Last news in Fakti

20 Юли, 2021 10:55 2 649 5

4,1 по Рихтер разлюляха съседна Гърция

  • рихтер-
  • гърция-
  • земетресение

Трусът, който е бил усетен и в столицата Атина, е станал на дълбочина от 10 километра, съобщава "Катимерини" в електронното си издание

4,1 по Рихтер разлюляха съседна Гърция - 1
Снимка: shutterstock

Земетресение с магнитуд от 4,1 по Рихтер е било регистрирано тази сутрин в 8,05 часа с епицентър на два километра североизточно от град Тива, Централна Гърция, и на 24 километра северно от столицата Атина, съобщи АНА-МПА, като се позовава на гръцкия институт по геодинамика, предава БТА.

Няма данни за щети и пострадали хора."Следим явлението. Няма причина за особено безпокойство", заяви председателят на Организацията за противоземетръсно планиране и защита проф. Евтимиос Лекас.

Трусът, който е бил усетен и в Атина, е станал на дълбочина от 10 километра, съобщава "Катимерини" в електронното си издание.

Вестникът коментира, че продължаващата сеизмична активност в района на Тива създава грижи за учените. Това, което те се опитват да установят, е дали стотиците трусове, регистрирани през последните десетина дни в зоната, са обикновена поредица слаби земетресения или предвещават скорошно по-силно земетресение.

Най-силният трус край Тива, регистриран в рамките на поредицата, имаше магнитуд от 4,3.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Ганю

    4 2 Отговор
    А така.... да вземе ги тресне малко белким се осъзнаят .
  • 2 българка

    4 1 Отговор
    Дано не събори сгради, че няма къде после да слугуваме

    Коментиран от #3, #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Бацо Гацов

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "българка":

    Че ти в Турция ли слугуваш ма? Щото като тресне в Гърция, в Турция новите къщи падат...
Новини по държави: