затриване на бялата раса. Де си чул, черен да се ваксинира?

    Коментиран от #9

  • 5 Пол Пот

    32 0 Отговор
    Бавно и полека неолибералната и скопена Европа се самозалива с племена и народи, от Африка и близък Изток, после ще каже да разселва тия хора понеже няма как да ги върне. И България ще си има население в опразнените райони. Европа бавно, но сигурно ни убива и заличава.

    Коментиран от #11

  • 6 QR Виза

    23 2 Отговор
    Тези всички "туристи" от третия свят са влезли с QR Визи, надкежни ПСР тестове и са чакали чинно на границите говежда обработка? "министерство на миграцията" , що не направо на водопад ? Гърците са уникални малоумници и всеки ден го доказват!
  • 7 Да бе да ама

    9 0 Отговор
    Маро стига карай през пръсти..Защо не кажеш, че вече са подадени няколко дела към съда за отмяна на задължителното ваксиниранер защото е противоконстуционно.Огромен брой мед. служители включително и лекари са готови да напуснат.
  • 8 1 от стачниците

    13 0 Отговор
    Ало манипулиращите медии, а за стачките по Солун и други градове защо никой не пише 🤮🤮🤮

    Коментиран от #10

  • 9 Така е........

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "др Гей Билтс":

    Искат задължително "ваксиниране" на всички в Гърция включително децата на Гърците, докато за децата на "бежанците " никой не обелва и дума, при това циркулират свободно! Лошото е че падне ли Гърция , скоро ще видим и в България множество лагери с "бежанци" от Азия и Африка, а земята ще се отчуждава за населването им както в Гърция!
  • 10 Кой да пише?

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "1 от стачниците":

    Във почти всички Гръцки големи градове имаше протести против медицинския произвол, медиите обаче се интересуват само когато има гей парад или протестират "бежанците" от Пакистан и Африка за гражданство!
  • 11 Ами

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Пол Пот":

    да го бяхте мислили като скачахте по площадите да ви приемат в Европа. Хак да ви е.
Новини по държави: