Last news in Fakti

21 Юли, 2021 15:15 1 288 4

Германия създава възлизащ на един милиард евро фонд за възстановяване

  • германия-
  • наводнения-
  • помощ-
  • пари-
  • спешна помощ-
  • възстановяване-
  • фонд

Кабинетът одобри пакет от спешна помощ на стойност 400 милиона евро

Германия създава възлизащ на един милиард евро фонд за възстановяване - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Седмица след опустошителните наводнения в Западна Германия кабинетът одобри пакет от спешна помощ на стойност 400 милиона евро, съобщиха Асошиейтед прес и ДПА.

Финансовият министър Олаф Шолц заяви, че половината от сумата е осигурена от федералното правителство, а другата половина - от правителствата на провинциите. Средствата ще бъдат използвани за отстраняване на най-тежките щети върху сгради и общинска инфраструктура, както и за специални спешни случаи, като се разглежда всеки един от тях поотделно, предаде БТА.

Планирано е създаването също на възлизащ на един милиард евро фонд за възстановяване, макар че решението за точния размер на средствата в него не може да бъде взето преди да бъдат оценени в пълна степен щетите от наводненията. След бедствието, което отне повече от 170 човешки живота в Германия, канцлерката Ангела Меркел и финансовият министър Олаф Шолц обещаха бързо разпределяне на финансова помощ.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МагистралаЕдна

    4 0 Отговор
    ние от там го научихме - да раздаваме млрд. ... а резултата да е само - освояването им. Ако тук наистина се раздадат млрд. в някакво реално направление - ще станем световна сила в това направление. Днес чета китайците пускат влак, който стига по-бързо от самолет на 1000 км.... та да питам, тази нашта магистрала къде се котира: в САЩ 3 фирми правят космически кораби, Китай бърз влак, а Русия показва ракета със 7 мах скорост ... а ние имаме магистрали.

    Коментиран от #2

  • 2 прррц

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "МагистралаЕдна":

    Да ама Хемус се строи с скоростта на светлината... Първата копка е била през 1974 година. Никой не може да прави по-бързо магистрали от нас... Не могат да ни стигнат...
  • 3 Реалист

    3 0 Отговор
    Айдеее, швабите ще оправят първо себе си, пък за нас...за какво се пънаха задкулисието и Слави да управляват, не знам
  • 4 dfu

    3 0 Отговор
    Оня ден германските банки имали 7 трилиона евро спестявания, тоя 1 милиард е нищо за тях.
Новини по държави: