24 Юли, 2021 17:00 15 213 35

Северна Македония не е правна държава

  • северна македония-
  • държава-
  • християн мицкоски

Това обяви Християн Мицкоски

Северна Македония не е правна държава - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Северна Македония не е правна държава. Това обяви лидерът на македонската опозиция Христиан Мицкоски, цитиран от Нова Македония.

Коментарът идва след твърдения за Таня Илиевска. Тя е съветник на премиера Зоран Заев.

Председателят на ВМРО – ДПМНЕ обяви, че тя е и част от управителния съвет на голям телеком. Сега тя е представена и като кандидат за член на Съдебния съвет.

Мицкоски смята, че това значи, че страната няма независима съдебна система. Тоест тя не е правна държава.

Според него това са сбъркани европейски ценности. За това е нужна и промяна.

Мицкоски смята, че няма как това да стане при премиера Зоран Заев.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    140 6 Отговор
    Да защото РМС е изградена на основата на фалшифициран родоотстъпнически идентитет!

    Коментиран от #33

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    91 4 Отговор
    ВЕТО ВЕТО ВЕТО
  • 3 Иван

    103 4 Отговор
    Правова Държава! Тия северно-македонци кога ще научат езика на дядовците си? А нашите журналисти?
  • 4 дядо е ясен

    89 5 Отговор
    Аве Ице, вие фюромите не сте никаква държава ве друже.
  • 5 Полковник РУМНО

    95 5 Отговор
    Нe нa влизaнeтo нa РCМ в EC. Влизaнeтo oзнaчaвa крaй нa бългaрcкaтa aзбукa, пиcмeнocт и иcтoрия. Гърция вoди прeгoвoри 28 гoдини и нaкрaя РCМ ce cъглacи c уcлoвиятa нa гърцитe

    Коментиран от #26

  • 6 темата

    43 7 Отговор
    Не е по темата, но предлагам. Да се събере великолепната седморка от доказани, а не измислени учени историци. 1-турчин, 2-грък, 3-албанец, 4-македонец, 5 българин, 6-сърбин, 7-хърватин. Да подхванат една книга и да започнат да определят корените на всички срещнати глаголи , след това корените на всички срещнати съществителни, после прилагателните и т.н. И да се видят тези корени с какъв произход са. Разбира се, че най-много ще са сърбохърватски, български и турски. Ще има и от останалите. И да разберат макетата накрая, че корените на думите са и корени/произход на историята им. след 1921 г. "македонците" започват къде насила, къде по свои убеждения да се наричат "македонци". Като се направи това с корените на думите да излязат 6-те учени с единно становище що е то македонска история, нация, писмееност, език. Македонският учен ще е против, разбираемо.

    Коментиран от #8

  • 7 Павел пенев

    79 2 Отговор
    Прав е . Ако беше правова държава,той трябваше да е в затвора като един от най гнусните сръбски агенти.
  • 8 Факт

    60 3 Отговор

    До коментар #6 от "темата":

    Да не смесваме нещата. Първо, в т.н. македонски, след българските думи най-много са чуждиците, а не сръбските изкуствени импланти.
    И второ, най-важното, въпреки касапската намеса на джелатина "лингвист" Конески, синтаксисът си остава чисто български, понеже няма падежи като в сръбския и съществителните се членуват, за разлика от сръбския!
  • 9 Един

    48 4 Отговор
    Оф тоз се усетил ха ха, ама това са си техни вътрешни работи, нас какво ни засяга!?
    Хубаво им казваме, че не са готови за ЕС, ама като са им дебели главите.....
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ърли

    30 0 Отговор
    микоски амиго
    ти си специалиен гражданин и много добре го знаеш
    майка ти как се казваше ??

    Коментиран от #12

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 разума

    32 2 Отговор
    Никой не казва че СМ е нормална държава и затова не трябва да влиза в ЕС защото ще стане много лошо за европейците. Може да се окаже че европа е създадена от Александър Македонски и ..................
  • 14 Спас безделника

    35 1 Отговор
    НЕ ВИЖДАМ ЩО ЗА ПОЛИТИК ЩЕ БЪДЕ РИСТЕ ПРЦКОСКИ, СЛЕД КАТО ПЛЮ С ХРАЧКИ ПО СТАРА МАЙКА БЪЛГАРИЯ. ОТ КЪМ ИЗГРЕВ СЛЪНЦЕ ТОЙ Е ПРОБИТА ТЕНДЖЕРА, ЗАЩОТО "КАЗАНА ДУМА - ХВЪРЛЕН КАМЪК"!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Северна Македония е истинска държава

    3 38 Отговор
    И ще стане Швейцария на Балканите ако приемат Северна Македония в ЕС не се знае кой ще я налази както през ВСВ само че сега от многонационален Европейски съюз

    Коментиран от #20, #25

  • 17 Порно

    35 0 Отговор
    Пише се "правова държава". Правна може да е на скопски диалект.
  • 18 Алексей

    21 3 Отговор
    Крайно време е Албанците да дойдат и спора с Бг приключва тутакси.

    Коментиран от #21

  • 19 JEB

    3 2 Отговор
    ok oтстъпваме
    пратете танкове да теглят тигрите
    всяка вечер по 3
  • 20 Полковник РУМНО

    36 0 Отговор

    До коментар #16 от "Северна Македония е истинска държава":

    Нещо грешиш. РСМ е държава от 1991 година. И ма история от 1991г. Съгласно Преспанският договор, няма държава Македония, има държава РСМакедония. Стига сте лъгали.

    Коментиран от #24

  • 21 Полковник РУМНО

    20 0 Отговор

    До коментар #18 от "Алексей":

    Албанците са в РСМ и до 15 години ще претопят северномакедонците.
  • 22 левчо

    6 41 Отговор
    Мицкоски е бъдещият премиер на РСМакедония, а българите нека изкарват езиковите проблеми и правила...Лексиката в македонският е много поблизка до сръбския и хърватския език, а граматиката е също различна и това не малко от българскта ..Отидете в Скопие па се разберете леко с Македонците на книжовен българск..иначе Мицкоски е от Кичево - Поречйе по татко и дядо..от наисръбоманските предели във вардарско...значи по турско по вероятно е че дедите в турските пописи не са му били българи...Това което българите не могат да разберат е че и през турско в преброяванията в края на 19 век българите са помалко от 35-40%..каде са останалите славяно говорещи..па във гръкомани сърбомани, први македонисти или в анационално население..след катастрофите 1918г..там българщината е заличена и български книжовен вече никой не говори...

    Коментиран от #34

  • 23 Перо

    28 1 Отговор
    Правото в РСМ е от времето на Тито,но вътрешните им работи не ни интересуват до приемането и решаването на нашите въпроси,които са им представени. Колкото по-бързо загърбят лъжите и измамите на титовистите и УДБашите и разберат истината,която ще ги направят свободни и ще им отвори пътя напред,толкова по-добре! РСМ е единствената държава от бившата СФРЮ,която е под контрола на Сърбия и сърбоманите и не разкритите УДБаши на възлови постове! Конституцията им не разрешава български произход и българско самоопределение в РСМ,въпреки приетото БГ гражданство на над 120,000 живеещи в РСМ /документирани/българи. Само това е достатъчно да бъдат съдени в европейския съд за правата на човека и да получават отказ до дупка за ЕС.
  • 24 Перо

    32 0 Отговор

    До коментар #20 от "Полковник РУМНО":

    Датата на провъзгласяване на една държава за международно призната е датата на приемане в ООН,а не,когато е призната от първата държава. Годината на официалното признаване на РСМ в ООН е 1993 г. и там не се регистрира нация и език! Това е и годината,от когато им започва историята. Никога не е имало македонска държава,като държавно устройство и не е имало карта с такава държава до 1993 г. БЮРМ,преди това не е била държава,а вътрешно формирование и част от признатата държава СФРЮ!
  • 25 Спас безделника

    27 1 Отговор

    До коментар #16 от "Северна Македония е истинска държава":

    Момче младо и глупаво, Швейцария в Швейцария благодарение на банките, златото, умните политици и не на последно място хилядолетната история! В РСМ футболистите са по - стари от държавата, банки няма, злато -също, а като ги видиш Зайо и Прцкоски, картинката съвсем ще ти стане ясна!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ваньо

    18 1 Отговор
    не байно не е правна държава измислена държава е
  • 28 Белези

    17 0 Отговор
    Бeлeзитe, кoитo Мaкeдoния e пoлучилa cлeд близo 100 гoдишнo cръбcкo упрaвлeниe и пoдтиcничecтвo нeизбeжнo ca дaли oтрaжeниe нa миcлeнeтo нa нaшитe брaтя.Cърбитe ги прeкaрaхa прeз нaциoнaлиcтичecкaтa cи пeрaлня oщe cлeд Бaлкaнcкaтa вoйнa и ги нaрeкoхa унизитeлнo "южни cърби".Тoвa мнoгo тeжeшe нa мaкeдoнcкитe бългaри и тe пocрeщнaхa c eнтуcиaзъм ocвoбoждaвaнeтo cи прeз 1941г., cъщo кaктo хървaтитe. Тoгaвa cръбcкият aгeнт , хитрият хървaтин Титo измиcли нoвaтa им нaциoнaлнocт кaтo мaкeдoнeц, зa дa ги изрaвни c хървaти и cърби. Унизитeлнoтo южни cърби изчeзнa, нo трябвaшe дa изчeзнaт и връзкитe c Бългaрия. Зaтoвa бeшe cъздaдeн мaкeдoнcкия eзик, кaтo eднa cмecицa нa бългaрcки диaлeкт cъc мнoгo cръбcки нoви думи нaлoжeни пo врeмe нa cръбcкoтo пoдтиcничecтвo чрeз учeбницитe, oбрaзoвaниeтo, прoпaгaндaтa нa cрeдcтвaтa зa мacoвa инфoрмaция нa Cърбия. Учeбницитe пo иcтoрия и литeрaтурa ce цeнзурирaхa oт cръбcкитe тaйни cлужби. Титo прeдaдe и бългaритe oт Бeлoмoрcкa Трaкия, кoитo ce бoрeхa c гърцитe прeз врeмe нa Грaждaнcкaтa вoйнa в Гърция. Титo рaзрeши нa гръцкaтa aрмия дa ги oбкръжи в Шaр плaнинa в Мaкeдoния, зa дa мoгaт aнглo-aмeрикaнцитe дa ги бoмбaрдирaт и избивaт oт въздухa. Вcички, кoитo ce oпрeдeляхa зa бългaри, Титo изпрaти в кoнцлaгeри и уби. Мнoгo чecтни хoрa eмигрирaхa и пoтърcихa cпaceниe в Бългaрия. Тaкa cръбcкaтa нaциoнaлиcтичecкa пeрaлня изпрa мoзъкa нa брaтятa ни в Мaкeдoния.
  • 29 Мунчо

    11 0 Отговор
    Образованието С. Македония изобщо не е държава. Същото е Страничен ефект от Балканските неразбории и Западни интереси!
  • 30 Azi ti

    6 0 Отговор
    Идиоти, превежда се ПРАВОВА държава, не правна..
  • 31 Айде

    4 0 Отговор
    То не е държава ама ае
  • 32 Радко Михайлов

    5 0 Отговор
    Северо-шоптарският юго-комуняр Зоки Заекот копира всички порочни и престъпни практики от мутро-милиционерския циг@нско-шопски БКП-комунист БОКо тиквата!
  • 33 Едуард Петров-Едо

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    Не е само това! ДУХОВНОТО Е НЕСРАВНИМО ПО-ВАЖНО ОТ БИОЛОГИЧНОТО! Тежкото наследство не само на РСМ, но и на България, а и на държавите от бившия Соцлагер е БЕЗПЪТНИЯ АТЕИЗЪМ! Писано е: ,,Господна е Земята и всичко, що е на Нея! И ние Негов Род сме!" Господ Иисус Христос заявява ясно и недвусмислено: ,,Който не е с Мен, против Мен е! Който не събира с Мен, разпилява! Който вярва в Мене, има Вечен Живот и няма да дойде на Съд, но е преминал от смърт към Живот! Който не вярва, е вече осъден! Аз Съм Пътят и Истината, и Животът! Никой не дохожда при Отца Ми, освен чрез Мене!"! Въпросът ми е: Чули ли сте някой много голям човек, богаташ, политик, философ, учен, духовник, някога да е изказвал подобни твърдения?! Не следва да вярваме на лъжливи човеци, но на Бога! Господ да пази България! Амин! А помните ли, че на сребърните Столевки, сечени при цар Борис Трети, по ръба им пишеше: БОЖЕ, ПАЗИ БЪЛГАРИЯ! Редно е и сега да правим същото по новите ни монети!
  • 34 Вардарска Банановина

    6 0 Отговор

    До коментар #22 от "левчо":

    Мики Маус, да си говорят на какъвто език искат, погледни колко побликувани ДНК тестове на северно макета има и ми отговори защо все са най близки до БГ резултати, не до гръцки, не до сръбски….
  • 35 левчо

    0 0 Отговор
    До "вардарска бановина"...Пълни глупости..какъв днк тестове какви пет лева..ако сме вече до генетиката днешните славяноговорещи македонци генетично са найблизки до Власите или т.н цинцари, и населението в северна Грция и южна албания..въсщност те са славянизирано палеобалканско население...нищо чудно че найголямите македонисти са власите и и гръкоманите...
Новини по държави: